Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elég ha csak ignorálom az...

Elég ha csak ignorálom az anyukát?

Figyelt kérdés

Így utolsó tanítási napra összetűzésbe keveredtem.

Kislányom 3 osztályt fejezte be, 9 éves elmúlt. Azért már sokat beszélgettünk a menstruációról. Rám írt az egyik osztálytársa anyukája, hogy a lányom a frászt hozta a lányára, hogy vérezni fog a nunija.

Ugye közben kiderült, hogy a lányom a másik 2 barátnőjével beszélgetett erről kb 2 hete és az adott kislány ezt meghallotta.

De kérdeztem én, egy 9 éves lány nem tudja egyáltalán, hogy létezik menstruáció? És válaszolt az anyuka, hogy nem tudta mert ez még nem neki való.

Igazából be fejeztem a beszélgetést, de folyamatosan írogat azóta is.

2024. jún. 21. 17:36
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%
Elég, hagyd, megváltoztatni nem fogod, nem tudja kezelni a helyzetet és rajtad vezeti le.
2024. jún. 21. 17:40
 2/52 anonim ***** válasza:
96%
Sokkal nagyobb trauma a kislánynak, ha úgy önti el egyszer a vér, hogy nem számít rá. Az anyuka egy hülye, ne foglalkozz vele. Nem is tudom amúgy, 9 évesen mire számít, nem fog ilyenekről hallani a gyerek a suliban?
2024. jún. 21. 17:46
 3/52 anonim ***** válasza:
91%
Ignorálnám, mert ilyen sötétséggel mást nem lehet. És mélységesen sajnálom a kislányát, így ismeretlenül is.
2024. jún. 21. 17:46
 4/52 babyboom567 ***** válasza:
24%

Én is ilyen anya gyereke voltam, aki semmit sem mondott el.

Nagyon helyes ,hogy felvilágosítod a lányod, viszont ott tényleg kicsit hibáztál, hogy elmondhattad volna neki, hogy ez nem fecsegős téma, erről mindenkinek az anyukájával/nagyijával kell beszélnie, más lányokat ez megijeszthet,ha eddig velük nem beszélt erről senki.

2024. jún. 21. 17:48
 5/52 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem meg nem hibázott, és egyaltalán nem olyan téma ez, amiről csak az anyukájával beszélget az ember, sőt.
2024. jún. 21. 17:55
 6/52 anonim ***** válasza:
88%

4-es: éppen ellenkezöleg, amelyik gyerek otthon nem hall ilyen témákról, annak sokkal nagyobb sokk, ha váratlanul megjön neki a menzesze, így legalább tud a dologról.

Elvileg igazad van, hogy ez az szülö dolga lenne, de egy csomó szülö nem teszi, "mert ez még nem neki való", pedig sok kislány már 10-11 évesen menstruál

2024. jún. 21. 18:21
 7/52 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg a sok begyepesedett szülő elvárja, hogy a gyereke majd rákérdez, de ahhoz, hogy rákérdezzen valakitől hallania kell, mert nem fog ilyesmire úgy a semmitől rájönni.

Jó, hogy beszéltek róla, jó, hogy beszélnek róla(a megfelelő szavakat használva), az anyuka meg nem oké. De manapság is vannak olyanok, akik nem használnak tampont, nem mennek sehova menstruáció alatt, sőt éjszakára törölközőt raknak maguk alá, hogy ne vérezzék össze a matracot és pironkodnak, ha valaki szóba meri hozni a menstruációt. 30 alattiak is ilyenek, és nem függ vallásosságtól. Arról sem ártana beszélni, hogy egyesek mossák magukat belülről, mások meg a folyást egészségtelennek és betegnek tartják, illetve hogy mennyire káros "bepálni" a műanyag aljú naponta használt tisztasági betétektől. Ezek tök fontos témák, mert a fejekben nagy a sötétség és nagy a prüdéria.. Az én gyerekem 7-8 volt, mikor elmeséltem a dolgokat, de már előtte is tisztában volt a tamponnal, betéttel, hisz ott volt a mosdóban. Egyébként hiába nőtt fel ebben, be van tojva, hogy vérezni fog, de ő minden sérüléstől tart, hiába mondom, hogy nem vagy alig fáj(sosem görcsöltem).

2024. jún. 21. 18:24
 8/52 anonim ***** válasza:
5%

Én korainak érzem egy 9 éves kislánynak részletesen a menstruációról beszélni, mert ő még csak ennyit fog fel belőle, hogy "vérezni fog a nunija".

Ettől függetlenül nem így reagálnám le ezt a szituációt, mint ez az anyuka. Megesik ez, hogy ebben az életkorban ideje korán félinformációkkal hergelik egymást, amiket még nem is igazán értenek.

2024. jún. 21. 18:25
 9/52 anonim ***** válasza:
91%

8!

Sok 9 éves már menstruál! Korai???

2024. jún. 21. 18:27
 10/52 anonim ***** válasza:
92%
8-as, az én lányom nyáron lesz 9, de nem, nem csak ennyit fog fel belőle. Egy 9 éves gyerek már elég nagylány tud lenni.
2024. jún. 21. 18:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!