Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyermek tudja, hogy...

2,5 éves gyermek tudja, hogy mit jelent az ha rosszul bánnak vele?

Figyelt kérdés

Sziasztok , egyik ismerősöm kislánya nálunk volt minap. Sajnos megharapta a kislányomat, mikor mondtam neki , hogy hívom anyukákat jöjjön érte. Mire mondta: Én nem szeretem anyát, rosszul bánik velem.

Ezt mennyire kell komolyan venni?

2024. febr. 20. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
2,5 éves fiam ma rámutatott egy ismeretlen bácsira, hogy "anya, ő vert meg engem". Természetesen semmi ilyesmi, még hasonló sem történt. Ennyiből, ebből az egy mondatból nem venném komolyan.
2024. febr. 20. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Ma az én lányom is azt mondta, hogy nem szeret, és menjek innen, mert lemostam és bekrémeztem a fenekét, amit kicsípett a kaki. Fájdalmat okoztam, bár nem ez volt a cél, hanem segíteni rajta. Szerinte bántottam.

🤷🏻‍♀️

2024. febr. 20. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Meg lehet kérni, hogy játsszátok el, milyen amikor a cica rosszul bánik a kölykével. Az már inkább támpont.
2024. febr. 20. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én drága 3 éves csemetém tegnap leült az utcán a járdára és elkezdte azt hajtogatni, hogy "anya ne bánts". Itthon is többször random rákezdett már erre. Mondtam neki, hogy ezt hagyja abba, mert még a végén azt hiszik a bölcsiben, hogy verjük itthon.
2024. febr. 20. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
4: vagy mondjuk megkérdezni tőle, hogy mi az amit ő annak él meg? (nem, senki nem mondja, hogy veritek, de ő mégis megélhet valamit annak) És átbeszélni, hogy az miért bántás vagy nem bántás , illetve hogy ő miért éli meg annak. Vagy esetleg kiderül, hogy más fogalma van a bántásról, mint amit ő annak használ.
2024. febr. 20. 23:43
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

Az én lányom is előadta már, hogy én megszurkáltam, a mama (anyukám) meg sarokkal rugdossa. De valamelyik nap is legalább három verzióban hallottam hogy a kis barátnője megfogta vagy rácsapott a kezére, végül azt mondta hogy rászólt. A "ne bánts" kiabálás is előfordult már, neki bántás a rászólás és a veszélyes helyzetből való fizikális (nem durva!) kiemelés is.

Mivel nem verjük, szerintem egyszerűen csak nincs összehasonlítási alapja...

2024. febr. 21. 05:08
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Tök jó, hogy felmerült benned, hogy komolyan vedd, én ezt nagyon értékelem, még ha hülyén hangzik is. Inkább vegyenek komolyan egy nem igazi panaszt, mint hogy a valódi panaszt ignorálják.

A konkrét esetre: a kisfiam majdnem 4 éves, és sokszor előfordul, hogy próbaképpen, ahogy új szavakat tanul mesékből, olyasmiket mond, amiknek semmi köze a valósághoz, csak hogy gyakorolja az adott szót :) De nem is tudja még biztosan, mit jelent.

2024. febr. 21. 07:58
 8/8 anonim ***** válasza:
#5 Amikor leül kakilni, akkor azért mondja, hogy hagyjuk békén nyugodtan nagydolgozni. Egy ideig, amikor valamit nem akart megcsinálni, nem akart fürdeni-enni jönni pl vagy csak egyedül akart lenni, akkor mondta mindig, hogy kakil, mert tudta, hogy akkor nyugiba lehet. De mivel most már ügyesen nagy wc-zik, (igaz csak pelusba hajlandó) és csak akkor van rajta pelus, mert külön kéri, így most ez az új szlogen, hogy "anya ne bánts"...ergó "anya, kakilok, hagyj békén".
2024. febr. 21. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!