Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más férje is ennyire türelmetl...

Más férje is ennyire türelmetlen a gyerekkel?

Figyelt kérdés

A férjem világ életében birka türelmű ember volt. Sosem lehetett kihozni semmivel a sodrából.

Most 2 éves a gyerek, és állandóan kiabál vele. Folyamatosan türelmetlen, állandóan erélyesen szól a gyerekhez. 1x elmond valamit normálisan, ha a gyerek nem csinálja, akkor azonnal kiabál, meg veszekszik.

Nem azt mondom, hogy én sose vagyok türelmetlen, nyilván engem is ki tud akasztani, hiszen épp tombol a dackorszak. De általában én elmondom párszor normálisan, mit szeretnék. Erre azt mondta ma a férjem, hogy én nyálaskodok a gyerekkel.

Más férje is megváltozott így a gyerekkel kapcsolatban? Ez az utóbbi pár hónapban van csak. Előtte nem volt ilyen.

2024. jún. 9. 18:37
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Mitől lenne kamu? Unatkozol?
2024. jún. 9. 19:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
#10: ez akár rólunk is szólhatna, szóval nem értem, miért lenne kamu.
2024. jún. 9. 19:59
 13/22 anonim ***** válasza:
16%
Hat ha a kajat dobalna.. nem a tanyert dobnam a mosogatoba hanem rahuznek a kezere.. viselkedni kell es kesz
2024. jún. 9. 20:04
 14/22 A kérdező kommentje:
Na, az megoldás, hogy ráversz a gyerek kezére.... hagyjuk már. Nem ütök rá. A nagyobb gyereknek se ütöttem rá soha, érdekes módon így is megtanulta, hogy nem csinál ilyesmit.
2024. jún. 9. 20:06
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem egyik megoldás sem jó. Mondjuk nem mindegy, 2 év 1 hónapos vagy 2 év 11 hónapos.

Szerintem nem jó simán hagyni, hogy az első 2-3 szólásra ne fogadjon szót. Az én fiam is 2 éves, leírom én hogy próbálom (nyilván nem mindig sikerül nekem se).

Egyszer szólok, nem kifejezetten kedveskedve, határozott de nyugodt hangon. Pl. "tedd be a kockát a dobozba kérlek". (Egynél több udvariassági formulát nem teszek bele.) Ha valami tilosat csinál, akkor nagyon határozott, sokkal inkább utasító, parancsoló hangot használok: "Hagyd békén a konnektort!" (Ha tényleg veszélyes a helyzet, szöggel a kezében közelíti a konnektort a gyermek, akkor azonnal oda is indulok.

Ha hallgat rám, megdicsérem. Ha nem, akkor esetleg szólok még egyszer, de inkább már a második szólással egyidejűleg meg is akadályozom a folytatást. Próbálok nem durva lenni, nem tépni ki a gyerek kezéből ami benne van, de mondjuk ha tilosat kalapál a játékkalapáccsal, megfogom a kezét és nem tudja folytatni.

Igyekszem nem fentről "leszólni" hanem leguggolni és úgy. Főleg ami tényleg fontos.

És 24 hónaposan nemigen hallgatott rám, de most már majdnem 3 és egyre inkább. Persze nem mindig tudom ezt csinálni, ha épp a wc-n ülök és nem életveszélyes dologról van szó, akkor azért megpróbálok többször is rászólni, nem megyek oda azonnal.

2024. jún. 9. 20:10
 16/22 A kérdező kommentje:

2 év 1 hónapos :D

Én is hasonlóan szoktam, mint Te, utolsó. Nyilván szituáció függő, hányszor szólok. Most ha pl.focizik a labdával a lakásban, akkor nem indulok meg azonnal, próbálom normálisan kérni először, hogy ezt nem szabad. Vagy ha a papír helyett az asztalra rajzol, akkor is elmondom, hogy ezt nem szabad, csak a papírra. Nyilván ha utána is csinálja, elpakolom.

Természetesen ha veszélyeset csinál, akkor nem kérem szépen, hanem egyből megyek, és intézem.

De a férjem valahogy azonnal csattan. Szóval ezt nem úgy kell elképzelni, hogy én gügyögök meg könyörgök a gyereknek. Csak emberi hangnemben próbálom megbeszélni először. A férjem meg nem. Csak nem tudom hova tenni. Nem volt ilyen soha. És az elmúlt mondjuk 2 hónapban lett ennyire türelmetlen. Sokszor nem ismerek rá.

2024. jún. 9. 20:20
 17/22 anonim ***** válasza:
55%
Hát, a férjed lehet nem elég fiatal már a második gyerekhez.
2024. jún. 9. 21:00
 18/22 anonim ***** válasza:
30%
Szexeltek rendesen? Én még olyan férfit (és nőt) nem láttam aki rendszeresen ki van elégítve, lelkileg és testileg is, odaado párja van és mégis kiabál, morog, ingerült, türelmetlen.
2024. jún. 9. 21:02
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#15 vagyok. Mondjuk 2 év 1 hósan annyira nem látszott még, hogy ez a kiabálás meg büntetés nélküli módszer működni fog. Elég sokszor elmondtam a férjemnek, hogy még egyszerűen nincs kifejlődve az önkontrollhoz szükséges képesség a gyerekünkben. Ő sokkal inkább próbálkozott a kiabálással, hasztalan. (Hiába kiabált rá a fiunkra, hogy engedje el a papírt meg ne gyűrje össze, ugyanúgy nem engedte el, mintha szépen kérte volna. Szerintem szegény gyerek nem is értette az egészet.) Mondjuk neki a határozott, de nyugodt hang produkálása is jelent nehézséget. Talán majd a másodiknál.
2024. jún. 9. 23:34
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kiabálósabb a férjem, de én sokszor csak nevetve megkérdezem, hogy szerinte ez hatásosabb-e az én módszeremnél. Egyértelműen látszik, hogy nem. És az is egyértelműen látszik, hogy ő ezt 90%-ban elfogadja és próbál más módszereket találni, engem leutánozni, aranyos ahogy törekszik. Viszont mivel kommunikálunk én érzem, hogy akkor türelmetlenebb ő is a gyerekkel, ha szellemileg fáradt. Ha eddig nem volt ilyen, beszélgessetek, hogy mi változott, mi az ok.
2024. jún. 10. 01:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!