Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy anyának ennyi...

Hogy lehet egy anyának ennyi szabadideje, nálatok is így van?!

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, kedvelem ezt az anyukát, sőt. Jó anyának is gondolom, aki folyamatosan törődik a gyermekével, játszik, aggódik érte, neveli is, tehát nem szrik rá,s csak lepasszolja, aztán éli világát. Foglalkozik vele sokat, mindig rend van náluk szerintem, befőz, süt, tehát házias is, igazi családanya, aki ráadásul csinos is, jól tartja magát, smink minden nap, csakis így jár munkába. Bevallom féltékeny vagyok, mert állandóan azt látom neki mennyi kimenője van! Nemrég nyaraltak, állatkert, azóta láttam storyban,hogy barátnőjével ebédelt, koktélozott, férjével jakuzziztak, de még férj nélkül is volt koncerten, pedikűröztetni... Hétvégén moziba és koncertra is mennek kikapcsolódni. Azt mondja jól kell férjet választani, s nem csak neki, a férjének is van szabadideje, megegyezésen múlik. Na meg persze vannak 2 oldalról támogató szülők is, akikre rá lehet bízni akár fél napokra is a gyereket. A férj most nem dolgozik, leállt a cég több hétre, ovi nincs, így vele van, anyuka dolgozik. Mindig nagy örömmel meséli, hogy most vonatoznak, most almát szednek, most medecéznek, most bicajoznak, fagyiznak a fiúk.... Az én férjem nem ilyen, ugyan elvan a gyerekekkel (2 van), de kb annyi időre, míg megfőzök stb vagy bevásárolok, fodrászhoz megyek, ilyesmi. Alig mozdulunk ki, nagymama meg..hát, hagyjuk. Nem igazán aktívkodik. Én fele ennyi szabadidőért is odaadnám a fél karom. Ti hogy vagytok ezzel? Kinek mi jutott? Én 4 éve szinte csak itthon vagyok max fagyizás, grillezés 1-2 strand van nyáron, de semmi csajos program, egyedüllét. Akartuk a gyerekeket,de kezdek kiégni. Férjem szerint a gyerekekkel én jobban elvagyok, velem szeretnek jobban lenni, én jobban csinálom, ez az én dolgom, majd megyünk több helyre, ha nagyobbk lesznek, sddig érjem be a családi programokkal, hisz azért vállaltuk őket, hogy neveljük őket, itthon maradjak velük. Ja, de az ő fiuk is 4 éves és probléma nélkül elvan az apával is, sőt, a nagyikkal is.
aug. 22. 21:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Férfiként írom, borzasztóan rossz a férjed hozzáállása a gyerekneveléshez. Ez nem csak a gyerekek lelkifejlődésére hat ki -hisz azt látják, az apjuk kivonja magát a nevelésükből-, hanem a házasságotokra is. Ráadásul elég keményen, a férjed eltávolodik tőled, te pedig befásulsz.
aug. 22. 21:42
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Én nem szülnék gyereket egy olyan pasinak, aki szerint a gyerekkel foglalkozás az én dolgom. Gyerekek előtt nem jöttél rá, hogy ilyen? Páromnál látszik, mennyire veszi ki a részét olyanokban, ami a "nő dolga" lenne..
aug. 22. 21:44
 3/25 anonim ***** válasza:
82%
Most jól kipanaszkodtad magad? Fordulj pszichológushoz, ha szeretnél megtanulni jól kommunikálni meg kiállni magadért. Másrészt kívülről, fotóalbum alapján mindenkinek az élete tömény izgalom, mert nyilván az érdekesebb pillanatok kerülnek bele. A tesóm szerint mi csináljuk jobban a programokat a gyerekkel, szerintem meg ők (az övéikkel). Mert mindketten az életünket vetjük össze a másik fotóalbumával, azért tűnik így.
aug. 22. 21:45
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Te magad válaszoltad meg. Van két aktív nagyszülő pár és segítő férj.
aug. 22. 22:05
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Nem jo embernek szultel gyereket. Igaz nincs ennyire igenyem, de annyi enidom van, amennyit akarok, a ferjem barmennyi idot eltolt a gyerekkel (masfel eves). Kerni se kell.
aug. 22. 22:17
 6/25 anonim ***** válasza:
94%

Elérhető nagyszülők, "normális" férj, plusz energikus belső alkat. Van ilyen is, de azert nem annyira gyakori.

Nekünk is van egy ismerősünk, ahol ugyan kevésbé szerencsés a felállas (nagyszülők nincsenek), de anyuka egy konkret energiabomba, 3 gyerek mellett ketszer annyi hazimunkat, programot, mindent is képes menedzselni, mint én eggyel, pedig én sem unatkozom. Passz hogy hogyan csinalja. Azt tudom hogy alig alszik, 4-5 órat egy nap, de neki elég. Nem irigykedem, inkább csodalkozom.

aug. 22. 22:44
 7/25 anonim ***** válasza:
88%

Csajos programom nincs, de itthon van szabadidőm mikor alszik a gyerek(jó, oké, olyankor nem megyek nyilván sehova,de egy film, egy pár oldal a könyvből, hajfestés, vagy akármi más belefér)

Engem ez feltölt, és alvasidoben nem csinálok soha semmilyen hazimunkat.

Könyvtárba járok még heti egyszer, akkor a férjemmel van a gyerek.

aug. 22. 23:02
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy van szabadidőm, hogy a férjem is 100%-ban befogható a gyerek ellátására, és vannak nagyszülők, akikhez bármikor mehet a gyerek, szokott ott is aludni. De pl. ma is megyek dolgozni 24 órába, a férjem fog vigyázni a lányunkra. Az előző 2 nap meg én voltam itthon vele (szünet van). Nem szoktam storykban villogtatni, de nem panaszkodhatom.
aug. 23. 06:12
 9/25 anonim ***** válasza:
63%
Mázlista vagy hogy eljutsz fodrászhoz..a fél karom odaadnám annyi szabadidőért ami neked van
aug. 23. 06:47
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Sógornőmék ugyanígy vannak. Ott a közelben mindkét részről nagyszülők, akár egy hétvégére is le tudjál passzolni a gyerekeket. Ő is megy mindenféle, műkörmös, kozmetikus, barátnők, buli... Férjével külföldre, ide-oda... Nálunk nincs a közelben nagyszülő, rokon, mi azt sem tudom mikor voltam a férjemmel utoljára kettesben vhol. Ha megyünk is vhova, a gyerekekkel együtt. Férjem segít azért, de sokat dolgozik, a legtöbb minden rám hárul. Szóval segítséggel lehet bőven szabadideje egy anyának.
aug. 23. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!