Mivel tölti szabadidejét 5-6 éves korú gyerkőcöd?
Egy (6 éves) lányos anyuka élettársa vagyok (remélem megfelel).
Minden napi rutin nincs, ezek a gyakoribbak (vagy amiket most vezetünk be, vagy ami előfordult már rendszeresen):
Játszótér, rajz, TV (első sorban mesék, de volt már hogy dokumentum filmet és végig nézett velem), számítógépes játékok (Little pet shop, Minecraft), logopédiai gyakorlatok, véletlenszerű ismeretek elsajátítása (óra megismertetése, ma pl mit jelent az hogy légnemű), legó, főzésben segítés (tojás törés), karkötőkészítés, memória játék, UNO, babázás.
Tavaly még járt úszni és hittanra.
Ez így elég karcsú, de most több dolog nem jut eszembe.
Köszi mindkettőtöknek!
(Első, nem kevés ez. :-))
nekem 5,5 éves fiam van,de azért leírom
hetente kétszer úszni jár 18-19-ig
az oviban jár angolra és sakkra,az angol kétszer,a sakk egyszer van egy héten.
rajzolni nagyon szeret,de nem régóta.nagyon sokat rajzol mostanában
heti egyszer ovi után átmegyünk a barátjához,vagy ők jönnek hozzánk.ilyenkor a vacsorázás is közös,hét körül megyünk haza,vagy mennek haza.utána fürdés,kis mese,és alvás fél kilenckor
a hétköznapból így három nap eltelik.
a maradék két napon együtt játszunk délután
kedvence a találd ki,Karácsonyra kapta,az elektronikus verzió van.legózik,más társasokkal játszunk.imád beöltözni nindzsának,szuperhősnek
a konyhában nagyon szeret segíteni,nincs főzés nélküle
pl. 25 dkg gombát minden gond nélkül összevág,kever,kimért,kiönt.nagyon szereti
Oviban néptáncol és szivacskézilabdázik. Egy ovin kívüli "különóránk" van, az is TSMT torna.
Otthon, igen, nagyon sokat kreatívkodik, nagyon szereti az ilyesmit, péppé vannak dekorálva már a falak meg az ablakok és folyton tele a padló papírfecnikkel meg csillámporral... Üvegmatrica festék, Gelarti, vasalós gyöngy, csillámpor, mozaik, formalyukasztó, krepp-papír költemények, dekupázs, gipszkiöntő, gyurma (otthon főzőtt is), csempekréta, arckréta, agyag, amit el tudsz képzelni. De pici filcigurákat is varrtunk már, még évekkel ezelőtt (most hatéves). Rajzpályázatokra is szokott razolni, én csak figyelem, milyen pályázatok vannak és beküldöm a rajzát (ma is feladok egyet).
Társas: van egy Monster high társasunk, szereti a Figurixet, a Lotti Karottit, a Ki nevet a végén?-t, a Csupa csupasz tyúkeszűt, a Mu-Csacsit, a Hedbanzt, a Quadrot, a Solot (kártya), a memóriajáékot (abban szinte verhetetlen), a Kataminot, a Jengát, a Varázstündért (rajzolós társas), a Sündisznókat.
És van egy golyópályánk amit életkortól függetlenül mindenki szeret.
Újabban szereti a Legot, eddig nem szerette.
Sok kirakósunk is van, jó kis közös játék, lehet közben nagyokat beszélgetni, én is szeretem.
Sokat olvasunk és ez meg is látszik rajta. Sokan megjegyzik, hogy nahát milyen választékosan beszél, néha magam is elképedek egy-egy mondatán. Mondjuk rengeteget beszélgetünk is, nagyon igényli, én meg örülök neki, hogy megtisztel minket a bizalmával, ha valami foglalkoztatja őt.
Ja és ezen kívül imád buborékot fújni :) Kap is névnapjára egy bubifújó pisztolyt.
Természetesen semmi sem kötelező. Heti két alkalommal jár úszni, egyszer balettozni, hétvégente pedig lovagolni járunk.
Az ismerősök leginkább azt sérelmezték, hogy "otthon sincs nyugta", mert mindig velünk van. Valóban ritkán játszik egyedül, általában együtt játszunk, vagy ott rajzol körülöttünk, amíg főzünk, könyvet olvasunk, stb. De nem látnám rajta, hogy igényli, hogy a szobájában egyedül eljátsszon... Mindenesetre, még egyszer köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Jó ötleteket adtatok, hogy mivel tudnám még jobban feldobni a délutánokat, estéket! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!