Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy anyának ennyi...

Hogy lehet egy anyának ennyi szabadideje, nálatok is így van?!

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, kedvelem ezt az anyukát, sőt. Jó anyának is gondolom, aki folyamatosan törődik a gyermekével, játszik, aggódik érte, neveli is, tehát nem szrik rá,s csak lepasszolja, aztán éli világát. Foglalkozik vele sokat, mindig rend van náluk szerintem, befőz, süt, tehát házias is, igazi családanya, aki ráadásul csinos is, jól tartja magát, smink minden nap, csakis így jár munkába. Bevallom féltékeny vagyok, mert állandóan azt látom neki mennyi kimenője van! Nemrég nyaraltak, állatkert, azóta láttam storyban,hogy barátnőjével ebédelt, koktélozott, férjével jakuzziztak, de még férj nélkül is volt koncerten, pedikűröztetni... Hétvégén moziba és koncertra is mennek kikapcsolódni. Azt mondja jól kell férjet választani, s nem csak neki, a férjének is van szabadideje, megegyezésen múlik. Na meg persze vannak 2 oldalról támogató szülők is, akikre rá lehet bízni akár fél napokra is a gyereket. A férj most nem dolgozik, leállt a cég több hétre, ovi nincs, így vele van, anyuka dolgozik. Mindig nagy örömmel meséli, hogy most vonatoznak, most almát szednek, most medecéznek, most bicajoznak, fagyiznak a fiúk.... Az én férjem nem ilyen, ugyan elvan a gyerekekkel (2 van), de kb annyi időre, míg megfőzök stb vagy bevásárolok, fodrászhoz megyek, ilyesmi. Alig mozdulunk ki, nagymama meg..hát, hagyjuk. Nem igazán aktívkodik. Én fele ennyi szabadidőért is odaadnám a fél karom. Ti hogy vagytok ezzel? Kinek mi jutott? Én 4 éve szinte csak itthon vagyok max fagyizás, grillezés 1-2 strand van nyáron, de semmi csajos program, egyedüllét. Akartuk a gyerekeket,de kezdek kiégni. Férjem szerint a gyerekekkel én jobban elvagyok, velem szeretnek jobban lenni, én jobban csinálom, ez az én dolgom, majd megyünk több helyre, ha nagyobbk lesznek, sddig érjem be a családi programokkal, hisz azért vállaltuk őket, hogy neveljük őket, itthon maradjak velük. Ja, de az ő fiuk is 4 éves és probléma nélkül elvan az apával is, sőt, a nagyikkal is.
aug. 22. 21:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%

"Férjem szerint a gyerekekkel én jobban elvagyok, velem szeretnek jobban lenni, én jobban csinálom, ez az én dolgom"

Az angol ezt úgy hívja, hogy "weaponized incompetence". Magyarul nem lehet ilyen röviden megfogalmazni, de a lényege az, hogy fegyverként használja ellened a vélt vagy valós (inkább vélt) hozzá nem értését. Egyszerűbb azt mondani, "hogy jaj szívem, ez neked sokkal jobban megy mint nekem", és ezzel rád terhelni az egészet, mint kicsit megerőltetni magát, hogy neki is ugyanolyan jól menjen. Pedig nyilván képes lenne rá, csak így kényelmesebb. Ez vonatkozhat akármire, gyerekkel kapcsolatos teendőkre, logisztikára, pelenkázásra, főzésre, bevásárlólista-írásra, tökmindegy.

Na a te férjed ebben "szenved", a másik anyuka férje meg nem, röviden ennyi a válasz arra, hogy neki miért van több szabadideje.

aug. 23. 08:34
 12/25 anonim ***** válasza:
72%

Nekem ez sok lenne őszintén szólva, de én olyan típus vagyok, aki azért szeret itthon is időt tölteni. Azért nem írtál olyan túl nagy dolgokat. Almaszedés, vonatozás, állatkert... Ezek mind közös, családi programok is lehetnek, csak akarni kell. A pedikűr, barátnőzés stb. meg valóban a férjen múlik java részt. Én mehetek, amikor akarok és más segítség híján van bébiszitterünk, hogy olykor kettesben is mehessünk. Plusz sokszor vigyáz a gyerekekre addig is, amíg a férjem füvet nyír, én meg kitakarítok, mert utána a hét további részében úgy töltjük az időnket, ahogy mi szeretnénk, nem felváltva küzdünk az elemekkel. Így fér bele mindkettőnknek az énidő is.

Szóval szerintem valóban a megértő és jó társ, illetve a jó szervezés a kulcs. Amiket leírtál azért nem megugorhatatlan dolgok.

aug. 23. 08:38
 13/25 anonim ***** válasza:
86%
Ne haragudj de a férjed kifogása ritka szar....Mi a férjemmel az első babàt varjuk, de tök sokat vigyázunk az unokahúgomra aki még csak 2 éves. Egész nap simán el van velünk. Akkor hogy létezik az, hogy a saját apjával ne lenne el a gyerek? Vannak korszakok mikor "csak anya kell". De basszus....
aug. 23. 08:45
 14/25 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen rendben van, hogy ad időt ezekre a dolgokra.

Egyébként még én is emlékszem gyerekként, hogy apukám sokat volt velem, simán elvitt kettesben programra. Pedig ez 30 éve volt...

Itt nem tudom hány éves gyerekről van szó, de engem 6-7 éves koromtól a nagyszüleim minden évben elvittek nyaralni kb. 1 hétre. Addig a szüleim kettesben lehettek.

A nagyszülős rész egy dolog: ma később szülnek a nők, tehát a nagyszülők is idősebben, esetleg kevésbé aktívak. Nem biztos, hogy megoldható az, ami nekem gyerekként természetes volt. Viszont az nekem is feltűnt, hogy sok apuka negyedannyi időt nem fektet a gyerekébe, mint kéne. Nem csoda, hogy sok nő megkergül ebbe.

aug. 23. 08:56
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Sokat számít, hogy van mozgósítható segítség és egy gyermekszerető férje, így könnyű megoldani. Én özvegyen maradtam a kislányommal, minden az én feeladatom, na itt kell ám a logisztika. Szerinted mennyi énidőm van? Majd lesz, ha nagy lesz. Nem is kimondottan az énidő hiányzik, hanem hogy nincs mellettem társ, akihez egyáltalán szólhatnék. Nyilván a gyerekhez szólhatok, de az más jellegű kapcsolódás. Szóval tessék minél több időt együtt lenni és értékelni egymást!
aug. 23. 09:50
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, sokat számít...de sajnos be kell látnom az én férjem sem töri magát a dolgokon, hogy talán 1x randizzunk esetleg vagy csak elküldjön kávézni, bármi. Azt hittem megértőbb lesz. Ő akarta a kis korkülömbséget, mondtam neki akkor, hogy neki is nagyon oda kell tennie magát, mert durva lesz, de nem érti mi a bajom. Én még várni akartam, de aztán már ott volt a pozi teszt a kezemben és ennyi. A gyerekekkel szeretetteljes, de kicsit régimódi értékrenddel rendelkezik. Viszont ő itt-ott elmegy horgászni vagy sörözni a munkatársaival, ezért is esik rosszul, s mióta belelátok ennek az anyukának jobban az életébe,fullba irigy vagyok és depressziós. Egyébként ez az anyuka is kvázi a barátnőm, s mindig hívnak is minket programokra, felnőtt programokra, ezért is érint szrul, 2 gyerekkel egyszerűen sosem tudok/tudunk menni, s emiatt zavar. Tudom jól, hogy ő sem viszi ottalvósra 1 évben max 2-3x alszik a kicsi nagyinál, tehát azért nem olyan anyuka, hogy 1 hétig lepasszolgatja, de valahogy mindig megoldja, hogy eljusson, ahova nagyon akar, akár a férjével is. Persze nem hasonlítgatom a 2 élethelyzetet, de a férjem is beszélhetne az anyjával vagy nem tudom. Egy kis kikapcsolódásra vágyom, igen, voltunk strandon, kirándulni, de állandóan csak gyermekprogramok vannak, én teljesen elfáradtam akkor is, ez nem feltöltődés..
aug. 23. 12:16
 17/25 anonim ***** válasza:
10%

viszont ő itt-ott elmegy horgászni vagy sörözni a munkatársaival,

Te meg fodrászhoz...szerinted hány anyának nincs még ennyi énideje se?

Senki sem a nagyszülőknek szül kérdező, a ti dolgotok megoldani. Gondolj bele mi lesz ha a mész vissza dolgozni.

aug. 24. 06:15
 18/25 anonim ***** válasza:
54%

Mégis mi lenne, ha visszamegy dolgozni? Az lesz, hogy lesz napi 8-9 gyerekmentes órája. Ezerszer kipihentebb vagyok, amióta újra dolgozom, mint akkor, amikor itthon voltam velük. Nem is fizikailag, mert pl az enyémek mindig is jó alvók voltak, sokkal inkább mentálisan. Én mindennél jobban szeretem őket, de nekem azt senki nem fogja megmagyarázni, hogy 24/7 csak anyának lenni és folyamatosan lemenni fejben egy 1-2-3 éves gyerek szintjére, az hosszú távon egészséges.

A férj már más kérdés, ha most se veszi ki a részét, akkor akkor se fogja, na ez szívás lesz, ha nem éred el a változást még most.

aug. 24. 09:00
 19/25 anonim ***** válasza:
72%

Ja, azt meg hagyjuk már, hogy a fodrászhoz menés az ÉNIDŐ. Bírom ezt a fogalomzavart... Nem, nem az, az egy szükséges dolog, ami kell a személyes higiéniához és ápoltsághoz, legalábbis ha nem akarsz bokáig érő és/vagy ocsmány lenőtt hajat. Ennyi erővel a borotválkozás is énidő...

Mint ahogy nyugiban, gyerek nélkül lezuhanyozni se énidő, leülni enni se énidő, sőt, az se énidő, ha az apuka kegyeskedik kivinni egy órára a gyereket a játszóra, azért, hogy te addig fel tudd mosni a lakást összemászkálás nélkül. Vagy épp figyel rá fél órát, hogy te kimehess a boltba egyedül. Nem, ezek alapvető szükségletek, illetve alapvető házimunkák. Az énidő az, amikor azt csinálsz, amit akarsz, ami kikapcsol, nem azt, amit KELL. Tehát a horgászás meg a sörözés pl ide tartozik. Amiket felsoroltam, azok nem.

aug. 24. 09:10
 20/25 anonim ***** válasza:
14%

19es nem kell mindenkinek szülni ha ilyen hatalmas rettenetes égbekiáltó teher a gyerek.

Szobrot ne emeltesssünk a szent anyáknak akik a rabszolgamunkában csak fodrászhoz jutnak el szegény párák ahelyett hogy hetente 8 napot a gyerek nélkül lehetnének barátnőzni, koktélozgatni és wellnesben, ehelyett rabszolgaként napi 14-15 órát a mocsok gyerekükkel kell lenniük amiért az a kis szemét megszületett?

Gondolom senki nem kényszerítette őket szülni nem kell a hiszti és vonyítás. Akinek 80 feletti az IQ-ja az felfogja már gyerek előtt is, hogy mivel jár.

aug. 24. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!