Nagyon rá vagyok feszülve, hogy a gyerekemnek bármi fejlődési problémája van?
2 éves múlt, kisfiú, nem beszél, emiatt logopédushoz jár, pedagógiai szakszolgálatnál voltunk, ott nem mondták hogy a beszédfejlődési problémám kívül más gond lenne vele. Viszont van pár szenzoros tünete is, például nem szeret koszos lenni, válogatós. Ezt leszámítva jókedvű, mosolygós, okos, szociális kisgyerek.
Én teljesen rá vagyok feszülve erre az egészre, állandóan azon aggódok, hogy nehogy valami problémája legyen, nagyon féltem őt.
Érez esetleg más is így? Hogy lehetne ezt az állandó aggódást befejezni?
"ezt kisgyermeknevelokent mondom neked"
Én meg védőnőként, hogy dehogynem!
A bölcsi nem teljes merítés. A körzetemben pl: csak a gyerekek 10 %-a bölcsis 2 éves kora felett, a többi marad 3 éves koráig otthon.
Egyébként 50 szó/szókezdemény (minden értelemmel bíró hangalak, hangutánzó..) ÉS két szóból álló kommunikáció kezdemény az elvárt 2 éves korra.
A többség bőven megugorja.
Akik nem, azok 80 %-a 2,5 éves korra behozza, a maradéknak meg rég késő elkezdeni a fejlesztést 3 évesen. Korábban kell.
Aki a csodára vár, az a gyerekével tol ki.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Nekünk nincs meg az 50 szó, de a 20 sem, kb 6-7 szava van, ebbe beletartozik a 'nem' és pár állathang utánzása. Minket a védőnő küldött a pedagógiai szakszolgálathoz, ott utaltak ki minket a logopédushoz. Állami úton járunk.
16, ha azt akarod, hogy még iskolára se hozza be a lemaradást, akkor igen.
Mi 1,5 évesen vittük, így is maradt még hiba iskolára. Nem volt vicces.
2 éves gyereknek mozgásterápia kell,nem logopédus!!
TSMT-t kellene vele tornázni vele..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!