Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól egészségtelen...

Hány éves kortól egészségtelen, ha az ellenkező nemű gyerekeknek közös hálószobája van?

Figyelt kérdés
2024. márc. 10. 12:59
1 2 3 4
 31/31 Derjaderja ***** válasza:

Nézd, szerintem zárjuk le ezt a vitát. Én nem tartom a testet tabunak, de normális igénynek tartom, hogy ne mások előtt kelljen pucérkodni. A külön szoba nem kötelez az elzárkózásra, hanem lehetőséget ad intim szférára.

A felvilágosító könyv csak egy példa rá a sok közül, hogy mi az, amit az ember nem egy másik ember jelenlétében akar csinálni.

Nagyon jók az ilyen könyvek, attól még beszélhet róla a gyerek a szülővel.

De felsoroltam még sok példát, de ha magát a jelenséget nem érted, hogy egy embernek van egy személyes tere, amiben néha kell hogy egyedül legyen, akkor Te vélhetően más típus vagy.

Engem pl zavar ha megnézik, mit olvasok (akármi az), zavar ha megérintik a tárgyaimat, zavar ha egy érzelmileg fontos zene hallgatásakor jelen vannak. Zavar ha látják az arcomat amikor pl történeteket találok ki (én pl gyermekkoromban verseket, történeteket írtam- képtelenség ha van más is a helyiségben).

Stb.

Nem kell mindenkinek ugyanolyannnak lenni. A külön szoba azért jó mert ki is lehet menni belőle ha társaságra vágyik valaki de el is lehet húzódni bele.

Nekem ez a véleményem, ugyanakkor nem gondolom, hogy mindenkinek rossz az egy szoba, azt sem hogy nem lehet boldog a gyerekkor közös szobában, viszont abban biztos vagyok, hogy sokkal jobb ha van külön.

Részemről lezártnak ezt a témát, mert sose lesz egyetértés ebben a jó-e egymas előtt meztelenkedni kérdésben a különböző vélemények között, ez nem az, ahol majd eljutunk egy kompromisszumra, főleg az ilyen cimkèző általánosító vitában.

2024. márc. 13. 09:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!