Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Annyira féltem majd ha ovis...

Annyira féltem majd ha ovis lesz, más anyuka is így érez?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit, és már most azon izgulok hogy nem e lesz ott baja, hogy pl egy másik gyerek úgy löki el hogy valamibe nagyon beüti a fejét, vagy valamire rá esik és nagyon megüti magát, félek nagy baja is lehet akár ebből.

Vagy hogy valamit a szájához tesz ami kisebb dolog és véletlenül le csúszik a torkára.

Vagy valami ételtől Meg fullad.

Vagy bántani fogják és nem mer majd szólni róla.

Nagyon nagyon féltem, és mi lesz akkor szeptemberbe ha majd ott kellesz hagynom.

Adjátok légyszi valami tanácsot, mert bele őrülök.

jún. 20. 20:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
nem ,
jún. 21. 05:30
 12/14 anonim ***** válasza:
89%
Az a tanácsom, hogy szedd össze magad, mert a gyerek megérzi, hogy rettegsz, és ő sem akar majd oviba menni. Nem a dzsungelbe küldöd, hanem oviba, gyerekekkel es szakkepzett pedagógusokkal. Ha ennyire túlfélted amúgy is, akkor bizony nagyon jót fog neki tenni.
jún. 21. 07:27
 13/14 anonim ***** válasza:
9%
Pedig sajnos van realitasa nemely pontnak. Nalunk mindketto megserult mar tobbszor ,bolcsiben felszakadt szaj, a nyuszimotorral felborult a betonon, nyilvan nem kaptak el. Orok eletre ott a heg a szajan. A kicsit leultettek egy vad kisfiu melle es kanallal majdnem kiverte a szemet. Par centin mult. Balesetek lesznek, arra keszulj, de az otthon is van, meg a jatszoteren. Fulladas talan nem, csufolodas is inkabb a suliban kezdodik.
jún. 21. 10:37
 14/14 anonim válasza:
Szerintem érthető, hogy félsz. Főleg, ha előtte másokra nem nagyon volt hagyva, illetve nem járt közösségbe. Neki is, neked is ez egy új helyzet. Nem csak az oviban történhetnek dolgok. Napi szinten ott kell hagynod, nem látod mi történik. De próbálj szeptemberig magabiztosabb lenni, hogy ne lássa ezt rajtad, mert félő, hogy emiatt a bizonytalanság miatt megijed ő is. Beszélgess vele az oviról, hogy lesz ott sok játék, lesznek barátai, lesznek foglalkozások, milyen jó. És, hogy oviba muszáj menni, nem azért, mert te akarod, hanem minden gyereknek kell járni. Szerintem ezekről fontos beszélni. Illetve, hogy ha bántja valaki, az óvónéninek szóljon! (Meg persze otthon is bátran adja ki magából, ha bárkivel bármi baj van). Én is elmondtam ezeket. Csak az eleje nehéz, utána jobb lesz. Persze akkor is megfordulhat a fejedben nyilván, hogy reméled nincs baj, nem piszkálják, nem szerez balesetet. De állj hozzá mindenképp pozitívan, legyél nyitott és akkor ő is nagyobb bátorsággal vág neki a még ismeretlen terepnek.
jún. 24. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!