Volt feleségem átakar térni a krisna hittre, a 7 éves fiúnkat ma úgy hoztam el tőle, hogy kopaszra volt borotválva a feje, elvette a játékait. Mit csináljak?
Teljesen agyrém amit művel a volt feleségem. Az iskolából engem hívott fel a gyerek osztályfőnöke mi történt a gyerekkel. Úgy néz ki most mintha beteg lenne, nincs haja. Minden legot, akciófigurát autót elvett tőle, de cserébe kapott indai ruhás babákat, teheneket csomó plüss állatot. Sírva könyörgött ne vigyem vissza az anyjához. Közös felügyelet alatt van, lenne esélyem megkapni a teljes felügyeletett?
Utóbbi félévben kezdett vallásos lenni, de nem gondoltam ez lesz belőlem
Nemi, vallasi, faji hovatartozas miatt tilos a diszkriminacio. Tehat kb semmit nem tudsz tenni. Ugyanennyi erovel a katolikusoktol is vegyek el a gyereket ha az apa reformatus ?
A birosagon mit mondasz: elvette anya a fiutol a legot ?
Remélhetőleg nem idióták, akik az ilyen ügyekkel foglalkoznak s megkapod a teljes felügyeletet. Az, hogy a nő krisnás, OK, de a gyereket ne traumatizálja már, ez eléggé alap.
Ilyenről még nem is hallottam, nagyon durva.
Egyetértek az előzővel alapjában. Azt azért hozzáteszem, hogy bármi is a helyzet egy családban, a szülőnek, gyámnak, nevelőnek figyelembe KELL vennie a gyermek szabad döntéseit, igényeit, és csak olyat szabad elvárni egy gyermektől, amely adott esetben, helyzetben valóban elvárható (pl "fogd meg a kezem, kicsim, átkelünk a zebrán", ha még nem iskolás korú).
De pl a testi gondozás során, beleértve a fodrászatot, hajvágást is, ki kell kérni a gyermek véleményét, mégiscsak a saját testéről van szó.
Arról meg, hogy mit tehetsz ez ügyben (már ha nem valami kamasz troll vagy, aki "mókából" írta ki a kérdést), arról már írtak itt páran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!