Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyermek nevének kiválasztása...

A gyermek nevének kiválasztása hogyan történt nálatok? Névválasztás előtt állunk, és nem tudunk dönteni.

Figyelt kérdés
Honnan tudtátok, hogy azt a nevet kell választanod? Hogy az a tökéletes?

aug. 26. 22:11
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
94%
Mindketten átlapoztunk ezt naptárat, megjelölve a fiú és lány neveket. A végén menéztük az átfedéseket.
aug. 26. 22:17
 2/34 anonim ***** válasza:
27%
Nincs gyerekünk de mar a nevek megvannak :-D
aug. 26. 22:27
 3/34 anonim ***** válasza:
45%

A neve volt a legegyszerűbb 😊

(és nem azért, mert bármelyikünk nevét kapta volna, mert nem kapta meg)

aug. 26. 22:29
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

Mondtam 1-2 én, párat a férjem. Nem volt átfedés. Nekem tetszett az ő egyik névötlete, abban maradtunk.

Aztán mégis egyszer csak a kocsiban ülve felhozta az általam mondott nevet, hogy mégis tetszik neki, mert újragondolta. Ezen meglepődtem, mert elég simán leszavazta korábban, így ejtettük.

Végül ez a név lett a fiunk neve.

aug. 26. 22:32
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy történt, hogy én soroltam a neveket férjem meg megmondta, hogy neki tetszik vagy nem. Aztán egyszer csak lett egy ami passzol a vezetéknévhez és mindkettőnknek tetszett. Egyébként két opció volt a végére, azt már én döntöttem el, hogy melyik legyen.
aug. 26. 22:36
 6/34 anonim ***** válasza:
67%

Lányommal terhes voltam hallottam egy nevet, megtetszett azt adtuk.

Fiamnak a Dominikot akartam adni, de férjemnek nem tetszett, és mivel a férjemnek elég vállalható neve van, az ő nevét kapta.

aug. 26. 22:46
 7/34 anonim ***** válasza:
29%

Az exem eroltette a nevet.

En azota sem szeretem a nevet (sosem szolitottam a neven, mar iskolas.

Az exem meg nem foglalkozik a gyerekkel azota sem. Orok eletemben banni fogom a nevet.

aug. 26. 23:02
 8/34 Michael The Siren ***** válasza:
4%
Szüleimnek volt egy tök jó név ötletük, csak épp elfelejtetteték…(Daniel) így csak eszükbe jutott valami (Michael) és ém így kaptam a nevem :(
aug. 26. 23:04
 9/34 anonim ***** válasza:
65%
A párom azt szerette volna ha az én nevemet kapja a kislányunk..de nekem ez annyira idegennek tűnt.. Nem tudtam volna őt az én nevemen szólítani... Én írtam listát a kedvenc lányneveimből... Neki egyetlen egy tetszett a Boglárka... Meg a családnak is... Így Bogi lett és megkapta még az én nevem is mellé 😊 Rajta volt még a listán a Bíborka... Én nagyon azt szerettem volna.. Mindenki lehurrogta.. Azóta persze mindenkinek tetszik mert milyen gyönyörű név.. 🤣 Ha lesz még lányom biztosan megkapja.
aug. 26. 23:24
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél gyorsan kiderült a baba neme, mindketten egyetlen nevet mondtunk és ugyanaz volt, így könnyen döntöttünk.

A másodiknál pedig a listát használtuk, nem volt kimondottan kedvenc név, csak olyan legkevésbé ellenszenves név. Szűk volt a lista a vezetéknév miatt, így nem érzelmi kötődést kerestünk. Végül a semmiből beugrott egy név, amit próbálgatva 2 nap alatt már úgy éreztük, hogy nem is lehetne más. Mindkettő jó döntésnek bizonyult, nem bántam meg.

aug. 26. 23:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!