Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb?

Figyelt kérdés
Pl adott egy mozaikcsalád, ahol apukának a közös gyereken kívül van egy az előző kapcsolatából. Itt gyakorin is mindig támadják az új feleséget, hogy ha pl beteg a nagy nem akarja, hogy oda menjen, nem akar úgy pénzt áldozni rá, hogy emiatt a sajátjának kevesebb legyen, stb. Pedig amúgy nem ez a természetes ösztön, hogy az ember a saját gyerekét védi bármi áron?
szept. 16. 23:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 anonim ***** válasza:
95%
A szamárköhögéses példánál maradva, a kicsi nagyobb eséllyel fogja elkapni anyukától vagy apukától, mint a tesótól aki 10 éven belül oltva volt ellene. A nagy tesó nem vendég akit vagy beengedsz vagy nem. Az apja háza az ő otthona. Próbálnám házon belül elkülöníteni ha beteg, de az nem opció hogy nem jöhet oda. Ha lenne nagy tesó aki a saját gyerekem azt sem tenném az utcára mert beteg. Nem is értem hogy merül fel. Az anyaság meghülyít egyeseket, bár ilyen gondolatokkal már előtte is defektesek lehettek erkölcsileg.
szept. 17. 09:26
 22/144 anonim ***** válasza:
82%

"A nagy tesó nem vendég akit vagy beengedsz vagy nem. Az apja háza az ő otthona"

Ez így van. De ezt nem sikerül megèrteni, hogy egy gyerek az apjánál nem vendég.

szept. 17. 09:55
 23/144 anonim ***** válasza:
88%

De ha nem első lenne mit csinálnál? A tesó/k addig nem mennek haza? Nálunk amikor a legkisebb újszülött volt már ovis és elsős volt a két nagyobb. Az ovist még csak csak otthon lehet tartani, de az iskolást nem 🤷🏼‍♀️. Eleinte apuka vitte-hozta őket, aztán én a kicsivel. Nem csak a tesókkal találkoztak így (hozzáteszem: nem kapott el semmit, nem fogdoshatták persze a gyerekek, de bevittem).

A szamárköhögés meg elég rossz példa, egyrészt amiatt, amit a 21-es írt, másrészt ezt baromi egyszerű megelőzni annyival, hogy a harmadik trimeszterben az anyát beoltják, ezzel immunizálva a magzatot is, plusz a szoptatással az anya ellenanyagai is védik (a friss oltással a szamárköhögés ellen is, mert tuti van ellenanyag az anya szervezetében, ami a tejjel átmehy). Egy oltással meglehet előzni ezt a problémát 🤷🏼‍♀️.

szept. 17. 09:56
 24/144 A kérdező kommentje:
23as mikor kezdődött ez a járvány már nem tudtam beoltatni magam
szept. 17. 11:39
 25/144 anonim ***** válasza:
83%
Kibújt a szög a zsákból. Mégis rólad van szó. Magadat beoltattad? Hidd el jóval nagyobb eséllyel kapod el te és adod át a szamárköhögést mint a nagyobb gyerek.
szept. 17. 12:05
 26/144 anonim ***** válasza:
91%

"2 hónapos babánk van és az anyósom el akarta hozni az iskolás unokatesóját mert annyira babázni akar, mi meg megmondtuk, hogy így ne haragudjon, de ne hozza mikor a picinek még nincsenek oltásai."

Ha az unokatesó egészséges, hülyeség megtiltani a látogatást.

szept. 17. 12:15
 27/144 anonim ***** válasza:
9%
Kedves kerdezo! En vagyok a mostoha, vallalom, de en sem engednem ide a ferjem elso gyereket a picihez. A mienk osz vegen/ tel elejen fog szuletni, es nem, nem johet ide ha beteg. A gyerek fel sem fogja ha egy hetveget kulon toltenek, az apja meg igenis birja ki azt a hetveget. Mert ugye nekem is a sajat gyerekem az elso es legfontosabb :)
szept. 17. 12:27
 28/144 anonim ***** válasza:
94%

"A gyerek fel sem fogja ha egy hetveget kulon toltenek, az apja meg igenis birja ki azt a hetveget. Mert ugye nekem is a sajat gyerekem az elso es legfontosabb :)"

Az apjának is. Tudod, a másik gyereknek is a te párod az apja. De nem baj, majd még tovább, lesz egy harmadik nő, és akkor a te gyereked lesz az, aki "fel se fogja" majd

szept. 17. 12:30
 29/144 anonim ***** válasza:
23%
A DiPerTe oltást Magyaroszgáon 1954-ben vezették be. Ha ennél idősebb vagy, akkor hogy lehet 2 hónapos gyereked?
szept. 17. 12:33
 30/144 anonim ***** válasza:
93%
Van egy egy éves kisfiunk, a férjemnek pedig egy 12 éves nagyfia előző kapcsolatából. Jött már ide betegen, amikor az anyja nem tudott rá vigyázni, és ráadásul a közös gyerek még sokkal kisebb volt, kb két hónapos. Én felertem ésszel, hogy ő is a család tagja, attól, hogy nekem "csak" mostohagyerek. Annyi, hogy a saját szobájában feküdt, oda mi nem mentünk, nem puszilgatta, a kicsit, stb. Nem lett belőle semmi gond. Ha pénzre van szüksége a nagynak, az is alap dolog, hogy nem akarom megvonni tőle, megint csak mert ő is családtag, és joggal utalna meg a férjem, ha gonosz mostoha lennék. Ne legyünk olyan narcisztikusak, hogy minden csak nekünk és a sajátunknak jár. Én őt is szeretem, igen, más, mint a saját, de akkor is fontos ő is ugyanúgy. Aki ezt nem képes így kezelni, ne akarjon mozaikcsalad része lenni, mert azzal sok ember életét megkeseríti. Nem mindenkinek való ez.
szept. 17. 13:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!