Hogy álljak helyt mindenhol? Főleg a gyerekekkel?
Novemberbe elkezdte a kicsi a bölcsit. Most lesz 2.5 éves. Mellette van egy lassan 5éves fiam.
A napunk: a kicsi 5kor kel. Ezt egyszerűen nem tudom eltolni 1 éve.
6kor kelünk ki az ágyból, keltjük a nagyot, öltözünk.
7kor indulunk, ovi, bölcsi, fél8ra megyek dolgozni.
Irodai munkám van. Nagy odafigyelést igényel.
16kor végzek, megyek értük, fél-3/4 5re itthon vagyunk.
Minden napra van valami dolgom. Ha csak egy hajtogatás, teregetés, valami mindig van. És itt mire végzek, holtpontra kerülök.
Lenne kb 2 óra a gyerekekre vacsiig, de én konkrétan olyan fáradt vagyok, hogy élni nincs kedvem, nemhogy játszani.
7fele vacsi, fürdés, kicsi beszélgetés, játék még. 9fele alszik a kicsi. 10 óra mire elalszik a nagy. Fél 11mire én is el tudok aludni.
De fél 11 és 5 közt 2x kelhetek a kicsihez átlagba.
Szóval lószart nem alszok.
Férjem hiába segitene, altatná őket, kelne hozzájuk. De ahogy a gyerekek meglátják, hogy nem én vagyok, sírnak. Mind a 2 engem akar csak.
Egyszerűen kiégtem. Hulla vagyok. A munkám és az egészségem rovására megy lassan, úgy érzem.
Már mért ne lennénk teljes értékű munkaerők, anyák és feleségek?
Attól hogy nem idealisztikusan hibátlan egy ember sem, még nem mondjuk egymásra, hogy nem teljes értékű ember....
Nem dehogy, nem fogalmazták rosszul, hanem pont kiderül belőle, hogy tényleg így érezzük sokan, hogy ha nem teljesítünk mindenhol 101 százalékot, akkor nem is vagyunk teljes értékűek.
A munka esetén még a hiányzások miatt ez átmenetileg igaz lehet, de a gyerekeknek teljes értékű szüleik vagyunk attól még ha néha fáradtak vagyunk.
56!
Azért ne keverjük már azt, hogy a kicsi éjjel 3-4x kel és amiatt vagyok fáradt, nem pedig azért, mert nem zárom rá az 5évesre az ajtót, hogy aluggggyáááá, hanem ott vagyok mellette míg elalszik, majd egyedül önállóan alszik reggelig...
Rohadtul nem ugyan annyira fárasztó a 2 dolog
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!