A gyermek nevének kiválasztása hogyan történt nálatok? Névválasztás előtt állunk, és nem tudunk dönteni.
A fiú nevet már tudtuk, anélkül hogy átbeszéltük volna, mert mindkettőnknek ugyanaz tetszett, így a terhességem elejétől így neveztük egymás között a babát. Aztán a 20. héten kiderült hogy igazából ő kislány lesz. Nem számítottunk rá - úgyhogy ennyit a megérzésről. XD
A vizsgálat után egész úton alig szóltunk egymáshoz, mindketten ugyanazon agyaltunk, férjem ki is mondta: Jó, de akkor mi lesz a neve?"
Hazaértünk, és miután levettük a cipőt, első dolga volt előkeresni a női keresztnevek listát, és elkezdte hangosan felolvasni. :D
Jókat nevettünk, és mire a végére értünk sem lettünk okosabbak. Utána elővettem papírt, tollat, és újra elkezdtük elölről, leírtam azokat, amin legalább nem kapott el minket a röhögőgörcs, majd elkezdtük kihúzogatni a szűkített listáról is azokat, amik nem passzoltak a vezetéknévhez, vagy vmi negatív társul hozzá (pl.férjem valamelyik exe, stb.), és végül már csak 2 maradt. Azokat addig mondogattuk, amíg kiválasztottuk az egyiket (amelyik nemzetközibb).
nálunk első gyerek fėrjem ės a nevelö apám neve nem gondolkoztam ezt tetszet ės kész 2. gyerek aposom kėrte egy nevet és mivel nem volt gondom azal nével az lett meg ami nekem tetszet ,lånyomnál férjem az én nevemet szerete volna adni én meg egy másikat igy aztán mindkettő lett.
nem csinåltunk nagy hűhot nevek körül .
Mikor férjemmel még csak randizgattunk, azt sem tudtam, hogy egyáltalán akarom-e komolyan, már akkor mondta, hogy szeretne tőlem 2 gyereket. Elsőre egy fiút majd egy lányt. És szeretné, ha a fiúnak XY lenne a neve.
Kb kiröhögtem. Gyereket sem akartam, a név sem tetszett.
Onnan nem jött fel ez a téma 2,5 évig. Akkor terhes lettem (tervezetten).
Férjem egyből elkezdte XY-nak hívni. Nekem fura volt. Nem tetszett.
Végül az egész rokonság így hívta, megtetszett nagyon. Mást szüléskor már el sem tudtam képzelni.
Rá 2 évre újra terhes lettem (szintén tervezetten)
Ott férjem majdnemcsak rámbízta a nevet. Én kiválasztottam 5öt, ebből közösen választottunk 2-t. Végül ebből én sok őrlődés után én döntöttem az egyik mellett.
Az elsőnél mikor kiderült, hogy fiú, ő mindenképp szerette volna, ha ugyanazt a nevet kapná, amit ő is visel. Mivel teljesen vállalható és normális név, tetszik is, ezért nem volt ellene kifogásom. A 2.-nál megegyeztünk, hogy mindenképp én választok, mivel elsőre övé volt a döntés.
Tehát ő választott elsőre fiúnevet én a másodiknak lánynevet. A harmadiknál megegyeztünk, hogy keresztbe megy a választás: ha lány, ő választ, ha fiú, akkor én. Lány lett. Egyik nevet sem bántuk meg, és a gyerekek is szeretik a nevüket.
Listat irtam ami nem lehet.
-csaladban levo nevek
-tul hosszu
-kulfoldon nem kimondhato nev
-magas hangzasu nevek
Ami lehet
- mely vagy vegyes hangzasu nev
- rovid max 2 szotag
- kulfoldon konnyen kimondhato
- Massal hangozval kezdodik
Ezzel alapban kizartam a keresztnevek 80%-at.
Majd mindketten valasztottunk 10-10 nevet es abbol lett meg a tuti.
A lanyom imadja a nevet 🥰
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!