A gyermek nevének kiválasztása hogyan történt nálatok? Névválasztás előtt állunk, és nem tudunk dönteni.
A férjem szerette volna, ha fiú leez tovább viszi a keresztnevét. Nekem is tetszett, így abban maradtunk, hogy megnézzük azért a választható nevek listáját, ha nem tetszik más az lesz. Nem tetszett más.
Lánynál nagyon agyaltunk míg végül meglett a nyerő hetekig. Aztán az ultrahangon kiderült fiú. Sokszor néven szólítottuk és egyszerűen éreztük, hogy az az igazi.
Elsőre könnyen találtunk fiú és lány nevet, néhány listázása után megvolt. Lány lett, de a nevet a vége felé megváltoztattam, mert nem éreztem azt, hogy ez illik rá.
Másodszor fiú lett, de nála az első gyereknek szánt atombiztos fiú név szóba sem került, teljesen újat találtunk.
Mindketten àtnéztük a neveket, kiválogattuk amelyikek tetszenek. Összeszedtük azokat amelyek mindkettőnk listáján szerepeltek. Ez volt kb 5 nèv. Egy nap kocsikáztunk valahova és ízlelgettük ezt az 5 nevet, próbálgattuk a vezetéknévhez, stb. Én mondtam: Hmmm... a Márk tök jól hangzik a vezetéknévvel is és magában is tetszik. Férjem: igen, "vezetéknévünk+Márk", "Màrk, gyere", "Márk, ne rosszalkodj". Én: Akkor legyen a Márk? Férjem: Hát legyen! 😊
És hát így lett! Tisztán emlékszem azokra a pillanatokra, nem nagy sztori, de az én szívemnek nagyon kedves 😊
Ettől a párbeszédtől kezdve, ha valaki megkérdezte, hogy mi lesz a neve akkor már elárultuk, nem volt tovább variálás és elbizonytalanodás 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!