Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire neveled vallásosan a...

Mennyire neveled vallásosan a gyereked?

Figyelt kérdés

okt. 27. 22:31
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Megkereszteltük őket, leginkább a nagymamám, az egyetlen dédi miatt. A legnagyobb most másodikos a suliban, jár hittanra, legyen rálátása, aztán majd eldönti, hogy hisz vagy sem.
okt. 28. 09:41
 22/41 anonim ***** válasza:
84%
Semennyire.
okt. 28. 09:46
 23/41 anonim ***** válasza:
0%
#20 Gondolom akkor nálatok az év minden napján ott áll a nappaliban a feldíszített fa. 😄 Kicsit sem vagy képmutató és a gyereked is erre neveled...
okt. 28. 12:08
 24/41 anonim ***** válasza:
87%
23: a hitben és az ünnepekben épp az a jó, hogy mindenki úgy éli meg őket, ahogy szeretné (amíg nem bánt vele másokat). Így teljesen irreleváns ez a képmutatózás.
okt. 28. 12:22
 25/41 anonim ***** válasza:
0%
De te mit ünnepelsz? :D Mert a Karácsonyt (Jézus születését) tuti nem. Így minek írod, hogy tartod? Te egy sima tepsis krumplis délutánt tartasz a karácsonyfával takarózva.
okt. 28. 12:31
 26/41 anonim ***** válasza:
87%
Jajj ugyan már, a karácsonyt mindenki ünnepli. Ezek a nagy ünnepek rég elszakadtak az egyházi vonaltól. Aki ezt nem tudja elfogadni, az bújjon barlangba október végétől, mert a csapból is ez folyik, mondom ezt hívő katolikusként. Én Jézus születését ünneplem, de tőlem más éppen ünnepelheti a szeretet is, vagy amit akar. Mi ebben a képmutatás? 🤷‍♀️
okt. 28. 12:38
 27/41 anonim ***** válasza:
70%

Nincs még gyerekem.

Ha lesz, nem nevelnem vallásosnak. Az apja valószínűleg nem lesz vallásos, mert nem kezdek olyan emberrel, aki tényleg vallásos. Ha valaki tényleg hisz, az aszerint éli az életét, ami nem kivitelezhető, ha a párja nem úgy él. Ez pedig általában nem kompromisszumos kérdés.

Ha a gyerekem ovis hittanra szeretne menni, akkor engedném, minimum oviban. Anno én is akartam, mert azt láttam, hogy színezgetnek hittanon, mesélték a barátaim, hogy gitározgat nekik a "pap bácsi", meg "mesét" olvas nekik, és én nagyon irigy voltam, hogy én nem mehetek színezgetni, meg gitározást hallgatni.

A sulis hittant fenntartásokkal kezelném, de csak azért, mert azt nem lehet olyan könnyen elengedni, mind egy ovisat.

okt. 28. 12:49
 28/41 anonim ***** válasza:
77%
Keresztények vagyunk, de mi fontosabbnak tartjuk a hitünket bármilyen vallási dogmánál. A gyerek lát minket imádkozni, elvisszük magunkkal gyülekezetbe, de semmi nincs ráerőltetve. Meg se kereszteltük, mivel mi is felnőttként tértünk meg, és választottunk felekezetet. Neki is meghagyjuk ezt a szabadságot.
okt. 28. 13:25
 29/41 anonim ***** válasza:
70%

Multi kulti vagyunk, a hálaadástól kezdve a kínai újjévig mindent megtartok mert tetszik, érdekes.

De ilyen tipikus templomba járók nem vagyunk

okt. 28. 13:54
 30/41 anonim ***** válasza:
77%

#27 Vagyok. Hozzátenném, hogy én ateistaként nem is tudnám vallásosnak nevelni a gyerekemet, mert én magam nem vagyok vallásos, sőt, vallásosnak se neveltek engem.

A családomból így is én állok a legközelebb a vallásossághoz, és én is ateista vagyok, meg se vagyok keresztelve. Szimplán én nem tartom boldondnak a hívőket, el tudom fogadni, hogy a vallás tud jó lenni, hasznos oldala is van, de én magam nem hiszek.

Személy szerint én végzem önkéntes tevékenységet, és az alapítványnak alapvetően keresztény, leginkább katolikus az értékrendje. Sok a hívő a közösségben, van közös ima, ha többen vagyunk egy helyen. Megesik, hogy én is elmondom azt a miatyánkot velük, szimplán azért, mert elfogadom a közösség normáját, és együtt akarok működni velük, mert a céljaik jók. Ha elég idős lesz a gyerekem, és én még mindig náluk önkénteskedem, akkor megpróbálom a gyerekem is bevonni, de nem hiszem,nhogy ez vallásos nevelés.

okt. 28. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!