Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul esne? Vagy én lihegem...

Rosszul esne? Vagy én lihegem túl?

Figyelt kérdés

Kislányom összebarátkozott egy kislánnyal az osztályból és szoktak járni egymáshoz játszani , játszótéren is találkozunk sokat.

Az utcán iskolába menet találkoztunk az anyukájával akihez a gyermekem tart karokkal rohant megolelni.

Meglepődtem . Az iskolában tanító nénivel is olelessel köszönnek a gyerekek reggel , esetleg innen lehet ez vagy nem tudom . Rosszul esett nagyon. Nagyon nyitott kislany es barátságos de ez így ok ?

2024. máj. 28. 08:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is túl reagálod. Inkább örülj neki hogy a kis barátnője anyukája is szereti a gyerekedet máskülönben a gyereked se ölelgetné őt.
2024. máj. 28. 11:19
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Féltékeny vagy a barátnő anyukajára...? A lányod a gyereked, nem a szerelmed. Ezt jó lenne tudatosítani.
2024. máj. 28. 12:06
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljes3n normális. Az én kislányom is hasonló, és büszke vagyok, hogy ennyi szeretet van benne. ♥
2024. máj. 28. 13:37
 14/32 anonim ***** válasza:
15%
Nekem az ilyen tapadós, random olelgeto gyerekek láttán mindig az jön le, hogy szeretetehes és otthon valami nincs rendben.
2024. máj. 28. 18:50
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor sírvafakadt egy kisgyerek a játszótéren (teljesen idegen volt, sosem láttuk). A fiam odament és megölelte. Sértődjek meg? Baromi gáz ez a féltékenység, inkább örülnél neki, hogy kedves a gyereked...
2024. máj. 28. 19:57
 16/32 anonim ***** válasza:
22%

Az ölelgetés divat lett néhány éve, talán az amcsi filmek hatására.

Nem jó divat.

Ez NEM "szeretetet" fejez ki, nem is "nyitottság", egyszerűen utánzás a gyerekeknél.

A nem tetsző családtagok ölelgetése ellen meg tiltakozni tanítják a gyerekeket.

2024. máj. 29. 01:18
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy érdekes és érzékeny helyzet. A kisfiam pont ilyet csinált, legjobb barátja anyukávával. Mi voltunk pszichológusnál más okból kifolyólag, és azt mondta a doki, meg kell értenem, hogy a kisfiú valószínűleg ezt a cselekedetet szerette volna megosztani velem, és valamilyen okból kifolyólag nem tudta. Nem is értettem, sosem zárkózom el a gyermekemtől. Megbeszéltük a helyzetet, és próbáltuk kideríteni, miért érezte úgy, hogy ezt kell tennie. Doki szerint figyelemre és törődésre vágyott, vagy más okai is lehettek. Megértő és támogató légkörben élünk, a kisfiam ki tud bontakozni és megérteni az érzéseit. Egy másik orvoshoz fordultunk utána, aki közölte, hogy ez természetes és a gyerekem egyszerűen csak szeret szeretni. Könnyekig hatódtam, mert előző doki szinte leamortizált. Szóval a kislányod totál egészséges, sok szeretettel, és ez szuper.
2024. máj. 29. 06:17
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem kóros amúgy, és a gyerekek érzik, hogy ki tolerálja ezt.

Ráadásul én sose ölelgetek senkit, nálunk elemi családon belül sem szokás megérinteni egymást (most itt a származási családomra gondolok), mi viszont a saját gyerekeinket sokat ölelgetjük-puszilgatjuk.

Szerintem itt csak arról van szó, hogy egyrészt a szülő meg a gyerek különböző karakterek lehetnek (most kaptam óvis értekelőt a lányomról, ahol szokás szerint leírjak hogy mindenkire nyitott, barátkozó, jó értelemben ingerkereső, alkalmazkodó, kompromisszumkész - tehát minden ami én nem vagyok), másrészt a gyerek még járatlan a protokollokban és ez a szociális jellegű illendő távolságtartas még nem rögzült eléggé. Enközpontúak is a gyerekek, szerintem azt is hiszik, hogy egy idegen már nem is idegen, csak mert a gyerekével együtt szokott játszani.

És felnőttben is van aki bírja ezt a tapperelést. Pl a sógornőm tök boldog ha megölelik a gyerekeim, szerintem ő egy felnőttet is megölelne és általában mindenkit közelebbről sorol magához mint én,.kisebb távolságot tart, közelebb áll, mindenkire mosolyog, mindekit szeret, mindenkivel kedves, szóval valaki ilyen egyszerűen.

2024. máj. 29. 10:11
 19/32 anonim ***** válasza:
0%

" a tanítónénivel IS öleléssel köszönnek" mindennap...

HIBA, helytelen. Az iskola ugyan 2.othonunk, ahogy belénk idomítják, de az ölelés akkor sem köszönés egy intézményben. Fizikai testi érintés NEM tartozik a köszönésbe, főleg, ha alárendelt kapcsolatban van valaki a megölelt emberrel. Mert a gyerek is ember, a tanítónak alárendelt helyzetben.

Az ilyen "ölelés" (mindennap-mindenkit-egyformán) csak formalitás, semmit nem jelent a tanítótól. A szülőknek eleve tiltakozniuk kellett volna az ELSŐ alkalommal.

Néha, alkalomadtán adódhat olyan helyzet, amikor szükséges és megengedhető, de rendszert és ELVÁRÁST teremteni belőle, az helytelen.

Hány éves ez a tanítónő? Van családja? Szakképzett?

Nyilván ez a beidomítás mutatkozik a gyerekek viselkedésében.

2024. máj. 29. 16:01
 20/32 anonim ***** válasza:
19! Gyerekeket nem szokás idomítani!
2024. máj. 29. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!