Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elég ha csak ignorálom az...

Elég ha csak ignorálom az anyukát?

Figyelt kérdés

Így utolsó tanítási napra összetűzésbe keveredtem.

Kislányom 3 osztályt fejezte be, 9 éves elmúlt. Azért már sokat beszélgettünk a menstruációról. Rám írt az egyik osztálytársa anyukája, hogy a lányom a frászt hozta a lányára, hogy vérezni fog a nunija.

Ugye közben kiderült, hogy a lányom a másik 2 barátnőjével beszélgetett erről kb 2 hete és az adott kislány ezt meghallotta.

De kérdeztem én, egy 9 éves lány nem tudja egyáltalán, hogy létezik menstruáció? És válaszolt az anyuka, hogy nem tudta mert ez még nem neki való.

Igazából be fejeztem a beszélgetést, de folyamatosan írogat azóta is.

2024. jún. 21. 17:36
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
39%

"most komolyan, az anya figyelje sas szemmel minden nap a gyereket, hogy mennyire szőrösödik"

Most kilyukadunk oda, hogy a lusta szülő az, aki felvilágosít, mert lusta ahhoz, hogy ránézzen a gyerekére?

Nem egyik napról a másikra érik meg az a gyerek a menstruációra, ez hazugság.

Gondos szülőt nem fogja váratlanul érni, ha a gyerekének megjön.

2024. jún. 23. 10:39
 42/52 anonim ***** válasza:
24%

Kicsi koruktól kezdve nem titkolózok a gyerekeim előtt. Nyitott ajtók vannak nálunk. Ami felmerült, arra mindig mismákolás nélkül válaszoltam. Nem a gólya hozza, anya nem fog elvérezni, igen van hogy fáj, de természetes dolog...nem ideteleportáltál, hanem megszültelek...

Ennek ellenére nincs még minden infó birtokában a majdnem 9 éves nagyobbik gyerekem és másokkal ellentétben, nem érzem hogy ezért rossz szülő lennék és elkéstem volna bármivel.

Annyit tud, amennyit tudnia kell.

Hülyeség, hogy azért kellene az ő fogékonyságát figyelembe nem véve rázúdítanom a teljes pakkot, mert jaj, holnap akár megjöhet neki.

Nem fog, nem így működik, évekkel előre vannak jelei. Látom azt is, hogy az osztálytársai közül kinek lesz meg előbb.

Aki ennyit nem vesz észre a saját gyerekén, akit meztelenül is lát, az vak.

2024. jún. 23. 10:59
 43/52 anonim ***** válasza:
71%
39, talán folyás igen, de az lehet fertőzéstől is egy gyerek könnyen összeszed bármit. És nem, nem szőrösödtem, az hirtelen jelent meg a második menstruációm után. A mellem is kb utána kezdett el hirtelen nőni. Hogy feszült-e arra nem emlékszem, de ha igen is nem mondtam anyukámnak, megkérdeztem most.
2024. jún. 23. 11:12
 44/52 anonim ***** válasza:
81%
39es, értem, akkor te a szexről és a fogamzásgátlásról se fogsz beszélni neki addig míg meg nem jelenik egy fiúval? Hiszen addig felesleges nemdebár?
2024. jún. 23. 11:14
 45/52 anonim ***** válasza:
31%
44, nem érted, hanem csúsztatsz.
2024. jún. 23. 12:14
 46/52 anonim ***** válasza:

Mit értünk azon, hogy mindent tud?

Itt még egészen más válaszok születtek.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

2024. jún. 23. 12:19
 47/52 anonim ***** válasza:
12%
45 miért? Hiszen minek beszélni a szexről és fogamzásgátlásról ha nem is volt pasija? Most minek is stresszelnéd azzal hogy egyszer majd szexelni fog meg nem kívántan teherbe esni.. bőven ráérsz 14-16 éves korában. Hiszen majd lesznek jelek ha már érdeklik a pasik, soha semmi nem történik váratlanul.
2024. jún. 23. 12:19
 48/52 anonim ***** válasza:
82%

46os, ha elolvasod ott válaszoltak olyanok is akiknek 7-8 éves gyerekük van. A kérdezőé 9 múlt, tehát lassan 10.

Azért azt röhejesnek tartom, hogy ezen az oldalon sokan elfogadják ha egy 13-14 éves pasizik de egy lassan 10 éves még ne is tudjon a menstruációról mert traumatizálja:-D

2024. jún. 23. 12:28
 49/52 anonim ***** válasza:
34%
47, vegyél be egy nyugtatót! Túltolod.
2024. jún. 23. 12:28
 50/52 anonim ***** válasza:
42, te kivel vitatkozik, komolyan? Senki sem mondta, hogy a befogadóképessége fölött rá kellene önteni bármit a gyerekre. De ha folyamatosan válaszolva van a kérdéseire a maga szintjén, akkor 9 éves korára igenis, az alap dolgokat tudni fogja. Senki sem mondta, hogy szexológus diplomája legyen ekkorra. De pl tudni fogja, hogy létezik a menstruáció, az nem betegség, nem fog megijedni, amikor pedig megjön neki, meg tudja kérdezni, amit nem tud. Nem egy nagy dolog.
2024. jún. 23. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!