Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Antiszoci lévén a gyerekek...

Antiszoci lévén a gyerekek nem minden nap, sőt havi 5-6x mennek csak játszótérre, ez mennyire lehet káros a fejlődésükre?

Figyelt kérdés
Az udvarra minden nap leviszem őket, van trambulinjuk, homokozó, tudnak fürödni, csúszda is van. Furcsa kérdés, de érdekel, mennyire elfogadható szülő az ilyen, mint én..3,5éves és 11 hónapos. Köszönöm
2024. jún. 4. 14:44
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos válaszokat ! Ausztriában élünk így a nagy szeptembertől jár oviba ( kicsúszott a 3 évesből). Hétvégente járunk apával máshova is természetesen, ez a hétköznapokról szólt. Köszönöm megegyszer, drágák vagytok, puszi
2024. jún. 4. 18:14
 12/35 anonim ***** válasza:
83%
A fiamat már 11 hónaposan hordtam játszótérre. Pedig én a hátam közepére sem kívánom a társaságot. Neki nagyon jó ez. Szereti nézni az embereket, nyitott, vigyorgó gyerek, most 15 hónapos.
2024. jún. 4. 19:01
 13/35 anonim ***** válasza:
67%

Mi falunk élünk és gyerekkorunkban nem jártunk játszótérre.

Szerintem semmi hátrányunk nem volt belőle.

De a többiek sem jártak játszótérre. Nagy terek, nagy udvarok, bicikli, hinta, roller mindenkinek minden volt itthon.

Lehet, hogy egy panel lakónak kell játszótér, hogy kiszabaduljon, de ahol van tér ott nincs rá szükség.

És most sem nagyon látok gyerekeket a játszótéren.

A 11 hónaposnak nincs is rá szüksége, a nagy meg biztos sokat játszik az oviban.

Ami szerintem, az én szememben fontosabb, az az otthoni mese olvasás, a hétvégi közös reggelik a családdal, az, hogy a szülő minden nap megkérdezze mi volt ma az oviban.

Nekem ezek sokkal fontosabbak.de ugye kinek mi.

2024. jún. 4. 19:30
 14/35 anonim ***** válasza:
73%
Ez nekem annyira fura. Senkihez sem kell szolnod, nem muszaj. A gyerekek meg imadjak. De te tudod. En panellakokent 6kor megfoztem,7kor mar uton voltunk a jatszora ahol 11 ig voltunk,majustol szeptemberig. Hazamentunk ebed,aludtunk, majd 15 utan indultunk este 19 ig. Kvazi enni aludni jartunk haza, de ott jo volt a csapat. Orok baratokat szereztem,imadtam. A jatszon belul van egy kavezo/fagyizo,kulturalt wc vel,az is meg volt olda. Eletem legszebb evei voltak. 2 evig csintaltam,utana elkoltoztunk.
2024. jún. 4. 19:54
 15/35 anonim ***** válasza:
84%

Én sem hordom a két éves fiamat játszótérre

Van nagy udvar, csúszda, hinta, ugyanez a két elem van a játszótéren is .(Kis falu.)

Inkább minden nap sétálunk, motorozunk az utcában kétszer is ha kell

Nem szeretek beülni az anyukák közé...

2024. jún. 4. 22:26
 16/35 anonim ***** válasza:
50%
A játszótérnek nem az a lényege, hogy van csúszda, hinta és azt otthonra is lehet venni. Hanem, hogy ott vannak gyerekek és együtt homokozhatnak, hintazhatnak, csuszdazhatnak. Nézheti a többieket, be kapcsolodhat, szocializalodhat. Persze ha ilyen elszigetelt, szóba nem állok más anyukával típusú anyja van, akkor már hátrányból indul.
2024. jún. 5. 11:16
 17/35 anonim ***** válasza:
43%
Valószínűleg titeket se vittek sehova, azért nem vagytok képesek magabiztosan kimozdulni a gyerekeitekkel. Nem kéne ezt a mintát tovább adni. Egyébként nem kötelező az anyukakkal beszélni, a gyerekeddel is játszhatsz vagy olvasgathatsz addig.
2024. jún. 5. 11:18
 18/35 anonim ***** válasza:
86%
16-ossal egyetértek, kivéve az utolsó mondatát. Ha az anyuka nem beszélget más szülővel a játszótéren, attól még a gyereke simán együtt játszhat másik kisgyerekkel. A kettőnek az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz.
2024. jún. 5. 11:26
 19/35 anonim ***** válasza:
66%
Hiába nem akar a kérdező más anyukával beszélni, ha azok mennek oda beszélgetni vele, most küljdön el mindenkit a francba?
2024. jún. 5. 11:45
 20/35 anonim ***** válasza:
52%

19-es, te ennyire nem tudsz kommunikálni másokkal?

Rövid, tőmondatos válaszokat ad, nem kérdez vissza és elhal a beszélgetés.

Egyébként két gyereket hordtam sok éven át játszótérre és soha nem fordult elő, hogy bárki is így rám akaszkodott volna.

2024. jún. 5. 11:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!