Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Antiszoci lévén a gyerekek...

Antiszoci lévén a gyerekek nem minden nap, sőt havi 5-6x mennek csak játszótérre, ez mennyire lehet káros a fejlődésükre?

Figyelt kérdés
Az udvarra minden nap leviszem őket, van trambulinjuk, homokozó, tudnak fürödni, csúszda is van. Furcsa kérdés, de érdekel, mennyire elfogadható szülő az ilyen, mint én..3,5éves és 11 hónapos. Köszönöm
jún. 4. 14:44
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
82%

14-es, ugye tudod, hogy tök más egy panel játszótere meg tök más egy családi házas övezeté?

A panelben nyilván nem tud hol játszani meg szocializálódni, csak a játszótérre, de mi pl. kertes házban lakunk, itt van a homokozó, hinta, medence, kinti játékok, szomszéd- és utcabeli gyerekek, nem az van, hogy ha nem megyünk el a játszótérig, ahol amúgy soha senki nincs, akkor nem lát gyereket.

Ja igen, merthogy itt soha senki nincs a játszótéren, gondolom pont azért, mert inkábn otthon bandáznak a gyerekek meg kint az utcán. Nem tudhatod, hol lakik a kérdező.

Amúgy én kifejezetten nem vagyok antiszoc, szeretem a jó társaságot, de ez a napi 4-7 óra játszótér még így is túlzás, azért van élete az embernek ezen kívül is.

jún. 5. 11:54
 22/35 anonim ***** válasza:
63%

21-re:

Nem én vagyok 14-es, de visszakérdeznék. Nálatok az utcabeli gyerekek átmennek egymáshoz játszani, ill. átviszik őket a szülők? Ha igen, akkor tényleg van szocializálódás. Ha csak egymaga játszik a kertben, ill. testvéreivel, akkor igenis nem árt neki a játszótér szocializálódás szempontjából.

jún. 5. 12:09
 23/35 anonim ***** válasza:
51%

Aki arra hivatkozik, hogy azért nem jár játszótérre, mert nem akar kontaktálódni a többi szülővel (amit amúgy nem is kell), akkor az majd biztos a saját udvarán fogadja más gyerekeit csapatostól, vagy fordítva, ők járnak másokhoz napi szinten.

Hogyne!😂

jún. 5. 12:13
 24/35 anonim ***** válasza:
75%
23-as, én csak arra írtam ezt, hogy valakinek fura, hogy más nem jár játszótérre.
jún. 5. 12:20
 25/35 anonim ***** válasza:
87%

"Ha csak egymaga játszik a kertben, ill. testvéreivel, akkor igenis nem árt neki a játszótér szocializálódás szempontjából."

Amúgy most őszintén, nem tudom, hogy vagytok vele, mikor mi gyerekek voltunk, egyáltalán nem volt divat sem a játszótér, sem a bandázás 3-4-5 évesek esetén, mi is csak a testvéreinkkel játszottunk az udvaron óvodáig és semmi bajunk nem lett tőle. Persze, ettől még jó a közösség, de nem lesz semmi baja, ha nem játszóterezik vele az anyja.

jún. 5. 12:22
 26/35 anonim ***** válasza:
17%

A mi gyerekkorunkban minden gyerek az utcán volt falun reggeltől-estig pl. nyári szünetben.

A 3-5 éves kistesót már simán vinnie kellett a nagyobbnak, így engedték el csak bandázni a barátaival.

Szóval nem tesókkal érintkeztünk csak.

Én a 90-es években voltam kisgyerek. Játszótér valóban nem volt a faluban. Így nem is volt rá szükség.

jún. 5. 12:26
 27/35 anonim ***** válasza:
62%

Én is a 90-es években voltam gyerek, mi nem mehettünk sehova, hozzánk sem jöhetett senki, pláne nem 2-3 évesen, csak az udvaron játszhattunk együtt, de nem érzem, hogy rbből most felnőttként hátrányom lenne szocializáció, barátkozás terén.

Ismétlem, ettől még nem feltétlenül ezt tartom követendőnek, az én gyerekeim se járnak oviba még, de nindennap bandáznak az utcabeli gyerekekkel, de ettől még nem múlik azon semmi, ha 2-3 éves gyerek nem bandàzik, nem jár közösségbe, mert ez az igazság, nem ezen múlik, felnőttként milyen lesz.

jún. 5. 12:33
 28/35 anonim ***** válasza:
83%
14 es vagyok,hogyne lett volna regen bandazas ,en 84 es szuletesu vagyok, a nagymamanal kulteruleten az utcan voltunk reggeltol estig 20 fos bandaban,otthon panel lakotelep szinten. Most mar csaladi hazban lakunk falun,elmondom,hiaba vettem,epitettem ki sajat jatszoteret, a gyerekek ulnek az utcan a fuvon es egymassal bohockodnak,bogarat gyujtenek,saraznak,bicikliznek. Senkit sem erdekelnek a jatekok, a gyerektarsasag a lenyeg.hiaba nah, van az a mondas,hogy gyereknek gyerek a baratja. En nem fosztanam meg ettol.
jún. 5. 13:28
 29/35 anonim ***** válasza:
74%
Gyesen ,gyeden nem tulzas az egesz napos jatszo. A kertes hazakbol is kint eltek az anyukak a jatszon, elmondom,nem csak a panelosok. Ugyanis megmondtak, a gyerektarsasag nem potolhato.
jún. 5. 13:29
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Hát, is senki nem él kint a játszótéren, 3,5 év alatt kb. 2(!!!!) alkalommal találkoztam ott mással.

Itt sok gyerek van az utcákban, itt bandáznak egymással vagy kint, de játszóra senki nem jár.

jún. 5. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!