Hogy lehet egy anyának ennyi szabadideje, nálatok is így van?!
"Férjem szerint a gyerekekkel én jobban elvagyok, velem szeretnek jobban lenni, én jobban csinálom, ez az én dolgom"
Az angol ezt úgy hívja, hogy "weaponized incompetence". Magyarul nem lehet ilyen röviden megfogalmazni, de a lényege az, hogy fegyverként használja ellened a vélt vagy valós (inkább vélt) hozzá nem értését. Egyszerűbb azt mondani, "hogy jaj szívem, ez neked sokkal jobban megy mint nekem", és ezzel rád terhelni az egészet, mint kicsit megerőltetni magát, hogy neki is ugyanolyan jól menjen. Pedig nyilván képes lenne rá, csak így kényelmesebb. Ez vonatkozhat akármire, gyerekkel kapcsolatos teendőkre, logisztikára, pelenkázásra, főzésre, bevásárlólista-írásra, tökmindegy.
Na a te férjed ebben "szenved", a másik anyuka férje meg nem, röviden ennyi a válasz arra, hogy neki miért van több szabadideje.
Nekem ez sok lenne őszintén szólva, de én olyan típus vagyok, aki azért szeret itthon is időt tölteni. Azért nem írtál olyan túl nagy dolgokat. Almaszedés, vonatozás, állatkert... Ezek mind közös, családi programok is lehetnek, csak akarni kell. A pedikűr, barátnőzés stb. meg valóban a férjen múlik java részt. Én mehetek, amikor akarok és más segítség híján van bébiszitterünk, hogy olykor kettesben is mehessünk. Plusz sokszor vigyáz a gyerekekre addig is, amíg a férjem füvet nyír, én meg kitakarítok, mert utána a hét további részében úgy töltjük az időnket, ahogy mi szeretnénk, nem felváltva küzdünk az elemekkel. Így fér bele mindkettőnknek az énidő is.
Szóval szerintem valóban a megértő és jó társ, illetve a jó szervezés a kulcs. Amiket leírtál azért nem megugorhatatlan dolgok.
Teljesen rendben van, hogy ad időt ezekre a dolgokra.
Egyébként még én is emlékszem gyerekként, hogy apukám sokat volt velem, simán elvitt kettesben programra. Pedig ez 30 éve volt...
Itt nem tudom hány éves gyerekről van szó, de engem 6-7 éves koromtól a nagyszüleim minden évben elvittek nyaralni kb. 1 hétre. Addig a szüleim kettesben lehettek.
A nagyszülős rész egy dolog: ma később szülnek a nők, tehát a nagyszülők is idősebben, esetleg kevésbé aktívak. Nem biztos, hogy megoldható az, ami nekem gyerekként természetes volt. Viszont az nekem is feltűnt, hogy sok apuka negyedannyi időt nem fektet a gyerekébe, mint kéne. Nem csoda, hogy sok nő megkergül ebbe.
viszont ő itt-ott elmegy horgászni vagy sörözni a munkatársaival,
Te meg fodrászhoz...szerinted hány anyának nincs még ennyi énideje se?
Senki sem a nagyszülőknek szül kérdező, a ti dolgotok megoldani. Gondolj bele mi lesz ha a mész vissza dolgozni.
Mégis mi lenne, ha visszamegy dolgozni? Az lesz, hogy lesz napi 8-9 gyerekmentes órája. Ezerszer kipihentebb vagyok, amióta újra dolgozom, mint akkor, amikor itthon voltam velük. Nem is fizikailag, mert pl az enyémek mindig is jó alvók voltak, sokkal inkább mentálisan. Én mindennél jobban szeretem őket, de nekem azt senki nem fogja megmagyarázni, hogy 24/7 csak anyának lenni és folyamatosan lemenni fejben egy 1-2-3 éves gyerek szintjére, az hosszú távon egészséges.
A férj már más kérdés, ha most se veszi ki a részét, akkor akkor se fogja, na ez szívás lesz, ha nem éred el a változást még most.
Ja, azt meg hagyjuk már, hogy a fodrászhoz menés az ÉNIDŐ. Bírom ezt a fogalomzavart... Nem, nem az, az egy szükséges dolog, ami kell a személyes higiéniához és ápoltsághoz, legalábbis ha nem akarsz bokáig érő és/vagy ocsmány lenőtt hajat. Ennyi erővel a borotválkozás is énidő...
Mint ahogy nyugiban, gyerek nélkül lezuhanyozni se énidő, leülni enni se énidő, sőt, az se énidő, ha az apuka kegyeskedik kivinni egy órára a gyereket a játszóra, azért, hogy te addig fel tudd mosni a lakást összemászkálás nélkül. Vagy épp figyel rá fél órát, hogy te kimehess a boltba egyedül. Nem, ezek alapvető szükségletek, illetve alapvető házimunkák. Az énidő az, amikor azt csinálsz, amit akarsz, ami kikapcsol, nem azt, amit KELL. Tehát a horgászás meg a sörözés pl ide tartozik. Amiket felsoroltam, azok nem.
19es nem kell mindenkinek szülni ha ilyen hatalmas rettenetes égbekiáltó teher a gyerek.
Szobrot ne emeltesssünk a szent anyáknak akik a rabszolgamunkában csak fodrászhoz jutnak el szegény párák ahelyett hogy hetente 8 napot a gyerek nélkül lehetnének barátnőzni, koktélozgatni és wellnesben, ehelyett rabszolgaként napi 14-15 órát a mocsok gyerekükkel kell lenniük amiért az a kis szemét megszületett?
Gondolom senki nem kényszerítette őket szülni nem kell a hiszti és vonyítás. Akinek 80 feletti az IQ-ja az felfogja már gyerek előtt is, hogy mivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!