Kevés spermaszámnál mik az opciók, 25 éves vagyok és...?
Szeretnék később mondjuk 4-5 év múlva gyereket és csak eljátszottam a gondolattal, mi van akkor ha vkinek relative kevés a spermiumszáma, szóval az a kategória ahol azt mondják nagyon kicsi eséllyel lehetne terhesség. Ilyenkor egyszerűen azt csinálják hogy bár kevés van, de abból tudnak mintavetelezni és így betudják ültetni mesterségesen a petesejtbe és erről hallani, hogy lehet 5-10x is menni kell mire sikerül vagy rosszul gondolom?
Mik ilyenkor az opciók?
Van olyan akinek tényleg csak életképtelen spermiumai vannak? Akkor őket leszamitva mindenki másnak lehet gyereke a mai világban, szóval található vmi b terv?
Köszönöm a válaszokat, egy ideje már érdekel ez a téma
1 ha valaki "spermiumszámról" beszél, nagy eséllyes nem abból lett megállapítva, hogy beleverte a pohárba, és lemérte decire.
Kérdező, ismerősöméknek többedszerre sikerült, 2-3 millió közt volt az összeg, amit elköltöttek vizsgálatokra meg mindenre.
Ha jól értem még ki sem vizsgáltak, csak felmerült benned, hogy mi van, ha alacsony a spermaszám? Párod sincs, akivel majd gyereket terveznél? Picit túlaggódod ezt. :)
Nemcsak a spermaszám számít, hanem a spermiumok egyéb adatai is, a minőség, mondjuk így. Az orvos majd mindent figyelembe véve ajánl lehetőségeket, lehet életmódváltással, gyógyszerekkel javítani bizonyos értékeken, ha ez nem segít vagy nem opció akkor jöhet a lombik (a petesejtet leszívják és mesterségesen termékenyítik meg, majd visszaültetik), esetleg az inszemináció (ilyenkor figyelemmel kísérik mikor van peteérés és pipettával juttatják be a spermiumot). Durva esetben, ha gyakorlatilag nincs az ondóban spermium, akkor a herékből közvetlenül tudnak kinyerni spermiumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!