Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves Anyukák! Voltatok már...

Kedves Anyukák! Voltatok már olyan helyzetben, hogy védőnői szűrővizsgálat miatt panaszt tegyetek?

Figyelt kérdés

Kisfiam most tölti be a harmadik életévét, ezért védőnői státuszon voltunk, ami elég “rosszul” sikerült. A gyermek nem volt együttműködő, de a védőnő sem foglalkozott az egésszel, eleve késésben volt, kapkodott. Nem is az zavar, hogy a látás meg hallás vizsgálatot nem tudta megcsinálni, mert ezzel nincs baj, korábban vizsgálták, de olyanok kerültek be a szülői és védőnői részre is, amik nem tükrözik a gyerek képességeit.

Az egész helyzet onnan indul, hogy a kisfiam egy fél éve csak a testvérét kíséri, és mindig az a “feladata”, hogy ameddig őt megnézik játszon, most a vizsgálat miatt eleve ki volt rángatva a játékból “gyere most tegyük el ezeket, feladat van”, nem bölcsis, velem van itthon, de sosem álltam neki vele így semminek, hogy feladat van. Folyamatosan csak utasításokat kapott ezután, amiktől élből elzárkózott, “számolj el a kezeden háromig”, “milyen testrészed ez itt”, csak úgy kiültette a vizsgálóasztalra rátették a fülére a fülhallgatót és úgy, hogy a fülén volt kérték hogy emelje azt a kezét amelyikben hallja a sípolást. Egyáltalán nem volt játékos vagy elmagyarázva neki semmi, a látásvizsgálaton is felmutatta neki a kártyát megkérdezte mit lát, majd amikor nem figyelt elrakta, hogy ez nem megy… én is azt láttam rajta, hogy csak szabadulni akar. Azt is megkapta, hogy kerüli a szemkontaktust, de amikor maga elé ültette a védőnő a szemébe nézett és amúgy másokkal is full közvetlen a gyerek, csak azt láttam rajta, hogy kellemetlen neki az egész. Amúgy elszámol már tízig, de mégis az lett beírva, hogy háromig se, nem beszél még nem helyesen de beszél mondatokban, mondókázik és az van a papíron, hogy nem, amikor küldtem a védőnőnek videót azt mondta ezeket ott kell megcsinálnia a gyereknek …pedig volt, amit szintén az én tapasztalatom alapján írt be és meg sem nézte (kicsi-nagy megkül., toronyépítés), ráadásul a másodikai dátum helyett 14-ét írt… mi a véleményetek erről? Átélt már valaki hasonlót? Nagyon szakszerűtlennek és következetlennek érzem, amit jeleztem is neki, azt mondta ő nem ír be mást a gyerekről, és a tapasztalatára hivatkozott, de majd hoz egy új papírt mert véletlen elírta a dátumot. Elküldte fejlődésneurológiára, én persze rástresszeltem, pedig látom, hogy a gyerekem jól fejlődik, de annyira összezavart ez a szituáció.

2024. máj. 6. 10:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/125 A kérdező kommentje:
#36 de igen válaszoltam
2024. máj. 6. 11:57
 42/125 anonim ***** válasza:
88%

"A vizsgálat előtt megkérdeztem mire számítsak nem írt semmit, ergo gondoltam ezt neki kompetenciája megoldani nem nekem"

Erre tökéletes az internet, kb 3 másodperc alatt meg lehet találni 3 évesek statusvizsgalatainak kérdéseit. De nekem az is meglepő, hogy a gyerek 3 éves és soha nem volt még statuszvizsgalata. Mert úgy tűnik, nem volt, hiszen annyira bugyutan állsz hozzá.n

Amúgy igen, az ő kompetenciaja, meg is oldotta, neked van vele mondvacsinált problémád

2024. máj. 6. 11:59
 43/125 A kérdező kommentje:
Védőnőként azt feltételezed h tutujgatom a gyereket de igazából te sem ismersz, se a gyereket de úgy minősíted, ami enyhén szólva alaptalan, meg kiragadni egyes részleteket, ha mással együttműködik a gyerek úgy hogy nem ismeri akkor biztos a gyerek a hibás, meg az anya. De ha a védőnő kijelent olyan dolgokat és felvezeti egy papírra amiket meg sem mért akkor az rendben van. Védőnőként akkor miért írom be hogy megkülönbözteti e a kicsit meg a nagyot ha nem láttam?
2024. máj. 6. 12:01
 44/125 A kérdező kommentje:
Az előző státuszokon mindig engem kérdeztek miket tud, nem a gyereket feladatoztatták, és igen ami fent van az interneten pont nem így néz ki :D de akkor most ez mégis alap legyen? Vagy csak elferdített valóság?
2024. máj. 6. 12:03
 45/125 A kérdező kommentje:
Nem az ujjan meg sosem szamoltattam a gyereket, eszembe sem jutott, mint ahogy az sem h egy fulhallgatot raknak a fejere az sem volt rajta korabban, de komolyan ezeken kell rugozni? Nem az a kerdes h tud e a gyerek szamolni, nem mindegy h mit? Azert a masik minositgetese meg hogy nem vagy okos, meg a gyerek is milyen szerintem kicsit erosek meg egy ilyen terben is… arra meg csak paran reagaltak ami a valos kerdes ahelyett h tenyleg ne csak szitkozodjanak. Ha meg keves az ideje egy vedononek az nem az en hibam, de akkor ne is legyen kotelezo elvinnem hozza, ha ilyen indokkal, meg sem vizsgalja normalisan. Mert amit nem csinalt meg egy dolog, de amit meg nem is mertek megis be lett irva milyen alapon? De az hogy elkuldom a videot a gyerekrol h szamol meg mondja a mondokat nem eleg.
2024. máj. 6. 12:10
 46/125 A kérdező kommentje:
Azert meg hadd ne tunjek mar elfogultnak, meg tutujgatos anyanak h feltetelezel valamit rolam meg a gyerekrol es megirom, miert nem gondolom hogy igy van.
2024. máj. 6. 12:13
 47/125 anonim ***** válasza:
93%

"arra meg csak paran reagaltak ami a valos kerdes ahelyett h tenyleg ne csak szitkozodjanak. "

Valaszoltak. A többség szerint nincs miért panaszt tenned. Továbbra is megteheted, bár nem derült ki még mindig, konkrétan mit szeretnél bele irni q panaszodba, mert a nem volt játékos, nem számoltatott kockát az ujja helyett meg a nem vezette le mi az a fulhallgato mint panasz gyengecske

2024. máj. 6. 12:14
 48/125 anonim ***** válasza:
88%
Amikor ezt elolvastam azt hittem troll vagy. Ilyen a védőnői státuszvizsgálat és igazából minden 3 éves átesik rajta, nem játszóházba vitted, hogy játékos legyen a hely. Az meg hogy mit ír le, senkit nem érdekel, én kb. el se olvastam.
2024. máj. 6. 12:19
 49/125 anonim ***** válasza:
85%
46# de ezt neki is elmondtad vagy csak idejössz gyakorira és vad idegeneknek próbálod elmagyarázni akik nem láttak soha te téged se a gyerekedet, hogy a védőnő nem végzi jól a dolgát mert nem játékos? Nekünk hiába bizonygatod, leírtad mit nem csinált meg ott ami alapján a védőnő kiállitott egy státuszt róla amivel nemértesz egyet, de neki nemmerted ott elmondani, hogy nem így van. Hiába írja itt neked bárki, hogy ezek elvárható dolgok egy 3 évestől, hogy megcsinálja csak kiakarod menteni a gyereket minthogy elismerd, hogy valami baj márpedig van.
2024. máj. 6. 12:21
 50/125 anonim ***** válasza:
83%

49 válasz érkezett, legyen ebből keményen 10 a tiéd.

Nagy vonalakban több mint 30 ember egy véleményen van, és nem a tiéden.

Szerinted akkor ki a helikopter?

2024. máj. 6. 12:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!