Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kedves Anyukák! Voltatok már...

Kedves Anyukák! Voltatok már olyan helyzetben, hogy védőnői szűrővizsgálat miatt panaszt tegyetek?

Figyelt kérdés

Kisfiam most tölti be a harmadik életévét, ezért védőnői státuszon voltunk, ami elég “rosszul” sikerült. A gyermek nem volt együttműködő, de a védőnő sem foglalkozott az egésszel, eleve késésben volt, kapkodott. Nem is az zavar, hogy a látás meg hallás vizsgálatot nem tudta megcsinálni, mert ezzel nincs baj, korábban vizsgálták, de olyanok kerültek be a szülői és védőnői részre is, amik nem tükrözik a gyerek képességeit.

Az egész helyzet onnan indul, hogy a kisfiam egy fél éve csak a testvérét kíséri, és mindig az a “feladata”, hogy ameddig őt megnézik játszon, most a vizsgálat miatt eleve ki volt rángatva a játékból “gyere most tegyük el ezeket, feladat van”, nem bölcsis, velem van itthon, de sosem álltam neki vele így semminek, hogy feladat van. Folyamatosan csak utasításokat kapott ezután, amiktől élből elzárkózott, “számolj el a kezeden háromig”, “milyen testrészed ez itt”, csak úgy kiültette a vizsgálóasztalra rátették a fülére a fülhallgatót és úgy, hogy a fülén volt kérték hogy emelje azt a kezét amelyikben hallja a sípolást. Egyáltalán nem volt játékos vagy elmagyarázva neki semmi, a látásvizsgálaton is felmutatta neki a kártyát megkérdezte mit lát, majd amikor nem figyelt elrakta, hogy ez nem megy… én is azt láttam rajta, hogy csak szabadulni akar. Azt is megkapta, hogy kerüli a szemkontaktust, de amikor maga elé ültette a védőnő a szemébe nézett és amúgy másokkal is full közvetlen a gyerek, csak azt láttam rajta, hogy kellemetlen neki az egész. Amúgy elszámol már tízig, de mégis az lett beírva, hogy háromig se, nem beszél még nem helyesen de beszél mondatokban, mondókázik és az van a papíron, hogy nem, amikor küldtem a védőnőnek videót azt mondta ezeket ott kell megcsinálnia a gyereknek …pedig volt, amit szintén az én tapasztalatom alapján írt be és meg sem nézte (kicsi-nagy megkül., toronyépítés), ráadásul a másodikai dátum helyett 14-ét írt… mi a véleményetek erről? Átélt már valaki hasonlót? Nagyon szakszerűtlennek és következetlennek érzem, amit jeleztem is neki, azt mondta ő nem ír be mást a gyerekről, és a tapasztalatára hivatkozott, de majd hoz egy új papírt mert véletlen elírta a dátumot. Elküldte fejlődésneurológiára, én persze rástresszeltem, pedig látom, hogy a gyerekem jól fejlődik, de annyira összezavart ez a szituáció.

2024. máj. 6. 10:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/125 anonim ***** válasza:
84%

Minek nézegessen a védőnő mesekönyvet a gyerekkel?

Ha nem tud az ujján számolni háromig, tanitsd meg

A két éves fiam is számol az ujján háromig, mert megtanítottam neki.

Ha orvoshoz megyünk, akkor simán együttműködik, nem kell játékosan vizsgálni, pedig én itthon nem vizsgálatom, a szokás kedvéért.

Tipikus problémás anyuka vagy, aki szerint mindenki hülye csak te vagy az okos

2024. máj. 6. 11:29
 22/125 anonim ***** válasza:
71%

wow, én nem tudom, a válaszolók 3 éves gyerekei milyen zsenik, de az enyémnek ha egy éve azt mondtad volna, számoljon el az ujján háromig, szerintem tuti nem csinálta volna meg, nem is biztos, hogy már tudta (most lesz 4), de kb. fél éve csinálja teljesen spontán, akár 20-ig is.

szerintem tök normális dolog elvárni a védőnőtől, hogy fokozatosan, a gyereket felkészítve csináltasson vele feladatokat JÁTÉKOSAN (3 éves kisgyerekről beszélünk!!!!). ilyenkor adok hálát az égnek, hogy nem otthon élünk és nincsenek itt ilyen baromságok :D

a másik része a dolognak, hogy kérdező, bár szerintem is jogos az elvárásod, sajnos nem reális, és neked kellett volna jobban felkészítened a kisfiadat, hogy mi várható. persze ettől még egy háromévesnél sose lehet tudni, mennyire lesz együttműködő, de egy szakember elvileg ugye attól szakember, hogy anélkül is meg tudja állapítani, rendben van-e a gyerek, hogy nevezett gyerek felnőtt módra együttműködne.

23/125 A kérdező kommentje:

[link]

Én ebből indulok ki ideálisan, és nem az a kérdésem h követi e az utasításokat egy 3 éves, mert az enyém is szót fogad és megcsinálja ha kérek tőle valamit, de ott abban a helyzetben nem, és ennek vannak okai, aláírom hogy valamelyik gyerek azonnal teszi amit mondanak akárkinek.

24/125 anonim ***** válasza:
74%
Nem fogok végig nézni egy 8 perces videót, aminek amúgy köze nincs a kérdéshez. Leirom megegyszer, nincs miért panaszt tenned a védőnőre, a munkáját végezte és azt megfelelően tette. Ha szerinted nem, akkor tegyél panaszt, de még mindig nem derült ki, mit szeretnél bele írni
2024. máj. 6. 11:33
 25/125 anonim ***** válasza:
75%

22!

Az én gyerekem nem volt zseni, mégis ment neki. Sőt, a haromevesek 99%-nak megy, ezért is van benne a kérdőívben a feladat

2024. máj. 6. 11:34
 26/125 A kérdező kommentje:
:D nem az a kerdés, higy neki megy e de ha eddig nem számolt az ujján akkor megszánoltatok vele három építőkockát. A feltételezés pedig az, hogy te tudod én hogy bánok a gyerekemmel, tutijgatom, meg milyen a személyiségem. Értékelem ezeket a véleményeket de nem engem minősít. Plusz ha neked a nyolc perces videó amiben ott egy három éves státuszvizsgálat nem idevágó akkor nem is tudom egyről beszélünk e vagy csak az a lényeg, hogy a másikat ekézzük?! Akkor arról írd meg a véleményed miért írt be olyan adatokat amiket ott nem mért, és valótlan ha azt nézzük mit csinált meg a gyerek ott. Vagy hogy miért kell más dátumot írni a papírra.
2024. máj. 6. 11:43
 27/125 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, abból, ahogy a gyerek viselkedett és reagált, több derült ki, mintha nekiállt volna tutjgatni...
2024. máj. 6. 11:44
 28/125 A kérdező kommentje:
#bocsánat az elütésekért
 29/125 anonim ***** válasza:
94%
22, ha játékosan minden gyerekkel addig kellene bohóckodni, amíg meg nem csinál valamit, semmi értelme nem lenne ezeknek a vizsgálatoknak. :)
 30/125 anonim ***** válasza:
60%
Én megértelek kérdező, mert a fiam hasonló alkat és a mi védőnőnk tök cuki, ennek ellenére is nagyon nehezen ment neki kérésre bármi. Pedig tudja, de végül kiderült, hogy komoly szorongásokkal küzd (ennek a tvhez semmi köze, mert nem nézett), egy korábbi trauma okozta, nem a mi hibánk volt. Mi a szorongását kezeltük, azóta jobban teljesít "nyomás" alatt is. De ebben nem nagyon partner itthon senki, mert itthon szeretnek belerúgni mindenkibe, aki kicsit is nehezebben adaptálódik. Ha a védőnőnk nem empatikusan állt volna hozzá, én se biztos, hogy hallgattam volna rá, de láttam, hogy a gyerek tényleg indokolatlanul retteg. Pont azért dolgozunk vele ezen nagyon, mert nem akarom, hogy az oviban visszaessen, lesz ott elég alap a szorongáshoz még. Vidd el a vizsgálatokra, ha mást nem, azért, hogy kizárhass minden mást.
2024. máj. 6. 11:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!