Annyira féltem majd ha ovis lesz, más anyuka is így érez?
Sziasztok.
Kisfiam szeptemberben kezdi az ovit, és már most azon izgulok hogy nem e lesz ott baja, hogy pl egy másik gyerek úgy löki el hogy valamibe nagyon beüti a fejét, vagy valamire rá esik és nagyon megüti magát, félek nagy baja is lehet akár ebből.
Vagy hogy valamit a szájához tesz ami kisebb dolog és véletlenül le csúszik a torkára.
Vagy valami ételtől Meg fullad.
Vagy bántani fogják és nem mer majd szólni róla.
Nagyon nagyon féltem, és mi lesz akkor szeptemberbe ha majd ott kellesz hagynom.
Adjátok légyszi valami tanácsot, mert bele őrülök.
Az én fiam áprilisban kezdte a bölcsit. Sose fordultak meg ilyen dolgok a fejemben. Nincs is semmi baja.
Szerintem is túlzás ez a részedről.
Pszichológust keress fel, túlfélted, és ezzel később is komoly bajt okozhatsz. Ezekre, amiket leírtál kis esély van, ilyen baromságok, hogy lenyel valamit, kiscsoportos előtt nálunk csak nagyobb játékok voltak, társast és ilyeneket csak óvónővel vehettünk elő.
Az, hogy megüti magát, ne is haragudj, de ez otthon is megeshet. Remélem ezért nem fogod majd az óvónőket hibáztatni, mert van ilyen, de a gyerek nem vattacukorból van. Lesznek biztos konfliktusai másokkal játék közben, az is lehet, hogy megütik..de egyrészt ott van a nevelő, aki azért van ott, hogy ezt a problémát megoldja, másrészt és ez a hangsúlyos, rettentően fontos, hogy szocializálódjanak a gyerekek. A konfliktus az élet része, meg kell tanulnia "jól kezelni". Barátokat kell neki szerezni, az okoz óriási problémát, ha ezek nem történnek meg. És azt ne feledd, nemcsak más gyerek tud "ütni" vagy "bántani" mást, hanem a tiéd is. Anyaként fontos, hogy racionálisan lássuk át ezt a helyzetet, mi is fektessünk le a gyereknél szabályokat, mi az, amit a közösségben megtehet, mi az, amit nem. Anyaként el kell neki mondani, hogy az óvónőtől tud segítséget kérni ott, azért van ő ott. Jót tenne ha szakemberrel átbeszélnétek, mert úgy néz ki neked is "önfejlesztésre" van szükséged. Egy közösségbe nemcsak a gyerekednek kell beilleszkedni, hanem neked is, a rózsaszín ködöt le kell "venni" a szemedről, mert ez meg tudja nehezíteni a más szülőkkel való kommunikációt, pl: egy esetleges konfliktushelyzetben, mert nem fogod látni a fától az erdőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!