Elég ha csak ignorálom az anyukát?
Így utolsó tanítási napra összetűzésbe keveredtem.
Kislányom 3 osztályt fejezte be, 9 éves elmúlt. Azért már sokat beszélgettünk a menstruációról. Rám írt az egyik osztálytársa anyukája, hogy a lányom a frászt hozta a lányára, hogy vérezni fog a nunija.
Ugye közben kiderült, hogy a lányom a másik 2 barátnőjével beszélgetett erről kb 2 hete és az adott kislány ezt meghallotta.
De kérdeztem én, egy 9 éves lány nem tudja egyáltalán, hogy létezik menstruáció? És válaszolt az anyuka, hogy nem tudta mert ez még nem neki való.
Igazából be fejeztem a beszélgetést, de folyamatosan írogat azóta is.
"most komolyan, az anya figyelje sas szemmel minden nap a gyereket, hogy mennyire szőrösödik"
Most kilyukadunk oda, hogy a lusta szülő az, aki felvilágosít, mert lusta ahhoz, hogy ránézzen a gyerekére?
Nem egyik napról a másikra érik meg az a gyerek a menstruációra, ez hazugság.
Gondos szülőt nem fogja váratlanul érni, ha a gyerekének megjön.
Kicsi koruktól kezdve nem titkolózok a gyerekeim előtt. Nyitott ajtók vannak nálunk. Ami felmerült, arra mindig mismákolás nélkül válaszoltam. Nem a gólya hozza, anya nem fog elvérezni, igen van hogy fáj, de természetes dolog...nem ideteleportáltál, hanem megszültelek...
Ennek ellenére nincs még minden infó birtokában a majdnem 9 éves nagyobbik gyerekem és másokkal ellentétben, nem érzem hogy ezért rossz szülő lennék és elkéstem volna bármivel.
Annyit tud, amennyit tudnia kell.
Hülyeség, hogy azért kellene az ő fogékonyságát figyelembe nem véve rázúdítanom a teljes pakkot, mert jaj, holnap akár megjöhet neki.
Nem fog, nem így működik, évekkel előre vannak jelei. Látom azt is, hogy az osztálytársai közül kinek lesz meg előbb.
Aki ennyit nem vesz észre a saját gyerekén, akit meztelenül is lát, az vak.
Mit értünk azon, hogy mindent tud?
Itt még egészen más válaszok születtek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
46os, ha elolvasod ott válaszoltak olyanok is akiknek 7-8 éves gyerekük van. A kérdezőé 9 múlt, tehát lassan 10.
Azért azt röhejesnek tartom, hogy ezen az oldalon sokan elfogadják ha egy 13-14 éves pasizik de egy lassan 10 éves még ne is tudjon a menstruációról mert traumatizálja:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!