Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 lánytestvér, 3,5 év korkülön...

2 lánytestvér, 3,5 év korkülönbség. Akiknél ez áll fenn mit tapasztaltak? Milyen a gyerekek kapcsolata?

Figyelt kérdés

Jól kijönnek? Van féltékenység?

Kb születéstől felnőttkorig minden érdekel.

jún. 3. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi koze a kornak hozza, annal tobb a szuloi nevelesnek.
jún. 3. 15:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem azért van a kornak külömbsége. A családban is van ilyen, volt némi féltékenység, de nem olyan nagy, viszont nem nagyon játszanak együtt még most sem, hogy az egyikük elő osztályos, a másik meg kiscsoportos, mert egyszerűen nincsenek egy szinten, nem ugyanazzal játszanának, nem ugyanúgy.

Inkább a kicsi 5-6-7 éves kora után tudom elképzelni, hogy összenonek, most a nagy inkább a barátnőivel játszik, a kicsi zavarja.

jún. 3. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 év a korkülönbség, szerencsére nincs nagy féltékenykedés, csak néha egy kis veszekedés. (6 és 9 évesek a lányaim)
jún. 3. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

3 év 4 hónap a korkülönbség köztem és a húgom között. Mi gyerekként öltük egymást. Persze sokat játszottunk egymással, de nagyon sokszor torkollott hajtépős veszekedésekbe. Több olyan osztálytársam is volt, akiknél hasonló korkülönbség volt és a testvérük a húgom osztályába járt, mindenkinél hasonló volt a helyzet.

Szerintem ilyen korkülönbségnél a nagyobbik gyerektől túl sokat várnak, túl nagy a kor különbség, hogy egyformán lehessen a 2 gyereket kezelni, de túl kicsi még a nagy is, hogy megértse (vagy legalábbis elfogadja) hogy miért nincsenek egyformán kezelve. Hogy anya miért foglalkozik többet a kicsivel, ő miért kaphat finom babapétet és a nagyobbnak miért kell a sima tejberizset ennie, a kicsi miért kiabálhat, a nagy miért nem. Fordítva a nagy miért ülhet fel a nagyobb körhintára, a kicsi miért nem...

Kisebb korkülönbségnél olyan hamar össze nőnek, hogy ezek a különbségek nem jönnek elő, nagyobb korkülönbségnél meg jobban értik hogy mennyivel más a nagyobb.

Szerintem ezért rosszabb a 3-4 év korkülönbséggel születettek viszonya gyerekként.

Aztán tiniként jobban összekovácsolódtunk, felnőttként néhány összezördüléstől eltekintve jóban vagyunk. Olyan dolgokról tudunk egymással beszélni, amiről anyának vagy a legjobb barátnőnknek se szívesen beszélünk. Testvérnek lenni valami fura viszony, amilyen viszonya mással nem lehet az embernek.

jún. 3. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
9%

A kor a gyerekek kapcsolatánál maximum akkor számít, ha több, mint 7 évről beszélünk. Ekkor ugyanis tulajdonképp funkcionálisan egykeként nő fel mind a kettő.

Az meg hogy mennyire jönnek ki, teljesen lutri, bár statisztikailag kicsi az esély arra, hogy kijönnek.

Nézzük csak meg, hogy egy 10 éves hány olyan gyereket ismerhet, akik max X évvel idősebbek vagy fiatalabbak nála. Utána nézzük meg, hogy ebből hányan a barátai, hánnyal van beszélőviszonyban, hánnyal utálják egymást, stb.

Pedig az iskolában csak felületes kapcsolatokról beszélünk. Nem élnek együtt vagy hasonlók. Ráadásul a szülők figyelméért sem kell versengengjenek...

jún. 3. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!