Mennyi édességet eszik átlagosan 4 év körüli gyerkőcöd?
Amiket felsoroltál, havi egyszer,max. kétszer.
Naponta eszik mostanában egy fél croissant-t, nem szereti, csak a csomagolásban lévő korong kell neki.
Ha van sütemény hétvégén, akkor simán megeszik pl. 6-8 kókuszgolyót.
A T. Rudit annyira nem szereti, inkább a gumicukor, tejcsoki, de nem nagyon édesszájú. A lányaim annál inkább...
Köszi a válaszokat. Nálunk most a darálós keksz a nyerő ( egyenlőre bolti, de szeretnék én csinálni, bár egyre kevesebb), kinder pingui ( ez max heti 2-3 alkalom), túró rudi ( már ez sem napi szinten). Pez cukor van még, amit a reggeli és esti tej után eszik ( vagy felet-felet, vagy vacsi után egészet), illetve nagyon ritkán kb 2 hetente 1 kakaós rúd, vagy kakaós csiga.. Ő napi szinten kap valamit, de próbálom úgy, hogy ezért előtte egyen is valamit ( nagyon nehéz, mert még megkóstolni sem hajlandó semmit). Ily
enkor, ha megcsináltat velem valami ebédet/ szendvicset/ hasábot és nem eszi meg, akkor aznap nincs édesség sem..
tejszeletet minden nap kaphat, de kb. 2-3 naponta eszik.
és 2 hetente kap csokis palacsintát, abból 2-3 is megeszik :)
én nem sütök édességet, nem is veszünk, egyikünk se eszik. neki van csokija itthon amiket kap innen-onnan, de nem eszi azt se. viszont tejtermékeket se eszik, ezért a tejszelet.
egészségesen főzök, szívesen eszi ezeket és imádja a gyümiket, egy szavam nem lehet :)
amit leírtál, az nekem sok lenne, főleg az esti tej utáni cukorka :D
Nálunk is van édesség, és szerintem mértékkel és nem főétkezések helyett adva nem is káros a gyerekeknek- kell ennyi kényeztetés nekik. Úgyis leugrálják azt a pár plusz kalóriát.
Nálunk is kb kétnaponta ezek vannak: túró rudi, tejszelet, kinder pingui, pez cukorka, darálós kekszet nálunk is szeretik, csoki 1-2kocka, győri édes keksz, jó reggelt keksz, kinder tojás, gumicukor stb. Nyáron volt fagyi, jégkrém. Van mikor a vacsora tejbegríz, vagy tejberizs, azt szeretik. Nagyon ritkán van palacsinta- abból 1-1-et megesznek.
Amit nem kapnak azaz én soha nem veszek az kemény cukor és nyalóka.
Amit még szeretnek és cukorkának hiszik a rágható vitaminok. Abból is kb kétnaponta kapnak egy szemet.
Még nincs gyerekem, de ha kicsit is rám (meg apára) fog ütni, akkor hajjaj...!
- de amíg eszik rendesen
- nem kezd el hízni
- nem lesznek gázosak a fogai
addig akár naponta is ehet pudingot, t. rudit, tejszeletet, ilyesmit.
Én is napi 2 túró rudi, meg fél tábla csoki, de semmi bajom.
Köszi a válaszokat! :D Én is örülök, hogy nem ez az édességet a gyereknek nem lehet adni! stílusú válaszok jöttek. Tudom, hogy nem jó a sok, és nem is eszik annyit. Viszont már gond, hogy egyáltalán nem eszik semmit a reggeli és esti tejen kívül... :( Amúgy is válogatós volt, de már egyáltalán semmi gyümölcs, főtt kaja, semmi nem megy neki ( természetesen ennek függvényében csökken az édesség is)...
Utolsó: én is jutalmaztam már édességgel. Illetve vigasztaltam vérvétel után..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!