Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyermek nevének kiválasztása...

A gyermek nevének kiválasztása hogyan történt nálatok? Névválasztás előtt állunk, és nem tudunk dönteni.

Figyelt kérdés
Honnan tudtátok, hogy azt a nevet kell választanod? Hogy az a tökéletes?

aug. 26. 22:11
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
49%

A férjem szerette volna, ha fiú leez tovább viszi a keresztnevét. Nekem is tetszett, így abban maradtunk, hogy megnézzük azért a választható nevek listáját, ha nem tetszik más az lesz. Nem tetszett más.

Lánynál nagyon agyaltunk míg végül meglett a nyerő hetekig. Aztán az ultrahangon kiderült fiú. Sokszor néven szólítottuk és egyszerűen éreztük, hogy az az igazi.

aug. 27. 08:42
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét lányunknál kiírtam azokat a neveket, amik nekem tetszenek a férjem vezetéknevével, majd felolvastam a listát a férjemnek. Kb. harmadik alkalommal találtunk végre egyet-egyet, ami mindkettőnknek tetszik. A sors furi fintora, hogy ami a második gyerekünk keresztneve lett, az nekem mindig is tetszett, de valahogy az első gyerkőcnél nem tetszett, nem volt az igazi. A másodiknál kapásból arra voksoltunk mindketten. Szóval kövezzetek meg, kicsit szentimentális vagyok ilyen szempontból, de szerintem valami sugallat is jön ilyenkor az embernél.
aug. 27. 08:56
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk könnyű volt, mert a férjemnek egy lány név tetszett, fiú ötlete nem volt, nekem egy fiú név tetszett, lány név ötletem meg nem volt :D
aug. 27. 09:10
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre könnyen találtunk fiú és lány nevet, néhány listázása után megvolt. Lány lett, de a nevet a vége felé megváltoztattam, mert nem éreztem azt, hogy ez illik rá.

Másodszor fiú lett, de nála az első gyereknek szánt atombiztos fiú név szóba sem került, teljesen újat találtunk.

aug. 27. 09:36
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Az összes név közül kettő volt, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. A férjem ötlete volt, hogy egy hétig hívjuk így, egy hétig meg úgy a magzatot, és kiderül melyik tetszik jobban. Ez segített eldönteni. :D
aug. 27. 11:35
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Atneztuk az utonevlistat, kiirtuk belole mindketten azokat, ami tetszik, osszehasonlitottuk, atirtuk azokat, amik kozosek, es abbol valasztottunk ele rakva a vezeteknevet, hogy melyik lesz a legjobb.
aug. 27. 11:37
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten àtnéztük a neveket, kiválogattuk amelyikek tetszenek. Összeszedtük azokat amelyek mindkettőnk listáján szerepeltek. Ez volt kb 5 nèv. Egy nap kocsikáztunk valahova és ízlelgettük ezt az 5 nevet, próbálgattuk a vezetéknévhez, stb. Én mondtam: Hmmm... a Márk tök jól hangzik a vezetéknévvel is és magában is tetszik. Férjem: igen, "vezetéknévünk+Márk", "Màrk, gyere", "Márk, ne rosszalkodj". Én: Akkor legyen a Márk? Férjem: Hát legyen! 😊

És hát így lett! Tisztán emlékszem azokra a pillanatokra, nem nagy sztori, de az én szívemnek nagyon kedves 😊

Ettől a párbeszédtől kezdve, ha valaki megkérdezte, hogy mi lesz a neve akkor már elárultuk, nem volt tovább variálás és elbizonytalanodás 😊

aug. 27. 13:53
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Leültünk miután kiderült a babánk neme, és az összes női nevet felolvasta a párom. Ezek közül lett 6 esélyes befutónk, majd abból 3. Sokat vaciláltunk de az aznap esti közös kedvenc nevünk mellett döntöttünk. Jól döntöttünk ❤️
aug. 29. 08:40
 29/34 A kérdező kommentje:
#25-os ez milyen jó ötlet. ☺️
aug. 29. 09:48
 30/34 A kérdező kommentje:
#27-es ez tök jó sztori. :-)
aug. 29. 09:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!