Hogy lehet egy anyának ennyi szabadideje, nálatok is így van?!
Szerintem ha a férjed elvan a gyerekekkel addig, amíg te főzöl, vagy fodrászhoz mész, akkor elvan egy esti rutin alatt is, vagy délután 2-3 órát, tök mindegy.
Mondjuk még segítesz megfürdetni őket, aztán az altatás már az övé, te meg mehetsz barátnőzni, vagy akármit csinálni. Ez azért nem megugorhatatlan dolog és mégcsak nagyszülői segítség sem kell hozzá csak akarat.
Határozottan eléállsz és kijelented, hogy "2 hét múlva szombaton Vivivel megyünk koktélozni. Eddig és eddig vagyok itthon este, ebben és ebben segítek még, utána indulok, majd jövök, amikor jól esik." Apuka meg azt mondja oké. Szerintem ez normál helyen kb. így működik. Vagy legalább is így kéne... Hogy reagál, ha ezt így kijelented?
#20 Senki nem mondta, hogy hetente 8 napot barátnőzniük meg wellnessezniük kéne a gyerek nélkül. Vagy hogy sajnálni kéne őket. Én csak tisztáztam, hogy mit is jelent az énidő fogalma.
Vagy legyen az anyának is "kimenője", vagy ne legyen, de akkor apuka se menjen sörikézni, pecázgatni. Elvégre neki is fel kellett fognia már a gyerek előtt is, hogy ez mivel jár. Nem igaz?
Az a példa, amit felhoztál, szerintem nem gyakori, de amit magatokról írsz, az viszont majdnem a másik véglet.
Nálunk apuka elég keveset van itthon, munkájából kifolyólag, de pont ezért úgy intéztük, hogy legalább az egyik nagyszülő pár a közelben legyen. Ha szükségem van egy kis időre, én alapvetően őket tudom megkérni. Nemrég volt osztálytalálkozóm, akkor is csak a nagyszülők értek rá. Valahogy még a fodrásznál is szinte mindig úgy jön ki a lépés, hogy nagyszülők vigyáztak, és mivel szeretnek unokázni, fodrász után szoktam kapni még 1-2 óra "kimenőt". Az általad említett anyuka életviteléhez biztosan kellenek a nagyszülők is, a férjen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!