Kedves Anyukák! Voltatok már olyan helyzetben, hogy védőnői szűrővizsgálat miatt panaszt tegyetek?
Kisfiam most tölti be a harmadik életévét, ezért védőnői státuszon voltunk, ami elég “rosszul” sikerült. A gyermek nem volt együttműködő, de a védőnő sem foglalkozott az egésszel, eleve késésben volt, kapkodott. Nem is az zavar, hogy a látás meg hallás vizsgálatot nem tudta megcsinálni, mert ezzel nincs baj, korábban vizsgálták, de olyanok kerültek be a szülői és védőnői részre is, amik nem tükrözik a gyerek képességeit.
Az egész helyzet onnan indul, hogy a kisfiam egy fél éve csak a testvérét kíséri, és mindig az a “feladata”, hogy ameddig őt megnézik játszon, most a vizsgálat miatt eleve ki volt rángatva a játékból “gyere most tegyük el ezeket, feladat van”, nem bölcsis, velem van itthon, de sosem álltam neki vele így semminek, hogy feladat van. Folyamatosan csak utasításokat kapott ezután, amiktől élből elzárkózott, “számolj el a kezeden háromig”, “milyen testrészed ez itt”, csak úgy kiültette a vizsgálóasztalra rátették a fülére a fülhallgatót és úgy, hogy a fülén volt kérték hogy emelje azt a kezét amelyikben hallja a sípolást. Egyáltalán nem volt játékos vagy elmagyarázva neki semmi, a látásvizsgálaton is felmutatta neki a kártyát megkérdezte mit lát, majd amikor nem figyelt elrakta, hogy ez nem megy… én is azt láttam rajta, hogy csak szabadulni akar. Azt is megkapta, hogy kerüli a szemkontaktust, de amikor maga elé ültette a védőnő a szemébe nézett és amúgy másokkal is full közvetlen a gyerek, csak azt láttam rajta, hogy kellemetlen neki az egész. Amúgy elszámol már tízig, de mégis az lett beírva, hogy háromig se, nem beszél még nem helyesen de beszél mondatokban, mondókázik és az van a papíron, hogy nem, amikor küldtem a védőnőnek videót azt mondta ezeket ott kell megcsinálnia a gyereknek …pedig volt, amit szintén az én tapasztalatom alapján írt be és meg sem nézte (kicsi-nagy megkül., toronyépítés), ráadásul a másodikai dátum helyett 14-ét írt… mi a véleményetek erről? Átélt már valaki hasonlót? Nagyon szakszerűtlennek és következetlennek érzem, amit jeleztem is neki, azt mondta ő nem ír be mást a gyerekről, és a tapasztalatára hivatkozott, de majd hoz egy új papírt mert véletlen elírta a dátumot. Elküldte fejlődésneurológiára, én persze rástresszeltem, pedig látom, hogy a gyerekem jól fejlődik, de annyira összezavart ez a szituáció.
"Illetve a számolj el az ujjadon háromig helyett lehet azzal próbálkozni h kinyitok egy mesekönyvet mert azt ismeri a gyerek és kérdezgetek."
Te melyik bolygón élsz?
"utasítani és kérni két külön dolog"
Valóban. Az ő dolga az utasítás adott feladat elvégzésére.
Van gyerekem, igen. Egy átlagos értelmi képességű 3 éves felfogja, megerti a feladatokat. A számolj el háromig az ujjadon nem egyetemi felvételi követelmény.
Kérdező, nekem is lenne egy kérdésem.
Felkészítetted a gyereket arra, hogy mi várható? Hogy most nem a tesót vizsgálják, hogy feladatai lesznek, stb? Miért nem?
"Jó dolog ez az idézgetés meg hogy belegondolsz a szavaim mögé olyanokat amiket én nem állítottam"
Mit gondoltam bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!