Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy anyának ennyi...

Hogy lehet egy anyának ennyi szabadideje, nálatok is így van?!

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, kedvelem ezt az anyukát, sőt. Jó anyának is gondolom, aki folyamatosan törődik a gyermekével, játszik, aggódik érte, neveli is, tehát nem szrik rá,s csak lepasszolja, aztán éli világát. Foglalkozik vele sokat, mindig rend van náluk szerintem, befőz, süt, tehát házias is, igazi családanya, aki ráadásul csinos is, jól tartja magát, smink minden nap, csakis így jár munkába. Bevallom féltékeny vagyok, mert állandóan azt látom neki mennyi kimenője van! Nemrég nyaraltak, állatkert, azóta láttam storyban,hogy barátnőjével ebédelt, koktélozott, férjével jakuzziztak, de még férj nélkül is volt koncerten, pedikűröztetni... Hétvégén moziba és koncertra is mennek kikapcsolódni. Azt mondja jól kell férjet választani, s nem csak neki, a férjének is van szabadideje, megegyezésen múlik. Na meg persze vannak 2 oldalról támogató szülők is, akikre rá lehet bízni akár fél napokra is a gyereket. A férj most nem dolgozik, leállt a cég több hétre, ovi nincs, így vele van, anyuka dolgozik. Mindig nagy örömmel meséli, hogy most vonatoznak, most almát szednek, most medecéznek, most bicajoznak, fagyiznak a fiúk.... Az én férjem nem ilyen, ugyan elvan a gyerekekkel (2 van), de kb annyi időre, míg megfőzök stb vagy bevásárolok, fodrászhoz megyek, ilyesmi. Alig mozdulunk ki, nagymama meg..hát, hagyjuk. Nem igazán aktívkodik. Én fele ennyi szabadidőért is odaadnám a fél karom. Ti hogy vagytok ezzel? Kinek mi jutott? Én 4 éve szinte csak itthon vagyok max fagyizás, grillezés 1-2 strand van nyáron, de semmi csajos program, egyedüllét. Akartuk a gyerekeket,de kezdek kiégni. Férjem szerint a gyerekekkel én jobban elvagyok, velem szeretnek jobban lenni, én jobban csinálom, ez az én dolgom, majd megyünk több helyre, ha nagyobbk lesznek, sddig érjem be a családi programokkal, hisz azért vállaltuk őket, hogy neveljük őket, itthon maradjak velük. Ja, de az ő fiuk is 4 éves és probléma nélkül elvan az apával is, sőt, a nagyikkal is.
aug. 22. 21:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha a férjed elvan a gyerekekkel addig, amíg te főzöl, vagy fodrászhoz mész, akkor elvan egy esti rutin alatt is, vagy délután 2-3 órát, tök mindegy.

Mondjuk még segítesz megfürdetni őket, aztán az altatás már az övé, te meg mehetsz barátnőzni, vagy akármit csinálni. Ez azért nem megugorhatatlan dolog és mégcsak nagyszülői segítség sem kell hozzá csak akarat.

Határozottan eléállsz és kijelented, hogy "2 hét múlva szombaton Vivivel megyünk koktélozni. Eddig és eddig vagyok itthon este, ebben és ebben segítek még, utána indulok, majd jövök, amikor jól esik." Apuka meg azt mondja oké. Szerintem ez normál helyen kb. így működik. Vagy legalább is így kéne... Hogy reagál, ha ezt így kijelented?

aug. 24. 12:37
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

#20 Senki nem mondta, hogy hetente 8 napot barátnőzniük meg wellnessezniük kéne a gyerek nélkül. Vagy hogy sajnálni kéne őket. Én csak tisztáztam, hogy mit is jelent az énidő fogalma.

Vagy legyen az anyának is "kimenője", vagy ne legyen, de akkor apuka se menjen sörikézni, pecázgatni. Elvégre neki is fel kellett fognia már a gyerek előtt is, hogy ez mivel jár. Nem igaz?

aug. 24. 15:28
 23/25 A kérdező kommentje:
Ő nem altat, mindig azt mondja neki nincs türelme ehhez, neki úgysem alszanak el, aztán emiatt egyik gyerek sem akar vele aludni, én mesélek esti mesét, ő kb 2x olvasott nekik eddig.. Fürdetni igen, abban partner. Nekem csak az rossz, hogy ő néha kikapcsolhat haverokkal, de én érjem be a fodrásszal, fél óra magány, hurrá. Nem érti egy anya miért akar esetleg kicsit bulizni is. Azt is mondtam neki menjünk el akkor kettem egy kis koncertre, biztosítsuk be a gyermekfelúgyeletet, de mindig a kicsite hivatkozik (3 éves lesz) hogy még túl kicsi ahhoz, hogy itthon hagyjam és bulizzunk. Bírjam ki, míg iskolás lesz és utána mehetünk a "világba". Ezért kérdezem kinél hogy van, mert mióta ismerem ezt az anyukát megláttam, hogy nem csak a nagyszülők, de maga a férj hozzáállása is már mennyit tesz a latban. Oké, nem tudunk elmenni együtt, de én simán az az ember vagyok, aki fél napot is ellene egyedül. Szerintem már egy fél nap is sokat segítene a lelki állapotomon, de mivel eddig sosem jártam csak fodrászhoz vagy le a boltba, nincs ehhez hozzászokva a férjem és csak pislog, hogy most miért akarnék én menni bárhová is a gyerekek nélkül...
aug. 24. 16:37
 24/25 anonim ***** válasza:
Elkényeztetted. Ideje lesz kiállni magadért és kommunikálni az igényeidet vele.
aug. 24. 22:12
 25/25 anonim ***** válasza:

Az a példa, amit felhoztál, szerintem nem gyakori, de amit magatokról írsz, az viszont majdnem a másik véglet.

Nálunk apuka elég keveset van itthon, munkájából kifolyólag, de pont ezért úgy intéztük, hogy legalább az egyik nagyszülő pár a közelben legyen. Ha szükségem van egy kis időre, én alapvetően őket tudom megkérni. Nemrég volt osztálytalálkozóm, akkor is csak a nagyszülők értek rá. Valahogy még a fodrásznál is szinte mindig úgy jön ki a lépés, hogy nagyszülők vigyáztak, és mivel szeretnek unokázni, fodrász után szoktam kapni még 1-2 óra "kimenőt". Az általad említett anyuka életviteléhez biztosan kellenek a nagyszülők is, a férjen kívül.

aug. 24. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!