Mit csináljak a 7 éves öcsémnek mindent meg kell engednem, hogy ne beszéljen velem úgy mint a kutyával?
Nem kell megengedni. Hogyha ilyet csinál, kibsznám az autóból aztán szép napot.
Nem hagyom ott a semmi közepén, de szépen gyalogol az autó mellett, nekem nyolc.
De értem, mi a problémád, nálunk ugyanez volt, öcsém a szent - egy kretén bunkó volt kiskorától kezdve -, ergo bármit szabad, én meg kb csicskuljak le neki.
Én nem értem.
Szóval te vezetsz(gondolom), ültök az autóban, elkezdi verni a cipőit egymáshoz. MIRE mondja, hogy "hülyegyerek, takarodj innen"? Mit mondtál neki? Rászóltál? Hogyan? Konkrétan mit mondtál? Ha nem te vezettél, miért nem szóltál egy szülőnek, aki vezetett? Tényleg saras volt a cipője, vagy csak kötekedtél? Vannak ilyen élő fába is belekötős emberek, hogy ők jobbnak tűnjenek.
Tesóknál sosem díjazták, ha egyik nevelné a másikat. A te kocsid? Mondd meg a szüleidnek, hogy takarítsák ki, te megkérted, nem hagyta abba, nem a te sarad. Ha nem a te kocsid, majd a szüleid kitakarítják. Vagy ez a te házimunkarészed? Mert akkor normális, hogy kosz van bent, pl ha mosogatnál sem kellene kevesebb tányért használnia jófejségből, hogy neked könnyebb legyen.. NORMÁLISAN kérd meg, hogy kérlek fejezd be, minden tiszta sár lesz, mert egy hétéves ezt még nem fogja fel, de inkább ne te, hanem szülő. TE NE AKARD NEVELNI! Egyszerűen védd be a dolgaidat és panaszkodj a szüleidnek, hogy csináljanak valamit.
Nekem sem tiszta: ki hülyegyerekezett le kit és miért?
Hány éves vagy, hogy te viszed bárhová kocsival/neked kell takarítanod a kocsit?
De úgy általánosságban annyit tudok tanácsolni, hogy ne neveld a tesódat, viszont ne is vállalj egyéb "szülői" feladatot öcséd mellett, ezt oldják meg a szüleid. Ne öcséddel veszekedj ezen, hanem szüleiddel, ha gyereket vállaltak, akkor foglalkozzanak is vele, nem kell rádlőcsölni a feladatokat. Gondolom, ha nekik okozna kellemetlenséget állandóan, egyből eszükbe jutna megnevelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!