Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól egészségtelen...

Hány éves kortól egészségtelen, ha az ellenkező nemű gyerekeknek közös hálószobája van?

Figyelt kérdés
2024. márc. 10. 12:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
36%

Miért lenne egészségtelen?

Max. kényelmetlen, hogy alkalmazkodni kell, de az egészséghez semmi köze.

2024. márc. 10. 15:30
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

11-13 éves korunkban érett meg bennünk a tesómmal az igény a privátszférára, akkor szét is lettünk költöztetve és bár nagyon élveztem, hogy megvan a magam kis helye, még akkor is sokat lógtunk együtt.

Most a gyerekeinknél is ez a helyzet. Még nagyon picik, de állandóan egymás hátsójában vannak, szeretnek egy szobában aludni. Van plusz egy szoba, szóval amint igényük lesz rá, szétcuccolhatnak.

Én addig tartom (mentálisan) egészségesnek, amíg az igényük másként nem kívánja. Ha ez megjelenik, onnantól kezdve rátelepszik az emberre egyfajta kényszer érzet, ami nem jó.

2024. márc. 10. 16:22
 13/31 anonim válasza:
Ezt nem lehet így meghatározmi, figyelni kell a gyerek személyiségét is. Én pl extrém introvertált vagyok, megőrültem volna, ha nincs külön szobám. Más jobban bírja vagy ebbe nőtt bele. Azért általános iskola felső tagozatában a szülők részéről mindenképpen törekednék a privát szféra megteremtésére, főleg ha konfliktusok is vannak.
2024. márc. 10. 18:09
 14/31 anonim ***** válasza:
28%
4es, azért engem zavart volna ha az öcsém mellettem rángatja a lompost
2024. márc. 10. 18:34
 15/31 anonim ***** válasza:
28%

14: hidd el, hogy nem ezen járt az agyam, és ha még csinálta is, nem vettem észre soha (de szerintem diszkrétebben megoldotta, ahogy én sem a szobánkban maszturbáltam. Ennyi.

Tény hogy jó lett volna egy saját szoba, de nem volt még egy, így nem volt más opció.

2024. márc. 10. 19:38
 16/31 anonim ***** válasza:
Nálunk akkor, amikor a bátyám kamaszodott, 12 évesen kapott új szobát, én maradtam a régiben.
2024. márc. 11. 09:02
 17/31 Derjaderja ***** válasza:
10%

Én hallottam már ismerős lányt panaszkodni az öccse hajnali örömszerző tevékenységére.

De ettől teljesen függetlenül, szerintem egy kortól már a privát szféra léte az egészséges. Pl nem öltözünk mások előtt, nem sírunk mások előtt. Nem telefonálunk pl barátokkal még akkor sem ha semmi olyan nem hangzik el, pl én vagy az uram is kimegyünk üres helyiségbe ha személyes vagy munkahelyi okból telefonálunk. Nem tartozik a másikra a nem neki szánt stílusunk, gondolataink. Bármi amit egy barátnak elmond az ember. Én aludni se tudok ha valaki csak úgy bejöhet.

Egy testvér ráadásul praktikusan egy idegen. Még a párját választja az ember, de a testvérrel csak véletlen hogy ugyanazokat a szülőket kapták, lehet hogy teljesen más személyiségek.

Vagy ha pl valaki egy felvilágosító könyvet olvas és a másik meglátása, az mennyire ciki már? Hallgassa miről beszél az egyik tesó az áthivott barátaival?

Tudom lehet egymást kerülgetni, pincébe bújni, de szerintem fontos az intim szféra és ahhoz kell egy saját szoba ahová nem jöhet be más kopogtatás nélkül. Nálunk már kiskamasz korban elvarás volt a szüleink felé hogy csak kopogva jöjjenek be, tartották is.

2024. márc. 11. 15:35
 18/31 Derjaderja ***** válasza:
0%
Plusz aki introvertált annak más emberek jelenléte akkor is meríti a lelki aksiját ha meg sem mukkannak.
2024. márc. 11. 15:44
 19/31 Derjaderja ***** válasza:
0%
Zenehallgatás pláne. Arra a saját szoba alkalmas primeren.
2024. márc. 11. 15:45
 20/31 anonim ***** válasza:
90%
Tök jó Derjaderja, de mi van ha fizikailag nincs másik szoba??? Érted?
2024. márc. 11. 16:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!