Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekkora szemétséget csináltam?...

Ekkora szemétséget csináltam? Nem fogadsz szót nem megyünk sehová!?

Figyelt kérdés
1napig szívták a vérem a gyerekek, hogy menjünk már a strandra, de szót nem fogadtak. A menj és pisilj-kakilj kérlek re se reagáltak, csak őrjöngtek. El sem mentünk(indulás előtt: már voltam, hév megálló hév látható távolban kakilni kell(40 perc alatt nem volt ideje egyiknek se elmenni pisilni, amíg itthon uzsit csomagoltam), és valahogy nem is akarok velük tovább menni sehová. Torkig vagyok, hogy se itthon se utcán sehol nem viselkednek. Max hisztiznek. És elég volt.
2013. aug. 2. 12:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ha ezeket egyszerre megtiltod nem jutsz előrébb, mert nem értik miért tiltod. A "büntetésnek" mindig a rossz cselekedetet kell követni, magyarázattal együtt. Próbáljátok ki, indultok valahova, mondjuk csak a közelbe, szépen leültök elmondod a játékszabályokat, ha bármit nem tartanak be azonnal hazaindultok, és lehet a szobában maradni otthon. Ugyanígy a pakolás is, találjátok ki hogy egy játékot anya tesz el, egy játékot a kicsik, ha nem így történik ismét bünti. Szerintem a következetesség a lényeg, hogy a helytelen viselkedést és a büntetést össze tudják kapcsolni egymással. Nem mondom, hogy egyszerű, de lehet érdemes megpróbálni.
2013. aug. 2. 22:44
 22/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány évesek a gyerekeid?
2013. aug. 3. 13:52
 23/25 anonim ***** válasza:
Írta, hogy 4 és 2 évesek.
2013. aug. 3. 16:26
 24/25 anonim ***** válasza:

Lanfear: 2 napja megvettem Jo Frost könyvét, ő a Szuperdada, akinek a műsora megy valamelyik csatornán és nagyon jó ötletei vannak, hogy miként lehet jól nevelni a gyerekeket.

Nagyon ajánlom, mert 5-6 éves korig vannak benne tippek és szinte minden problémára. Konkrétan annyira lekötött, hogy 1 este alatt kiolvastam :)

2013. aug. 4. 14:40
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nagyon nyűgös voltam, és tele volt a törpöm.

Talán jobban vágytam a strandra, mint a kicsik, és az indulásból éreztem, hogy se pihenni, se élvezni nem fogom a kicsik miatt.

Azért is gőzöltem be, na meg van pár életvitelt érintő változtatásom ami még megvisel, rossz szokás elhagyása. Ami plusz feszültség volt.

És érzékenyen érintett, hogy a napi rutinosan működő kis csapat nem akar működni. Pl ma csak rájuk szóltam, hogy villámot megszégyenítően tegyék vissza a játékokat a zsákba, és lássunk csodát, minden a helyén, vita sincs belőle, se szankciók, se se se. Csak összepakoltak.

Vagy hiszti nélkül tudomásul vették, hogy a gépet nem mese miatt kapcsoltam be, csak gyorsan futok egy kört a neten, és megyünk el. Egyedül a reggeli elfogyasztása nem a kicsikre vallott, mert a hátuk is grízes lett, de asszem túlélem már a kicsiket

2013. aug. 5. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!