Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire neveled vallásosan a...

Mennyire neveled vallásosan a gyereked?

Figyelt kérdés

okt. 27. 22:31
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
20%
Most a válaszolók 90%a azt fogja írni, hogy semennyire (de a karácsonyt azért megtartják😃).
okt. 27. 22:37
 2/41 anonim ***** válasza:
95%
Semennyire, mert ateista vagyok. Tud a vallásokról ezt-azt (3 éves, tehát egyelőre ilyenekre kell gondolni, hogy mi az a templom, mecset, egy-két otthoni vallási szokás, van erről egy könyvünk amit nagyon szeret). Meg fogom tanítani, hogy a vallása miatt senkit sem szabad bántani (kivéve persze ha az alapvető humanista értékekkel megy szembe a vallására hivatkozva, de akkor sem az a lényeg hogy ezt milyen vallásra hivatkozva adja elő). És persze a saját humanista értékrendemet maximálisan igyekszem átadni neki, nem tudom hogy ezt a vallásos neveléshez soroljuk-e.
okt. 27. 22:42
 3/41 anonim ***** válasza:
74%

Lányom hittanra jár, jár templomba, volt elsoaldozo, és igen, tartjuk a karácsonyt

Hívő emberek vagyunk, de nem visszük túlzásba.

okt. 27. 22:43
 4/41 anonim ***** válasza:
82%

Semennyire.

És nem, a karácsonytól nem leszel vallásos, főleg maiformájában. Mérhetetlenül felszínesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt nelássa be.

okt. 27. 22:46
 5/41 anonim ***** válasza:
87%
Na, egy újabb privátban zaklató letiltva...
okt. 27. 22:51
 6/41 anonim ***** válasza:
84%

Igen, megtartjuk, noha utálom a kereszténységet. A karácsony családi ünnep, teljesen függetleníteni lehet a vallástól. Nem jézuskázunk.

A karácsonyfa állításának meg megint semmi köze nincs eredetileg a kereszténységhez. Pogány szokás volt. Hupsz!

okt. 27. 22:59
 7/41 anonim ***** válasza:
94%

A mindennapokban semennyire. Nem vagyunk se hívők, se vallásosak.

4,5 éves, középsős. Idén kezdődött heti egy hittan az oviban. Érdekelte, szeretett volna járni. Ennek örültem, mert szerintem az alapműveltség része megismerni a kereszténységet, a Bibliát, a szokásokat - még akkoris, ha nem hiszünk benne. És hogy ő hinni akar-e benne, majd ő eldönti.

okt. 27. 23:07
 8/41 anonim ***** válasza:
87%

Semennyire sem. Elmondtam neki,hogy hit kérdése, elhiszi-e,hogy van Isten, Jézus, stb. Hogy ezt mindenki maga dönti el. Innentől rá van bízva. Nemsokára 9 éves.

Az oviban járt "hittanra". Az óvónő tartott ökomenikus hittant. Az nem sokat ért, még Ádámról meg Éváról sem beszélgettek.

okt. 27. 23:19
 9/41 anonim ***** válasza:
89%

Úgy neveljük, mivel mi, a szülei is keresztények vagyunk.

De szerintem ez elég egyértelmű. Aki nem vallásos, az értelemszerűen nem neveli úgy, aki vallásos és ez fontos neki, az úgy neveli.

okt. 28. 06:40
 10/41 anonim ***** válasza:
78%
Mi vallásosak vagyunk, így igen. Hogy mennyire, azt nem tudom, milyen fokozatok vannak. Járunk templomba velük, tartjuk az ünnepeket, ha kérdeznek válaszolunk, de annyira a hétköznapi életben nem szokott ez téma lenni, csak valami ünnep kapcsán inkább.
okt. 28. 06:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!