Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól egészségtelen...

Hány éves kortól egészségtelen, ha az ellenkező nemű gyerekeknek közös hálószobája van?

Figyelt kérdés
2024. márc. 10. 12:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
40%
20as, annyi gyereket kell vállalni amennyinek képesek vagyunk a privát szférát biztosítani, nem kicsit önzőség, hogy a gyerekem szenvedjen azért mert én nem tudom mennyit vagyok képes normális emberi körülmények között felnevelni.
2024. márc. 11. 16:57
 22/31 anonim ***** válasza:
59%

Beszéld meg a szüleimmel, nagyokos! 80as években nem volt annyi lehetőség mint manapság. És egyáltalán nem volt ritka a közös szobában levő tesók, pedig közép osztálybeliek voltunk. Jártunk nyaralni, külföldre is. Apukám azt vallotta az emlékek és élmények azok amiket senki nem tud elvenni az embertől. Viszont nagyobb lakásunk nem volt. A szüleim a mai napig abban a lakásban laknak.

Megjegyzem nekünk tesómmal sosem volt bajunk a közös szobával, de itt azt is megmagyarázzák, hogy volt. És ha választhatnék hogy az utazásokat és élményeket vagy a saját szobát választom, ma is 41 éves fejjel is az utazásokat választanám.

2024. márc. 11. 18:00
 23/31 Derjaderja ***** válasza:
0%

Szerintem nem akart senki senkit megbántani, mindenki leírta a véleményét. Az enyém az, amit írtam, de nyilván én is a saját szemüvegemen át látom ezt a témát.

Nekem a gimiben a két közeli barátnőm 3-gyerekes családból származott, és mindketten gyakran panaszkodtak, hogy nincs külön szoba. Az egyik az öccsére ahogy írtam. A másik kifejezetten jóban volt a húgával de mégis.

Szerintem az az egészséges, ha az embernek van személyes tere és intim zónája. Főleg aki olyan típus, az képtelen pihenni ha nem tud egyedül lenni.

Ez volt a kérdés. A csoki meg a képernyő is egészségtelen, mégsem mindenki csoki vagy kepernyőmentes.

2024. márc. 11. 18:10
 24/31 anonim ***** válasza:
40%
22es, nem vagyunk egyformák. Én inkább egész életemben nem hagytam volna el a városunkat csak legyen saját szobám.
2024. márc. 11. 18:12
 25/31 anonim ***** válasza:
62%
Pontosan. Nem vagyunk egyformák. Nem mondom hogy nem lett volna jó saját szoba. De vagyok annyira felnőtt hogy ne kérjem számon a szüleimet, hogy miért nem volt, hisz tudom hogy a lehetőségeikhez mérten mindent megadtak nekünk. Egyébként több exem és a férjem is közös szobában nőtt fel a tesójával. Egyikük sem panaszkodott. De ettől meg elfogadom hogy más panaszkodott.
2024. márc. 11. 18:23
 26/31 anonim ***** válasza:
Mikor költöztünk, a fiaimnak (9 és 13 évesek) lett külön szobájuk (20 m2, szóval nem is kicsi), szépen be is lett rendezve, olyan színű, amilyennek akarták, tele van saját cuccaikkal - erre pár hónapja újra együtt akarnak aludni. Akkor alszanak külön, amikor jönnek át rokon vagy barát gyerekek.
2024. márc. 12. 16:48
 27/31 anonim ***** válasza:
62%

"Pl nem öltözünk mások előtt, nem sírunk mások előtt."

Ez nem csak sima prűdség, de az ézelmek ilyen elfojtása beteges is.

"Egy testvér ráadásul praktikusan egy idegen."

Idegen? A testvéred?

"Vagy ha pl valaki egy felvilágosító könyvet olvas és a másik meglátása, az mennyire ciki már?"

Na ez az ami nem ciki. Soha.

Egyre jobban sajnálom a gyerekeidet. Lehet, hogy van külön szobájuk, de mentálisan nem egészséges légkörben nevelkednek.

2024. márc. 12. 19:40
 28/31 anonim válasza:
Erre nincsen felső korhatár; de az biztos, hogy kamasz korban már nem egészséges
2024. márc. 12. 21:07
 29/31 Derjaderja ***** válasza:

27. Ugyan ne bohóckodj már. Egy kiskamasz lány biztos az öccse előtt akár felvilágosító könyvet olvasni.

A testvér potenciálisan idegen, igen, vagy kijössz vele vagy nem, pl van akit az adhd-s agresszív bátyja terrorizál. Ez is benne van a pakliban. Ha jóban vannak, akkor majd bemennek egymás szobájába.

Nálunk iskolas kortól lesz külön szoba, ìgy van lehetőségünk, ez még belefér.

Több vitát nem vagyok képes folytatni arról, hogy az nem prűdség, hogy nem kell egymás előtt pucérkodni. Tudom a korábbi kérdésekről hogy valaki azt tartja normálisnak ha egyszerre használják az emberek a fürdőt meg a kamasz lány a báty előtt veszi fel a cicitartót, de nem, szerintem ez nem oké, főleg ha nincs lehetőség másra külön szoba híján.

Sírni is kell privát hely, de q szerelmi bánatodban az egész család orra előtt zokogsz?

A gyerekeimet nem gondolom, hogy sajnálni kell.

2024. márc. 13. 06:58
 30/31 anonim ***** válasza:

"Egy kiskamasz lány biztos az öccse előtt akár felvilágosító könyvet olvasni."

Ott bukik, hogy a szexualitáshoz egészségesen hozzáálló szülő NEM úgy világosítja fel a gyerekét, hogy kamaszként odanyom egy könyvet a kezükbe,

hanem az eltérő nemű gyerekeket NEM szeparálva, hanem közösen világosítja fel egy nagyon hosszú folyamat részeként totyogós kortól.

Kezdve azzal, amitől te betegesen elzárkózol, hogy a test nem tabu, nem rejtegetjük betegesen, mert ezzel nem a privát szférát tiszteled, hanem egészségtelen szégyenérzetet alakítasz ki.

2024. márc. 13. 08:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!