Antiszoci lévén a gyerekek nem minden nap, sőt havi 5-6x mennek csak játszótérre, ez mennyire lehet káros a fejlődésükre?
Figyelt kérdés
Az udvarra minden nap leviszem őket, van trambulinjuk, homokozó, tudnak fürödni, csúszda is van. Furcsa kérdés, de érdekel, mennyire elfogadható szülő az ilyen, mint én..3,5éves és 11 hónapos. Köszönömjún. 4. 14:44
1/35 anonim válasza:
A 3,5 évesnek már nem ártana a kortárs közösség, de gondolom, ovis, az bőven elég. A 11 hónapos hidd el leszarja, az ő világának még te vagy a közepe. Abszolút nem "kötelező" a mindennapos játszótér (sőt).
2/35 anonim válasza:
Nem káros. Főleg ha oviba jár a nagy és ott játszik, gyerekek között van. De fontos a mozgás és nincs olyan játék a kertben, ami a játszótéren van általában.
4/35 anonim válasza:
Szerintem kb. 2 éves kortól ovikezdésig előnyére válna a kisebbnek, ha gyakorolhatná a játszótéren a szociális helyzeteket. Ez adna rá alkalmat, hogy megtanítsd, nem szabad mástól elvenni a játékot hanem elkérni kell stb. Valamennyire a testvérével is tudja gyakorolni, de akkor figyelj erre (ne mindig a nagynak mondd, hogy adja oda automatikusan a kicsinek, amit el akar venni).
5/35 anonim válasza:
Ha havi 5-6 alkalommal mennek játszótérre, akkor azért hetente egy-két alkalommal eljutnak. Ennyi elég a kicsinek, a nagy meg nyilván jár óvodába, így ő elsősorban ott szocializálódik.
Párod nincsen? Ő nem képes elvinni őket? Ha hét közben reggeltől estig dolgozik is, legalább hétvégén. Máris havi 10-szer lennének játszótéren.
6/35 anonim válasza:
Plusz ki lehet menni dêlelőtt és délután is, az már havi 16-20, 4-5 hétvégével számolva.
7/35 anonim válasza:
3,5 éves a nagy, nem biztos, hogy jár már oviba.
8/35 anonim válasza:
Nálunk nem volt játszótér, mikor kicsi voltam, csak otthon játszottunk az udvaron a tesómmal. Bőven iskolás voltam, mikor átjöttek barátok, vagy mi hozzájuk. Semmi bajunk.
9/35 anonim válasza:
Én évente fele ennyiszer vittem őket, akkor is megpróbáltam olyankor, amikor nincs senki.
8 és 10 évesek, soha semmi hátrányuk nem volt ez miatt!!
10/35 SZTANN válasza:
A játszótér nem kötelező. Más kérdés, hogy friss levegő, kinti mozgás kell, de akárhol lehet. Séta vagy a saját kert is megfelel. 3 évesen korosztályos társaságra is szüksége van, a játszótéren vagy máshol. Ha jár oviba, nem hiányzik a játszótér. Ha a gyerek mégis nagyon igényli, pont a játszóteret szeretné, akkor meg kell beszélni vele, miért: a többiek miatt, a játékok miatt.. Nem minden játszótér olyan nagy élmény... Ha ő maga sem akarja, semmi baja nem lesz, ha sose mentek játszótérre (vannak más közös, játékos, barátkozós, szabadtéri programok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!