Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más férje is ennyire türelmetl...

Más férje is ennyire türelmetlen a gyerekkel?

Figyelt kérdés

A férjem világ életében birka türelmű ember volt. Sosem lehetett kihozni semmivel a sodrából.

Most 2 éves a gyerek, és állandóan kiabál vele. Folyamatosan türelmetlen, állandóan erélyesen szól a gyerekhez. 1x elmond valamit normálisan, ha a gyerek nem csinálja, akkor azonnal kiabál, meg veszekszik.

Nem azt mondom, hogy én sose vagyok türelmetlen, nyilván engem is ki tud akasztani, hiszen épp tombol a dackorszak. De általában én elmondom párszor normálisan, mit szeretnék. Erre azt mondta ma a férjem, hogy én nyálaskodok a gyerekkel.

Más férje is megváltozott így a gyerekkel kapcsolatban? Ez az utóbbi pár hónapban van csak. Előtte nem volt ilyen.

2024. jún. 9. 18:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
42%
Oszinte leszek.. gyerekkent ha anya olyan hangnembe szolt rank hogy eleg akkor masodjara mar nem kellett szolnia. Tudtuk mi a fegyelem. Nyilvan apuka szinten fegyelmet szeretne, Te meg rahagyod a gyerekre inkabb. Igen is ha raszol hatarozottan akkor a gyerek tudja mi a rend ne kelljen masodjara is. Szerintem uljetek le ketten beszelgetni, hogy ki mit gondol a gyerek nevelesrol es annak megfeleloen nevelni tovabb amit megbeszeltek. Mert ez hogy apuka raszol erosebben nevel Te meg fittyet hanyva raengeded hagy csinalja ebbel rosszabb nem lehet. Az en velemenyem az hogy elso hallasra a ferjed csinalja jol mert ha nem tudja a hatarokat nagyon hamar a fejedre fog noni es nem sokara meg egy kerdesed lesz.. nem viselkedik a gyerek mit csinaljak..
2024. jún. 9. 18:45
 2/22 anonim ***** válasza:
42%
Elso vagyok. Nekem nem magyarazat a dackorszak arra hogy hisztizik nem fogad szot a gyerek. Igen is meg kell tanulnia a rendet igy fog csak tisztelni titeket :) vagy ra hagyjatok de akkor csinaljatok ugy mind a ketten ( szerintem ne)
2024. jún. 9. 18:46
 3/22 anonim ***** válasza:
48%
Masik ami fontos szamomra hogy ha az apuka raszol eleg volt akkor igen is Te is allj ki apa mellett ha igaza volt hanem. Legyetek egy hangon, es ha nem gondolsz vele egyett akkor negyszemkozt kesobb bezseljetek meg a gyerek ne erezze azt hogy anya megved mert akkor holnap is ugyan ez lesz. Elso voltam :)
2024. jún. 9. 18:48
 4/22 anonim ***** válasza:
84%
3# ha igaza volt , ha nem? Ne viccelj már. Nem...akkor hívja fère és beszéljék meg. Másrészt nem arról van szó, h anya nem szól rá. Ezt hol olvastàtok?
2024. jún. 9. 19:01
 5/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem a kiabálás meg a türelmetlenkedès a megoldás....
2024. jún. 9. 19:02
 6/22 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, őszintén van értelme normális hangnemben elmondani a gyereknek? Megérti, abbahagyja? 1-2 magyarázás után?
2024. jún. 9. 19:04
 7/22 anonim ***** válasza:
76%

Nem, nem minden apa bolond szerencsére. Nagyon komolyan elbeszélgetènk vele arról, hogy elfogadhatatlan, amit csinál. És hogy mièrt változott meg, változtasson a viselkedésén.

Óriási különbsrg van a közf, hogy valakinek időnkènt elfogy a türelme, mert emberből van, utàna bocsànatot kèr, és megpróbál türelmesebb lenni, és a közt, hogy állandòan üvöltözik és mèg neki áll fejjebb.

2024. jún. 9. 19:09
 8/22 anonim ***** válasza:
26%
Hatos.. leirja hogy apa elsonek normalisan szol majd utana kiabal. Szoval a gyerek nem tud szotfogadni
2024. jún. 9. 19:19
 9/22 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy én nem szólok rá a gyerekre. Csak én mondjuk elmondom 2-3x normálisan, és ha nem fogad szót, akkor elhozom onnan/elveszem tőle amit kell. A férjem meg szól 1x, és utána rögtön kiabál, meg kitépi a gyerek kezéből a játékot mondjuk.

A másik, hogy sosem úgy szoktuk, hogy ő rászól, én meg hagyom, hadd csinálja. Ha ő rászól, én is rá szoktam, csak nyilván más hangnemben. Nem szoktam könyörögni se, és ráhagyni semmit. És van, hogy én is kiabálok. De nem minden egyes nap, minden egyes alkalommal.

Példa: eszik a gyerek, elkezdi dobálni az ételt. Szólunk neki. Én szólok még 1x, aztán elveszem. A férjem másodszorra kiabál, elveszi az ételt, és beb@ssza a mosogatóba, hogy csak úgy csattan a tányér. Szóval van különbség.

2024. jún. 9. 19:20
 10/22 anonim ***** válasza:
5%

Kamu, kamu, kamuka!

Kamuírónk elemében van így vasárnap este!

2024. jún. 9. 19:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!