Mivel tölti szabadidejét a kislányotok/kisfiatok iskola után? Mivel szeret legjobban foglalkozni? Eljár különböző szakkörökre? Vagy egész nap a számítógép előtt ül?
Az én fiam, mikor hazajött evett (már 15 éves) Kicsit olvasgatott képregényeket, vagy valamilyen könyvet, vagy játszott tv játékkal, aztán tanulás. Később elindultunk a Margitszigetre én ott takarítottam másodállásban. Ott is el tudta foglalni magát, olvasott. Nagyjából az ideje 70 %-át olvasással töltötte. Akart focizni, de kinevették, mert duci volt. Sakkozott is, de sokkal okosabb volt a többieknél és unta. Úszni mentünk néha. Egyébként, a mai gyerekeknek nem nagyon van idejük szakkörökre járni, nagyon sokat kell tanulniuk. Bence elég kemény ált.ba járt mindig volt 5-6 kötelező olvasmány. Sok külön feladat volt.
Ha esetleg számít, 25 éve mikor én kisiskolás voltam suli után jártam zeneórára, trombitáltam, a tesóimat pesztráltam, takarítani kellett otthon, felmosi, mosogatni mire anyu hazajött és szinte soha nem tanultam, így is 4-es voltam. Viszont mi csavarogtunk, mentünk a haverokkal a dunára mentünk pecázni, sokat mentünk a nagyszülőkhöz.
Szerintem ami alapvetően nagyon megkülönbözteti a lehetőségeket az az, hogy vidéken, vagy pesten él a gyermek. Pesten ha dolgoznak a szülők, ötig napközi, aztán már mi fér az időbe? VAcsora aztán alvás. Vidéken hazakullog suli után a gyerek, és még tud az udvaron játszani. Szóval egészen más.
Más annak a gyermeknek is, akinek be kell segítenie a házimunkába.
Szia, az én fiam 9 éves.
A kicsi 16 hónapos, én 26 leszek.
4. osztályba jár a nagyfiam.
Ebédel a suliba, aztán jön haza.
Kimegyünk a picivel meg naggyal a játszótérre, kiszaladgálja magát, majd leckeírás-tanulás. Persze játék a picivel.
Nem szeretm a napközit, amíg dolgoztam sajna muszáj volt, de a suliban nem csinálják meg rendesen a leckét, így volt, hogy este 8-kor még matekozni kellett.
Járt egy darabig birkózni, de ráunt a kemény edzésre.
Szeret számítógépezni, ami nálunk is be van szabályozva, meg szeret az itthoni edzőgépen erősíteni.
Szokott a kutyákkal játszani az udvaron, vagy átmegy a nagyapjához sakkozni.(egy udvarban lakunk a papával)
Szeret még rajzolgatni, képregény féléket készíteni.
Szia ,én 39 éves vagyok ,3gyerek 18, 7,2 évesek! A nagylányom gimnazista vidéken élünk így utazik elmegy reggel 6kor hazaér du.15-16 órakor ,eszik,tanul,itt az este ,számítógépezik de szerncsére nem csak MSN-re használja hanem tudása bővítésére is,hétvégén séta a barátnővel,ritkán szórakozóhelyre is megy,jó tanuló 4.3-4.6 körül mozog az átlaga.
Fiam 7éves lesz decemberben ő most kezdte az első osztályt.Sajna ő is buszozik reggel 6kor elmegy ,ő napközis 16óráig 17órára ér haza!Fáradt nagyon de az iskola ahova jár precíz a leckeírásban és közte van mozgás,játék ,úszás ,néptánc a gyerekeknek.Külön szakkörre az idő miatt nem járatjuk,itthon próbálunk beszélgetni társasozni de számítógépezik is sokat,de inkább hétvégén.Szeret DVD-t nézni ez zavar mert ha rajta múlna egész hétvégén nézné! Szabadban imád mozogni ,bicajozni,együtt csak sétálni túrázni járunk ha tehetjük,elutazni nincs keret.Ő is jó tanuló 22-én kaptunk szöveges tájékoztatót az első 6hétről,eddig minden jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!