Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rá vagyok feszülve,...

Nagyon rá vagyok feszülve, hogy a gyerekemnek bármi fejlődési problémája van?

Figyelt kérdés

2 éves múlt, kisfiú, nem beszél, emiatt logopédushoz jár, pedagógiai szakszolgálatnál voltunk, ott nem mondták hogy a beszédfejlődési problémám kívül más gond lenne vele. Viszont van pár szenzoros tünete is, például nem szeret koszos lenni, válogatós. Ezt leszámítva jókedvű, mosolygós, okos, szociális kisgyerek.

Én teljesen rá vagyok feszülve erre az egészre, állandóan azon aggódok, hogy nehogy valami problémája legyen, nagyon féltem őt.

Érez esetleg más is így? Hogy lehetne ezt az állandó aggódást befejezni?

szept. 27. 09:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát nezd, 2 évesen a legtöbb gyerek alig mond valamit, ezt kisgyermeknevelokent mondom neked. Az a ritka, aki ilyenkor már beszél. 20 szó az elvárás? Ne viccelj...de ettől függetlenül nincs semmi bajuk a gyerekeknek, 2,5-3 évesen beindul általában rendesen a beszéd. A saját példám pedig a nagynéném: ez már több évtizede volt, de 3 évesen még nem beszélt. De úgy értsd, hogy semmit. Egy szót se. Vitték mindenfele, minden téren kivizsgálták, és arra jutottak, hogy egeszseges, majd fog beszélni, amikor "akar"...így is lett. Úgy emlékszem, úgy mondta mami, hogy 4 évesen kezdett el beszélni, de azóta folyamatosan, f*ssa a szót. :D ezt tanusithatom, tényleg rengeteget beszél. Szóval van ilyen 🤷 mindenkinek egyeni fejlődési üteme van.
szept. 27. 13:40
 12/19 anonim ***** válasza:
32%

"ezt kisgyermeknevelokent mondom neked"

Én meg védőnőként, hogy dehogynem!

A bölcsi nem teljes merítés. A körzetemben pl: csak a gyerekek 10 %-a bölcsis 2 éves kora felett, a többi marad 3 éves koráig otthon.

Egyébként 50 szó/szókezdemény (minden értelemmel bíró hangalak, hangutánzó..) ÉS két szóból álló kommunikáció kezdemény az elvárt 2 éves korra.

A többség bőven megugorja.

Akik nem, azok 80 %-a 2,5 éves korra behozza, a maradéknak meg rég késő elkezdeni a fejlesztést 3 évesen. Korábban kell.

Aki a csodára vár, az a gyerekével tol ki.

szept. 27. 15:09
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Nekünk nincs meg az 50 szó, de a 20 sem, kb 6-7 szava van, ebbe beletartozik a 'nem' és pár állathang utánzása. Minket a védőnő küldött a pedagógiai szakszolgálathoz, ott utaltak ki minket a logopédushoz. Állami úton járunk.

szept. 27. 15:40
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
12 - es nem Nagyon hangoztatnám hogy védőnő vagy, Mert rohadtul nincs jó híruk, emelett velük tanultam két évig a főiskolán , hát háromnegyedéhez közel se vinném a gyerekem, es NEM, ket évesn nem kell beszélni.
szept. 27. 16:50
 15/19 anonim ***** válasza:
46%
Én nem vagyok védőnő, de áldom az eget, hogy nem vártam a csodára, ahogy itt valaki írta és vittem a gyereket mindenhova 20 hónapos korától a beszéde miatt is (meg a megkésett mozgásfejlődése miatt is). Még így is tortúra volt, mire behozta nagyjából a társait.
szept. 27. 18:08
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
Én azt pedagógiai szakszolgálatban hallottam logopédustól, hogy a beszédfejlődés elindulásánál (szavak szintjén) lányoknál 2 év a határ, fiúknál pedig 3 év, amin túl be kell avatkozni...
okt. 1. 12:50
 17/19 anonim ***** válasza:
48%

16, ha azt akarod, hogy még iskolára se hozza be a lemaradást, akkor igen.

Mi 1,5 évesen vittük, így is maradt még hiba iskolára. Nem volt vicces.

okt. 1. 15:50
 18/19 anonim ***** válasza:

2 éves gyereknek mozgásterápia kell,nem logopédus!!

TSMT-t kellene vele tornázni vele..

okt. 1. 17:41
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
17. válaszoló, nem akarok semmit sem. Viccesnek sem tartok semmit. Csak leírtam azt, amit hallottam.
okt. 2. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!