A gyerekeimet igen, de magamat valahogy már nem győzködöm semmiféle jó istenrol.
Annyi szart kaptam az utóbbi években, hogy kezdek kételkedni, hogy isten nem röhög a markában odafent rajtam
Múlt héten volt a mélypontom, amikor is már azt mondtam, hogy inkább egyezséget kötök az ördöggel, hogy halálom után kinozzon lent a pokolban, csak életemben adjon még nekem egy kis jót cserébe.
Semennyire.
Tudják mi az a vallás, miről szól, stb. De ennyi.
A karácsony nálunk a család és a szeretet ünnepe. Soha nem jött a jézuska stb...
Na tessék. Nem vagyunk vallásosak, de tartjuk.😃
Kicsit sem képmutatás.😃
Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük - csak szólok és kettő: semmi köze a pogánysághoz. Maga a karácsonyfa állítása tényleg onnan ered, de december 25-e kizárólag a kereszténységhez kapcsolódik.
Ez a "szeretet, család ünnepe dumát" pont a képmutatók találták ki, mert kiveszik a számukra szimpatikus részeket az ünnepből: kaja és ajándékozás (bár egy normális családnál az ajándék is csak szimbolikus apróság).
Kérdés: miért nem állítanak az ilyenek karácsonyfát pl. a pride hónapban? Ott is tolják, hogy szeretet meg család. 😃
Az ilyenek nem is a karácsonyt tartják, hanem összeülnek zabálni meg ajándékozni. Így is kellene fogalmazni. Nem pedig "jaj tartom a karácsonyt" Mit tartasz te?! 😄
Ezt az egészet úgy írom, hogy nem vagyok vallás fanatikus és templomba sem járok gyakran, de a képmutatás eléggé röhejes egyesek részéről.
Tessék a pride hónapban fát állítani. 😃👨❤️💋👨👩❤️💋👩🌲
Nem vagyok vallásos,de hiszek Istenben.
Nem járok templomba, nem vagyok megkeresztelve....a gyermekem is érdeklődik Jézus iránt, így tudja kicsoda, és mit tett.
Hisz benne. Nekünk a hit a fontos... nem a "körítés", és itt nem célom bárki hívőt, vallásost megbántani!
#13! Jaj, neked nagyon fáj az élet!😂
Annyira utálom a karácsonyt, hogy a barátaim csak Grincsnek hívnak, de ekkora cirkuszt még én se csapok belőle.
Te egy szón lovagolsz, hogy valaki "tartja"-e a karácsonyt. Igen, én is álságosnak tartom, ha valaki ateistaként keresztény módjára ünnepel, de igen, a szeretet ünnepe is.
Azért nem Pride-kor tartják, mert az nem a szeretet, hanem a "másság elfogadasának ünnepe", ha nagyon le akarom fordítani.
Én eddig annyit "tartottam" belőle, hogy finom, de pepecselősebb kajákat főztem, amire év közben nincs időm. Mi ebben a képmutatás?😂
Idén lesz az első, hogy gyerekem van, így "neki" már tartani fogok. Lesz egy kis fánk, amiből őt valószínűleg csak az égősor fogja érdekelni. Lógathatnám "csak úgy" is, de mivel itt porosodik egy ezer éves mű fa(rokoné volt, nem az enyém), inkább használom.
A kaják őt nem érintik. Magam miatt főzök, mint eddig. Illetve, őt meg is ajándékozom, mert szeretek neki játékokat venni és mivel gyerek, szüksége is van rá. Ez egy alkalom, amire "jobban" kap, de egyébként is szokott.
Nincs viszont adventi koszorú, nem megyünk misére és nem jézuskázom, mert nem vagyok keresztény. Szóval nem értem mi benne a képmutatás? Egy ateista nem főzhet finomat vagy nem vehet játékot a gyerekének?😂
És nem csak a jó részeket veszem ki, a rosszat is. Nincsenek nyitva a boltok, amit utálok, előtte viszont mindenhol rohadt nagy a tömeg. A nem keresztényeknek is 😉
Nem képmutatás, de valahol azért megmosolygtató, hogy ennyire utálod, de azért főzöl és készülsz rá... :)) Én ha valamit utálok, azt nagy ívben el szoktam kerülni, nemhogy még készüljek rá.
#17! Mit készülök rá? Hogy bevásárolok előtte, mert alatta nincs nyitva semmi?😂 Ezt egyébként is meg kéne tennem, ha nem "tartanám". Most főzzek direkt olyat, amit utálok?🤣
Hát, én nagyon szívesen elkerültem volna, de elárulom, nem lehet. Már szeptemberben pofán csapnak a karácsonyi díszek. Sajnos, nem áll módomban hónapokra egy lakatlan szigetre költözni 😁
A gyerekemnek meg tartani fogom, igen. A szeretet ünnepeként, mert őt szeretem. Nem, nem csak karácsonykor, hanem az év minden napján. Ünnepelni azért fogom mert Ő igényelni fogja, mert gyerek és hallani fog róla, nem tudja kikerülni. Mivel pedig szeretem, nem fogom megvonni tőle, mert fontosabb az ő öröme, mint hogy én utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!