A gyermek nevének kiválasztása hogyan történt nálatok? Névválasztás előtt állunk, és nem tudunk dönteni.
A neve volt a legegyszerűbb 😊
(és nem azért, mert bármelyikünk nevét kapta volna, mert nem kapta meg)
Mondtam 1-2 én, párat a férjem. Nem volt átfedés. Nekem tetszett az ő egyik névötlete, abban maradtunk.
Aztán mégis egyszer csak a kocsiban ülve felhozta az általam mondott nevet, hogy mégis tetszik neki, mert újragondolta. Ezen meglepődtem, mert elég simán leszavazta korábban, így ejtettük.
Végül ez a név lett a fiunk neve.
Lányommal terhes voltam hallottam egy nevet, megtetszett azt adtuk.
Fiamnak a Dominikot akartam adni, de férjemnek nem tetszett, és mivel a férjemnek elég vállalható neve van, az ő nevét kapta.
Az exem eroltette a nevet.
En azota sem szeretem a nevet (sosem szolitottam a neven, mar iskolas.
Az exem meg nem foglalkozik a gyerekkel azota sem. Orok eletemben banni fogom a nevet.
Az elsőnél gyorsan kiderült a baba neme, mindketten egyetlen nevet mondtunk és ugyanaz volt, így könnyen döntöttünk.
A másodiknál pedig a listát használtuk, nem volt kimondottan kedvenc név, csak olyan legkevésbé ellenszenves név. Szűk volt a lista a vezetéknév miatt, így nem érzelmi kötődést kerestünk. Végül a semmiből beugrott egy név, amit próbálgatva 2 nap alatt már úgy éreztük, hogy nem is lehetne más. Mindkettő jó döntésnek bizonyult, nem bántam meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!