Ekkora szemétséget csináltam? Nem fogadsz szót nem megyünk sehová!?
Mindennemű gyermekjogokat beszüntettem: nincs bandázás a barátokkal
nincs kertezés
nincs egy rövid mese se
nincs elmenés itthonról
nincs cukorka
nincs semmi, max a pókok nézegetése a sarokban. Mindent megkapnak a lehetőségeinkhez mérten, a közös játékon a xrokig mindent, de ha nem kell, mert nem veszik a szülőt és másokat emberszámba, akkor én is mostantól átmegyek gondozóba. Felmondtam
Nem engedem ezeket a hisztiket. Egyszerűen besokaltam, mert mára már csak a veszekedés megy velük.
Feszegetik a határokat, ez szép és jó. De amikor 200* szólok, hogy maradj az asztalnál, nem mész be kenyérrel, maszatosan... és csakazért is, megfogom, visszaültetem, akkor úgy üvöltenek, és kezdik elölről. Pakolj össze ül és bőg, fogd a kezem leül és bőg, és marha jó látvány lehetünk, amikor csuklónál fogva rángatom haza a hisztiző gyereket, mert az istenért nem állna fel a lábára, fogná a kezem. Vagy csak azért rúgkapál mert éppen nem kapja meg a 2.cukorkát.... És ezek csak apró példák, amik napi 24ben ismétlődnek.
Konkrétum: ha rendben lesz a szobád, akkor együtt megnézzük a törpikéket, kimegyünk, elmegyünk stb. Nem előbb nézzünk, legyünk, menjünk stb, és majd pakolok, csinálom..., nem előbb te tegyél rendet, utána mehetünk, nem szeretlek, hagyj békén, és duzogva beül a xr közepébe.
és csak 4éves a nagyobb, 2 a kicsi
Nekem is két hisztis fiam van (6 és 2 évesek). A nagyobbik a hisztisebb, pedig bíztam benne, hogy ennyi idősen már ki fogja nőni. De rájöttem, hogy ha én is ordítok velük még rosszabb a helyzet, meg magamat is még jobban felhergelem, ezáltal ők még inkább rosszalkodnak, hisztiznek.
Nyugodtan kell velük beszélni, és az nagyon jó ötlet, hogy feladatokat kell nekik adni. Én azt vezettem be, hogy ha elpakolja a játékait (amit idáig nem volt hajlandó) kap 50 ft-ot, és gyűjtheti játékra. Mostantól kezdve mindig pakol. Vagy segít nekem a házimunkában pl. törölgetés, akkor is gyűjtheti a pénzét. Tudom nem a legjobb ötlet, de nálunk bevált.
Rafkós, mert ahogy megfogom az első játékot kimegy a szobából. Szóval ha segítek, akkor egyenlő az én rendet rakhatókkal. És egy 4éves gyerek után ne kelljen csak nekem pakolni, nem hiszem, hogy megterhelő a zsákba mindent ömlesztve bedobálni.
Pénzt 4 évesen nem adnék még neki, sőt.
Ha meg a feladatokat kiosztom párosítva a jutalommal, akkor biztos, hogy nem jó a sorrend neki, és azért kezdi a hisztit, nem haladunk előre.
Készség fejleszteni se nagyon lehet őket, max ha bekötöm a szemem, és valaki elrámolja utánuk a dzsuvát: festés- a lap tiszta de minden más 50méteren belül festékes fal-plafon-asztal-gyerek-én... gyurma, mindenben benne, legyen az szőnyeg, ruha, orr, másik szeme...
rajzolás lásd festés, közös olvasás, kitépi a kezemből a könyvet, építés, rombolás, de nem csak a vicces, hogy elborul, hanem durván mert nem úgy kell játszani, de meg sem mutatja, mi a feladat akkor.
Ettől az évtől már herótom van, alig várom az ovit, és csak remélem jobb év lesz a következő
/ahogy hazaértünk a kicsi kidőlt, a nagy most sem alszik, mert ő menni akar, tökmindegy menni, viszont alvás nélkül szintén lesheti az elmenést/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!