Nagy szemétség lenne, ha eladnám a játékot, amit a gyerek kapott a keresztapjától?
A férjem gyerekkori barátja a keresztapa, és hetedik szülinapjára egy nagyon drága játékkonzolt vett:
Közel 400e Ft egy ilyen, és nem hiszem, hogy egy 7 éves gyereknek való ilyesmi. Ha ennek az árnak a tízedéért ruhát, vagy sulis cuccot vett volna, az sokkal hasznosabb lenne.
12, miféle pont.
Nem aszerint kellene megítélni a kérdést, hogy ti mint játékb..ik mennyire örülnétek egy ilyen ajándéknak.
Eladni egyébként nem helyes, visszaadni annál inkább. Kezdjen az ajándékozó vele valamit, cserélje másra.
Ilyen értékű ajándékot én se őrizgetnék, ha nem vennénk x időn belül hasznát (és mivel nálunk a 9 éves se videójátékozik, felesleges lenne).
Ha megtudnám, hogy az ajándékomat eladta a keresztgyerekem anyja, akkor még egy csokit se vennék többet neki. 🤷🏼♀️
A férjed mit szól hozzá? Gondolom ő nem akarná eladni. 🤣
Egyetértek azzal, hogy ilyesmit egyáltalán nem illik szülői beleegyezés és megbeszélés nélkül ajándékozni.
Alapból szülői döntés maga a kepernyőhasznalat is.
Elég bunkó a keresztapa. Mondjuk Ti kérjétek fel. De ha a gyerek is látta az ajándékot, akkor visszaadni is nehéz.
Én azt hiszem akkor már nem csinálnék semmit, de leülnék beszélni az illetővel, hogy legközelebb ne hozzon ilyen helyzetbe.
"nem hiszem, hogy egy 7 éves gyereknek való ilyesmi"
Örökké 7 éves marad a gyereked? 😅
Én eladtam a gyerekem cuccait, és nem nagyon érdekel, ki mit gondol. Pl vettem Monopolyt, az ajándékozó rokon tudta, látta, játszottunk vele, de vett egy másikat. Mikor mondtam, hogy már van, egyből vissza akarta venni, hogy "akkor nem kaptok semmit". A fszt. Ilyen szemetek ajándékát megtartottam és eladtam és vettem olyat, ami hasznos. A másik is basszus, olyan rokon, akit szintén nem bírok, végigkérdezgette mit vegyen, majd vett valamit, amiről mondtam, hogy ne, és ő is vissza akarta venni, hogy ÉN! milyen szemét vagyok, hogy korlátozom mit kapjon a gyerek.
A gyerek kedvenc színében akart olyat, én elmondtam milyet akart a gyerek és direkt nem olyat vett, pedig abban a színben olcsóbb volt, merthogy neki az jobban tetszik?!..
Itt is az ajándékozó nem a másiknak akart örömöt, hanem magának, és úgy ajándékozott. Mintha a saját kedvenc csokidat adnád annak, aki nem szereti és nem való neki. Ezeknek a nárcisztikus embereknek meg kell tanulniuk, hogy nem nagyon marad semmilyen kapcsolatuk, ha folyton magukra gondolnak. Figyeld meg, ha hagyod vele játszani, elrontja kb fél óra alatt(megfogja maszatos kézzel, vagy kicsúszik a kezéből), eladhatod alkatrésznek és még úgy is jól jársz, és vehetsz neki valamit, amire a 7 éves vágyik.. Lehet, hogy nem nárci, de kb 90%..
Ja és az én gyerekem nem utál, mert én hagytam, hogy megkapja a szrokat, amiket adtak és hagytam, hogy lássák a reakcióit, amin a nárci rokonok totál kibuktak, hogy milyen pofátlan a gyerekem, hogy nem örül annak, amit adtak.. Fú bazz.. ajándékozz úgy, hogy örüljön a másik, különben szakítsd meg vele a kapcsolatot, ha nem akarsz örömöt okozni! Az adjon, akinek fontosabb a másik öröme!
Persze tudom, hogy lepontoznak, mert sok a szegény, és örül neki, ha bármit is kap, de ha már nyomtak szrt az orrod alá és várták, hogy örülj is neki, tudod, miről beszélek. Én leépítem az ilyen rokonokat, és van, aki direkt így ajándékoz, hogy igazából magának.. A legszebb az volt, mikor a 8 éves egykém kapott csoportos játékot, amihez legalább 5 fő kell, de inkább több. Én egyedül nevelem, ketten vagyunk. Qrvára akarták biztosan, hogy örüljön neki és használni tudja.. Azt is megtartotta volna az ajándékozó, aki inkább magának szánta, hátha visszaadom..
A mi ajándékaink kis értékűek, pláne ehhez képest, így inkább filléresek.
Na mindegy. Én fenntartásokkal kezelném, te ismered milyen ember. Én tudom, hogy a rokonaim ilyenek, nem is bírom egyiket sem, sóher nárcik.. Ha nálatok a tudod, hogy a keresztapa csak nem lőtte be rendesen a gyerek képességeit, mert keveset van vele, akkor céloznék rá, mire van szüksége/minek örülne helyette, és kilátásba helyezném, hogy be fog ragadni az összes gomb és 1 óra alatt megreped a kijelző, de nagyon köszönjük. És hagynám, hogy tönkremenjen, majd eladnám.
És remélném, hogy legközelebb több apróbb értékű dolgot vesz, egy ilyen kissrác egy használt switchnek is örül, azok meg még elég strapabíróak is. Konzolnál meg nem lehet megtartani 3 év múlvára, mert addigra nem nagyon lesz játék, ami fut rajta, elavultabbá is válik és veszít is az árából és nem is lesz képes játszani a haverjaival, mert nem ilyen márkájú cuccuk van. Nálunk gond volt, hogy ps-xbox játékot nem tudtunk összehozni, és melyik játék milyen régi konzolon futott, mert x frissítés már nem ment régebbin.
Itt írja a sok gamer meg tini, akik ácsingóznak rá, de az az igazság, amit te gondolsz. Nem nagyon illik, de ilyet adni sem illik, szóval elég egál. A gyereket meg tökre nem érdekli, 7 éves, jobban örül egy 4dx élménynek a westendben, mint egy konzolnak, és mégjobban olyan konzolnak, amivel ketten tud játszani valami más barátjával. A gyereknek más az értékes, el sem tud számolni 300 ezerig:))
Az én cuccomat is adták már el, vettem cipőt, olyat, amilyet kinézett a másik, sosem hordta és eladta drágábban.. az gusztustalan volt, még külön kérte is, hogy neki olyan kell, fogja hordani, utánajártam, leokéztattam vele és tessék, sosem került ki a dobozból.(ugyanaz a rokon, aki a szr ajándékokat adja)
Többet nem lettem hülye, max csokit kap, vagy ételt, amire látom, hogy csorog a nyála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!