Mennyi édességet esznek (ehetnek) gyerekeid? Mit?
4 éves, nem igazán szereti az édességet.
boltba mindig választhat valamit, túrórudit vagy pinguit szokott, azt még csak csak megeszi, mondjuk hetente 2-3db-ot, 2-3 hetente 1 joghurtot.
csokik is mindig vannak itthon, a szeme előtt, azt is 2-3 hetente eszik 3-4 kockát. egyszer volt olyan mikuláskor, hogy egy egész tábla csokit megevett :D
amúgy kb. fél évig tart egy tábla csoki neki...
gyümölcsöt viszont imádja, bármit, bármennyit.
mondjuk így hétvégén megeszik 1 kiló epret vagy 1-2 kiló almát és körtét.
hétközben itthon csak 1-1 almát eszik meg mert oviban sokat kapnak, így este már annyira nem kívánja.
Köszi. De irigyellek.
Az enyéimet is próbálom meggyőzni, hogy ne egyenek. Kevés édességet veszek otthonra. De olyan nehéz. A legnagyobb baj, hogy valaki jön akkor mindig hozzák a sz.rabbnál sz.rabb édességeket. Amit utálok én is azok főleg a gumicukrok, cukrok. A másik dolog, hogy én hiába nem akarom hogy egyék, ha a nővéremék és anyum alattunk laknak, és persze mindig adnak nekik mert hát kérte a gyerek. Meg rám néznek furán ha nemet mondok a gyereknek hogy ezt már ne edd meg ma. Hát azt a picit még megeheti! Ettől kivagyok! Csak az a baj hogy nem akarok senkit megsérteni. De amennyi rosszat olvasok a cukorról, nagyon jó lenne minél kisebb mennyiségre leszoritani. De nagyon nehéz, főleg hogy én magam is függő vagyok. :(
A kicsi másfél éves,ő nagyritkán (2 hetente) megeszik egy túrórudit, más nem is kell neki, el sem fogadja egyelőre, még a tortát sem fogadja el ha valakinek szülinapja van.
A nagy 3 éves, na ő már más tészta:) Imádja az édességet. Hiába szoktatom, nem szoktatom, hiába rakom elé a gyümölcsöt, kisbaba korában sem igen ette meg. Gyümölcsök közül szőlő,eper,néha alma amit megeszik, mást nem. Igyekszem nem mértéktelenül engedélyezni az édességet,
úgyhogy kb naponta ebéd után eszik 1 túró rudit vagy 1 kinder pingvint. A csokit nem eszi meg (kinder, milka ilyesmi) hál istennek. A tejszeleteket és a süteményeket viszont nagyon szereti, na meg naponta reggel az elmaradhatatlan 2 deci kakaó (az is édességnek számít szerintem). Mézet eszik, nagyon szereti a mézes kenyeret, úgyhogy többnyire azt vacsorázik tejjel.
Fiam nagyon szereti.Sajna a rokonok állandóan elhalmozzák hiába kérem,hogy ne már annyit elértem hogy ne neki adják hanem nekem én majd beosztom,vagy pl hoznak joghurtot és valami süteményt.
Itthon szoktunk sütit csinálni,palacsintát gofrit kb 1-2 hetente sütök,heti egyszer-kétszer kap túró rudit vagy kinder csokit,vagy 2-3 kocka milka csokit,de szereti az ét csokit is.Ezenkívül Paula pudingot szokott kapni,vagy joghurtot.Van itthon győri édes keksz,és pufi és szépen be van osztva igyekszem minél kevesebbet,próbálom kompenzálni a nagymamákat,dédiket nagynéniket egyelőre Ő az egyetlen unoka,unokaöcs,keresztgyerek,dédunoka.
4,5 éves fiam van
én nem tiltom az édességtől,mert mértékkel arra is szüksége van.vékony típusú,elhízni nem fog tőle az biztos
minden nap eszik édességet amikor az oviból hazajön.1-2 tejszelet,1-2 dörmi vagy túró rudi,müzli szelet
csokit,cukrot,gumicukrot nem eszik
kakaót nem iszik,csak tejet.gyümölcslevet heti 2-3 alkalommal kér,amúgy vizet iszik,vagy nagy néha minőségi szörpöt
néha két chipset,akkor kap egy zacskóval,olyat szoktam venni,amiben nincs ízfokozó,meg csökkentett zsírtartalmú,egy zacskó 3-4 napig kitart
tehát túlzásba nem viszi,de eszik édességet.én az arany középút híve vagyk.ja és a fogai gyönyörűek most voltunk fogorvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!