Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy álljak helyt mindenhol?...

Hogy álljak helyt mindenhol? Főleg a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Novemberbe elkezdte a kicsi a bölcsit. Most lesz 2.5 éves. Mellette van egy lassan 5éves fiam.

A napunk: a kicsi 5kor kel. Ezt egyszerűen nem tudom eltolni 1 éve.

6kor kelünk ki az ágyból, keltjük a nagyot, öltözünk.

7kor indulunk, ovi, bölcsi, fél8ra megyek dolgozni.

Irodai munkám van. Nagy odafigyelést igényel.

16kor végzek, megyek értük, fél-3/4 5re itthon vagyunk.

Minden napra van valami dolgom. Ha csak egy hajtogatás, teregetés, valami mindig van. És itt mire végzek, holtpontra kerülök.

Lenne kb 2 óra a gyerekekre vacsiig, de én konkrétan olyan fáradt vagyok, hogy élni nincs kedvem, nemhogy játszani.

7fele vacsi, fürdés, kicsi beszélgetés, játék még. 9fele alszik a kicsi. 10 óra mire elalszik a nagy. Fél 11mire én is el tudok aludni.

De fél 11 és 5 közt 2x kelhetek a kicsihez átlagba.

Szóval lószart nem alszok.

Férjem hiába segitene, altatná őket, kelne hozzájuk. De ahogy a gyerekek meglátják, hogy nem én vagyok, sírnak. Mind a 2 engem akar csak.

Egyszerűen kiégtem. Hulla vagyok. A munkám és az egészségem rovására megy lassan, úgy érzem.

febr. 20. 18:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
23%
#3: Hát akkor elő kell venni a tartalékot, és felmondani, rászánni az időt, hogy találj egy olyan lazább munkát, amit bírsz energiával, mert nyilván a gyerekkel nem tudsz mit kezdeni (hacsak nem fogadsz embert rá, de nyilván arra nem futja, különben nem lenne téma a munka, hanem te foglalkoznál velük munka helyett)
febr. 20. 19:29
 12/75 anonim ***** válasza:
100%
Az ötös kelést leszámítva ez elég átlagos helyzet. Idővel könnyebb lesz. Addig tarts ki, mi is ezt tesszük jobb híján.
febr. 20. 20:08
 13/75 anonim ***** válasza:
3%

A lepontozózsenik meg tudják mondani melyik része nem volt hasznos a válasznak?

Talán a kérdezőnek nem kellene pénzügyi tartaléka legyen gyerekvállalás előtt többek között ilyen helyzetekre?

Talán ha a kérdezőnek lenne pénze gyerekfelügyeletre, akkor nem itt küzdene?

Talán a kérdezőnek nincs pénze akkor mégis csak a munkát kell megoldania máshogy, mert a gyereket nem lehet kivenni innentől a képletből?

febr. 20. 20:22
 14/75 anonim ***** válasza:
89%
A gyerekeknek megmondjátok, hogy ma anya elmegy és apa altat. Nálunk minden második nap altatok csak. Ugyanez a helyzet a reggeli keléssel. Annak is van építő és kapcsolatépítő jellege hogy apa nyugtat, meghallgatja a sírást és végül ő altat. Ha állandóan kontrollálni akarsz mindent ez lesz.
febr. 20. 20:30
 15/75 anonim ***** válasza:
62%

Altatni úgy lehet a legjobban hogy 8 órakor ágyba kell küldeni őket, és ott is kell maradni az ágyban, egyedül elaludni. Te meg kijössz és éled az életedet. Nem fog elsőre menni, de próbálkozni kell.

Egyébként nekem is ilyesmi egy napom. Fél 7kor kelés, nagy oviba 8-ra, beugrom a boltba, hazajövök, itthonról dolgozom, a 2 éves kicsi itthon velem, mert nem vették fel a bölcsibe. Fél 4re megyek a nagyért oviba, utána 5ig kint vagyunk a kertben, aztán befejezem a munkát, ha maradt még valami. Utána főzés, és így már el is jött az este 8 óra, amikor mennek a szobájukba aludni. Nálunk a nagy még csak 4 éves, de már 1-2 éve tudja, hogyha eljön az alvásidő, akkor nincs bohóckodás, menni kell lefeküdni. Az már egyéni probléma, hogy az ágyában mikor alszik el, de általában fél óra múlva már alszik is. A kicsi is elalszik este 8kor, általában szokott kelni éjjel, másnap tényleg nehéz ilyenkor, ha csak mondjuk 4 órát aludtam, de a 6 órával mondjuk már teljesen jól megvagyok.

Sokat számít az, hogy tudom, este 8tól azt csinálok, amit akarok, erre muszáj ránevelni őket, különben ki fogsz készülni. Ne aggódj, nem traumatizálod őket emiatt, olvasol nekik egy mesét, kijössz, és feküdjenek szépen az ágyban. Ha sírnak, vissza kell őket vinni, és előbb utóbb megszokják. Volt egy brit dokumentumsorozat, egy nevelőnő módszereit mutatták be, és ezt az altatási módszert sikeresen alkalmazták már a tieidnél fiatalabb gyerekeknél. Ott három nap alatt működött a dolog.

febr. 20. 20:50
 16/75 anonim ***** válasza:
92%
3 nap? Nálunk 2 év alatt sem sikerült.
febr. 20. 21:08
 17/75 Derjaderja ***** válasza:
83%

Én is eléggé kampó vagyok, valamennyire hasonló helyzetben.

Nekem még az is nehéz, hogy emberekkel dolgozom, és mindenfajta szociális skillem is lenullazódik délutánra, gyakran nem tudok egy értelmes mondatot elmondani.

Ha a párom 24ben van, akkor sokszor a vakszerencse, hogy elérek-e a város másik felébe a gyerekekért, és ezen már reggel elkezdek parázni.

Bent gyakran nem tudok ebédelni sem, van hogy este 6kor eszek a reggel fél 8 után először, emiatt 10kg-ot szedtem fel egy év alatt.

Betegség megint lutri, ott állandóan licitálunk egymásra, hogy ki mért nem tud otthon maradni, bár ha a párom éjszakás, akkor gyakran megodlhatók szői táppénz nélkül.

Az enyémek is későn fekszenek. A kicsit többször kel éjjel.

Van egy sor otthonra kapott munkahelyi feladatom, azok okozzák az igazi kihívást, hogy mikor legyenek meg. Plusz esti nyelvóra, tovabbkepzések.

Ami pozitív hogy viszonylag rugalmasak bent a beosztásban, hogy mikor legyenek a potenciálisan túlórás napok, illetve hogy viszonylag sok a szabim, így a szüneteket félévben ki tudjuk hozni kisebb döccenőkkel.

Én összességében arra jutottam, hogy ki kell bírni, max 5 év amíg bírhatatlan még.

Egyszer majd tényleg elmennek maguktól 9kor aludni és akkor tudom csinálni a melóimat normál időben és nem leszek szétcsúszva.

febr. 20. 21:10
 18/75 A kérdező kommentje:

En aláírom, hogy valakinek bejön a 8órás altatás.

De mint írtam, nekünk nem. Veszekedések árán el tudom altatni őket. Próbáltuk. De mint írtam, cserébe amennyivel elöbb alszanak, annyival elöbb kelnek.

Ha a kicsit pl 8kor lerakom, 5helyett 4kor kel.

A nagy alszik az oviban (2.5 éves korától 4éves koráig nem aludt nappal) ha fejenállok sem alszik el este emiatt el elöbb. Mert nem álmos. Annak meg nincs értelme, hogy minden este órákat veszekedjek vele. Ha becsukom a szobába, akkor sem alszik el elöbb, mert nem fáradt

febr. 20. 21:14
 19/75 anonim ***** válasza:
51%

mi lesz ha nem lesz összehajtogatvaruha aznap csak hétvégén na bumm ugyan ez a többi nem tul fontos dologal .

én 3 gyerekel munka mellet hėtvégėre hagytam ezeket.

mivel nem klaszikus irodai munkám volt hanem postai munkåm 7töl este 7ig . gyerekek üzenöit megnéztem aláírtam stb kinek mi kell az iskolába még azt kėsz .

enni a suliba ettek ,hideg kaja volt hütöbbe azt kész .

probléma megoldva .

febr. 21. 07:01
 20/75 A kérdező kommentje:

Főzni hétköznap én sem főzök.

Napi max fél óra amit takarításra szánok hétköznap. Nem ebben fáradok el.

febr. 21. 07:34
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!