Lányom hittanra jár, jár templomba, volt elsoaldozo, és igen, tartjuk a karácsonyt
Hívő emberek vagyunk, de nem visszük túlzásba.
Semennyire.
És nem, a karácsonytól nem leszel vallásos, főleg maiformájában. Mérhetetlenül felszínesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt nelássa be.
Igen, megtartjuk, noha utálom a kereszténységet. A karácsony családi ünnep, teljesen függetleníteni lehet a vallástól. Nem jézuskázunk.
A karácsonyfa állításának meg megint semmi köze nincs eredetileg a kereszténységhez. Pogány szokás volt. Hupsz!
A mindennapokban semennyire. Nem vagyunk se hívők, se vallásosak.
4,5 éves, középsős. Idén kezdődött heti egy hittan az oviban. Érdekelte, szeretett volna járni. Ennek örültem, mert szerintem az alapműveltség része megismerni a kereszténységet, a Bibliát, a szokásokat - még akkoris, ha nem hiszünk benne. És hogy ő hinni akar-e benne, majd ő eldönti.
Semennyire sem. Elmondtam neki,hogy hit kérdése, elhiszi-e,hogy van Isten, Jézus, stb. Hogy ezt mindenki maga dönti el. Innentől rá van bízva. Nemsokára 9 éves.
Az oviban járt "hittanra". Az óvónő tartott ökomenikus hittant. Az nem sokat ért, még Ádámról meg Éváról sem beszélgettek.
Úgy neveljük, mivel mi, a szülei is keresztények vagyunk.
De szerintem ez elég egyértelmű. Aki nem vallásos, az értelemszerűen nem neveli úgy, aki vallásos és ez fontos neki, az úgy neveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!