Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekkora szemétséget csináltam?...

Ekkora szemétséget csináltam? Nem fogadsz szót nem megyünk sehová!?

Figyelt kérdés
1napig szívták a vérem a gyerekek, hogy menjünk már a strandra, de szót nem fogadtak. A menj és pisilj-kakilj kérlek re se reagáltak, csak őrjöngtek. El sem mentünk(indulás előtt: már voltam, hév megálló hév látható távolban kakilni kell(40 perc alatt nem volt ideje egyiknek se elmenni pisilni, amíg itthon uzsit csomagoltam), és valahogy nem is akarok velük tovább menni sehová. Torkig vagyok, hogy se itthon se utcán sehol nem viselkednek. Max hisztiznek. És elég volt.
2013. aug. 2. 12:47
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

Mindennemű gyermekjogokat beszüntettem: nincs bandázás a barátokkal

nincs kertezés

nincs egy rövid mese se

nincs elmenés itthonról

nincs cukorka

nincs semmi, max a pókok nézegetése a sarokban. Mindent megkapnak a lehetőségeinkhez mérten, a közös játékon a xrokig mindent, de ha nem kell, mert nem veszik a szülőt és másokat emberszámba, akkor én is mostantól átmegyek gondozóba. Felmondtam

2013. aug. 2. 12:50
 2/25 anonim ***** válasza:
23%
bocs hogy ezt mondom de ez nem a gyerekeid hibája. Az a gyaerek hisztizik akinek engedik, őleg ha már nagyobbak mivel amguk el tudják végezni a dolgukat gondolom nem 2 évesek. A gyerek mindig feszegeti a határokat, de a határokat neked kell megszabni. Manpság szerencsére már sok segitség (szakirodalom, műsor) van amiben nagyon jó praktikákat lehet tanulni hogy mit hogyan kell csinálni.
2013. aug. 2. 12:50
 3/25 anonim ***** válasza:
30%
Hát, szerintem ezzel nem sokra fogsz menni sajnos. Inkább szerintem adj nekik feladatokat, aminek az elvégzéséhez kösd mondjuk, hogy nézhetnek egy kis tévét. A gyereknek konkrétumok kellenek. A másik, hogy az én lányom se megy el vécére ha nem küldöm el mielőtt indulunk. Nem jut eszébe magától. Kicsit kapcsolódj ki Te is, mert lehet ezt most kicsit túlreagáltad, és nem érsz el vele semmit, ha ilyen mértékben bünteted őket. Nálunk is most nyár közepén már kicsit gázosra alakulnak a napok, ha nincs semmi program, mert már mindent meguntak és nem tudják magukat egyedül lekötni, és túlpörögnek. Ezért utána semmire nem hajlandók, ha kérek valamit. Minden napra csinálok valami jó kis programot, de ha hiszti van jövünk haza feltétellel. Egyszer haza is jöttünk azóta nincs hiszti. De szerintem ennyi dolgot megtiltani egyszerre nem lehet.
2013. aug. 2. 12:56
 4/25 anonim ***** válasza:
38%
Jól elbaszarintottad őket. Amúgy attól, hogy nem viszed őket sehova, még nem javulnak meg!
2013. aug. 2. 12:57
 5/25 A kérdező kommentje:

Nem engedem ezeket a hisztiket. Egyszerűen besokaltam, mert mára már csak a veszekedés megy velük.

Feszegetik a határokat, ez szép és jó. De amikor 200* szólok, hogy maradj az asztalnál, nem mész be kenyérrel, maszatosan... és csakazért is, megfogom, visszaültetem, akkor úgy üvöltenek, és kezdik elölről. Pakolj össze ül és bőg, fogd a kezem leül és bőg, és marha jó látvány lehetünk, amikor csuklónál fogva rángatom haza a hisztiző gyereket, mert az istenért nem állna fel a lábára, fogná a kezem. Vagy csak azért rúgkapál mert éppen nem kapja meg a 2.cukorkát.... És ezek csak apró példák, amik napi 24ben ismétlődnek.

2013. aug. 2. 12:58
 6/25 A kérdező kommentje:

Konkrétum: ha rendben lesz a szobád, akkor együtt megnézzük a törpikéket, kimegyünk, elmegyünk stb. Nem előbb nézzünk, legyünk, menjünk stb, és majd pakolok, csinálom..., nem előbb te tegyél rendet, utána mehetünk, nem szeretlek, hagyj békén, és duzogva beül a xr közepébe.

és csak 4éves a nagyobb, 2 a kicsi

2013. aug. 2. 13:01
 7/25 anonim ***** válasza:
50%
Én ilyenkor mondom, hogy segítek és együtt pakolunk, egyedül az enyémek se akarnak, de velem igen. (Persze ilyenkor azért a nagyját ők szedik, én úgy csinálok, mintha.) Egyébként nálunk is van ilyen, hogy rosszkor kell kakilni, pisilni, szomjas, éhes, stb., ezek már annyira nem érdekelnek, legfeljebb ha nagyon sietek.
2013. aug. 2. 13:21
 8/25 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is két hisztis fiam van (6 és 2 évesek). A nagyobbik a hisztisebb, pedig bíztam benne, hogy ennyi idősen már ki fogja nőni. De rájöttem, hogy ha én is ordítok velük még rosszabb a helyzet, meg magamat is még jobban felhergelem, ezáltal ők még inkább rosszalkodnak, hisztiznek.

Nyugodtan kell velük beszélni, és az nagyon jó ötlet, hogy feladatokat kell nekik adni. Én azt vezettem be, hogy ha elpakolja a játékait (amit idáig nem volt hajlandó) kap 50 ft-ot, és gyűjtheti játékra. Mostantól kezdve mindig pakol. Vagy segít nekem a házimunkában pl. törölgetés, akkor is gyűjtheti a pénzét. Tudom nem a legjobb ötlet, de nálunk bevált.

2013. aug. 2. 13:22
 9/25 A kérdező kommentje:

Rafkós, mert ahogy megfogom az első játékot kimegy a szobából. Szóval ha segítek, akkor egyenlő az én rendet rakhatókkal. És egy 4éves gyerek után ne kelljen csak nekem pakolni, nem hiszem, hogy megterhelő a zsákba mindent ömlesztve bedobálni.

Pénzt 4 évesen nem adnék még neki, sőt.

Ha meg a feladatokat kiosztom párosítva a jutalommal, akkor biztos, hogy nem jó a sorrend neki, és azért kezdi a hisztit, nem haladunk előre.

Készség fejleszteni se nagyon lehet őket, max ha bekötöm a szemem, és valaki elrámolja utánuk a dzsuvát: festés- a lap tiszta de minden más 50méteren belül festékes fal-plafon-asztal-gyerek-én... gyurma, mindenben benne, legyen az szőnyeg, ruha, orr, másik szeme...

rajzolás lásd festés, közös olvasás, kitépi a kezemből a könyvet, építés, rombolás, de nem csak a vicces, hogy elborul, hanem durván mert nem úgy kell játszani, de meg sem mutatja, mi a feladat akkor.

Ettől az évtől már herótom van, alig várom az ovit, és csak remélem jobb év lesz a következő

/ahogy hazaértünk a kicsi kidőlt, a nagy most sem alszik, mert ő menni akar, tökmindegy menni, viszont alvás nélkül szintén lesheti az elmenést/

2013. aug. 2. 13:32
 10/25 anonim ***** válasza:
80%
Akaratlanul is felvidítottad a napomat. A kérdésed utáni kommenteden úgy kacagtam fel, csak reméltem, nem ébred meg a gyerkőc. Amúgy megértelek, hogy most besokalltál, vannak ilyen napok. Lazíts, foglald le úgy a gyerekeket, hogy te is részese legyél egy kicsit. És köszi a vidítást. (a póknézegetésen még mindig rötyögök)
2013. aug. 2. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!