Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt feleségem átakar térni a...

Volt feleségem átakar térni a krisna hittre, a 7 éves fiúnkat ma úgy hoztam el tőle, hogy kopaszra volt borotválva a feje, elvette a játékait. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Teljesen agyrém amit művel a volt feleségem. Az iskolából engem hívott fel a gyerek osztályfőnöke mi történt a gyerekkel. Úgy néz ki most mintha beteg lenne, nincs haja. Minden legot, akciófigurát autót elvett tőle, de cserébe kapott indai ruhás babákat, teheneket csomó plüss állatot. Sírva könyörgött ne vigyem vissza az anyjához. Közös felügyelet alatt van, lenne esélyem megkapni a teljes felügyeletett?

Utóbbi félévben kezdett vallásos lenni, de nem gondoltam ez lesz belőlem

2017. okt. 20. 23:55
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha a gyerek egészséges lelki vagy testi fejlődését veszélyezteti az anya, akkor jó eséllyel meg fogod kapni a kizárólagos felügyeletet. Nem tudom, fennáll-e veszély, de ha igen, akkor is nehéz bizonyítani.
2017. okt. 21. 00:00
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem érdemes lenne megkérdezniaz osztályfőnök,hogy milyen lépéseket lehet tenni ilyenkor.a helyedben biztos nem hagynám annyiban,ha kell,bevonnám a gyámhivatalt,bíróságot.szerencsére nem vagyok jártas benne,hogy mi a menete,mennyi esélyed van,de szerintem próbálj mindent megtenni amit csak hivatalosan is lehet
2017. okt. 21. 00:01
 3/9 anonim ***** válasza:
19%

Nemi, vallasi, faji hovatartozas miatt tilos a diszkriminacio. Tehat kb semmit nem tudsz tenni. Ugyanennyi erovel a katolikusoktol is vegyek el a gyereket ha az apa reformatus ?

A birosagon mit mondasz: elvette anya a fiutol a legot ?

2017. okt. 21. 00:18
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Remélhetőleg nem idióták, akik az ilyen ügyekkel foglalkoznak s megkapod a teljes felügyeletet. Az, hogy a nő krisnás, OK, de a gyereket ne traumatizálja már, ez eléggé alap.

Ilyenről még nem is hallottam, nagyon durva.

2017. okt. 21. 00:39
 5/9 anonim ***** válasza:
98%
3 nap van igaza. A vallásra hivatkozva nem fogják még csak el sem indítani a pert. Amivel lehet próbálkozni, az az, hogy a gyerek nem érzi jól magát az anyjanal, illetve lehet említeni, hogy az iskolában is jelentkeznek problémák. Erről kérhető pedagógiai szakvélemény is később a per folyamán, ahogy a gyerek meghallgatása is kérhető, bár az is igaz, ezt a bíróság elutasithatja. A vallást hagyd ki teljesen, meg se emlitsd, ha nem a biztos vesztés a cél,
2017. okt. 21. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Helyi családsegítőben kérj tanácsot, vagy a védőnőtől.
2017. okt. 21. 17:10
 7/9 anonim ***** válasza:
95%
A krisna tudat jo dolog, csak a felesged fanatikus, ami soha sem vezet jora , semmilyen mas vallasban vagy akar az eletben sem. majd elmulik ez, mert csak feleve csinalja azt irtad, alabbhagy ez a fajta viselkedese szerintem, termeszetesen a gyerekkel nem igy kellene bannia, mert ez csak ellenallast valt ki , viszont ha te intelligensen kezeled legalabb akkor nem fog teljesen osszezavarodni. Nem lehet tiltanod neked azt amit az anyja meg erosszakkal tuszkol ra, az a legrosszabb. Nem azt irom hogy te is legyel krisnas:) de azt , hogyha te legalabb atlatnad a helyzetet, hogy mi az igazi krisna tudat, es az nem kulsosegekben kell hogy megnyilvanuljon , es az a szeretetrol szol valojaban, akkor talan tudsz hatni a volt felesegedre es a kisfiadat sem fogja tovabb ebbe a vad iranyba vinni. Neked kellene olvasnod errol, hogy normalis mederbe tudd terelni a dolgokat, a feleseged is be fogja latni ezt, ha van egy kis esze. marpedig azt mondjak aki a krisna tudatra ratalal annak van esze, csak nem jol csinalja. de ha te csak pereskedni akarsz es vadaskodni itelkezni stb, akkor te sem vagy jobb nala. a kisfiatok erdekeben kell valami egyensulyt talalni, es csak ugy tudtok ha Te mint ferfi probalsz valami normalis hozzaallassal "iranyitani" tehat elmagyarazni a felesegednek is hogy ez igy nem jo, a gyereknek sem persze, es ugy magyarazd hogy mar tudsz valamit a krisna tudatrol mert akkor eselyes hogy hallgatni is fog rad. de amig ellenallsz akkor meg fanatikusabba teszed a not, ez igy mukodik.
2017. okt. 22. 08:59
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek az előzővel alapjában. Azt azért hozzáteszem, hogy bármi is a helyzet egy családban, a szülőnek, gyámnak, nevelőnek figyelembe KELL vennie a gyermek szabad döntéseit, igényeit, és csak olyat szabad elvárni egy gyermektől, amely adott esetben, helyzetben valóban elvárható (pl "fogd meg a kezem, kicsim, átkelünk a zebrán", ha még nem iskolás korú).

De pl a testi gondozás során, beleértve a fodrászatot, hajvágást is, ki kell kérni a gyermek véleményét, mégiscsak a saját testéről van szó.

Arról meg, hogy mit tehetsz ez ügyben (már ha nem valami kamasz troll vagy, aki "mókából" írta ki a kérdést), arról már írtak itt páran.

2017. okt. 22. 20:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A krisnás hite egyik vesszőparipája a szabad akarat. Mondd meg a nőnek, hogy súlyos karmát teremt magának, ha agymosni próbálja a gyereket, ezzel elvéve a szabad akaratát. A feje pedig hiába kopasz, ha nincs a tetején egy tincs. Így nem krisnás, hanem mayavadi (mondd meg neki, tudni fogja)
2017. dec. 11. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!