2,5éves gyerek bébiételt eszik?
Keves fott etelt eszik
Sokszor ki is köpi az ehseg ellenere is a rendes etelt
A kifejezetten rágos etelt par kanal utan elia utasitja
A bebietelt altalaba csak nyelni kell
Feltetelezem emiatt reszesiti elonybe
Ma tojas levest foztem masodiknak pedig csirkemellt baconba tekertem so,bor es fokhagymas tejszinnel leontottem es a legvegen hagytam rajta megolvadni a sajtot,tortkrumpli keszult hozza.
2 villaval evett es elutasitott ugy hogy reggel 8 kor 1 tal tejbegrizt kapott
Az ebed 4 orara keszult el a levesel egyutt !
Persze ehes volt es kerte hogy bebietelt szeretne enni utana pedig epres joghurtot ker.
Mar kikeszulok hogy alig eszii normalis fott etelt
Mindig csak a bebietel kene neki meg persze a rágcsa(keksz,chipsz,csoki..)
Irast nezzetek el
Sietni probaltam
Ekezetekkel nem vacakolnek ha nem gond
Az a gyerek aki nasit tud rágni, rendes ételt is tudnia kell.
Szóval kedves anyuka vagy te rontottál el valamit, esetleg a túlzásba vitt féltéssel, vagy pedig van valami probléma gyermeked rágóizmával.
Azért csinálja, mert tudja, hogy kap pürét, meg joghurtot. 🤷🏻♀️
Ha nincs b, c, d opció enni fog abból, ami van.
Esetleg vond be a főzésbe, csináljátok együtt, hátha akkor jobban érdekli.
En csak akkor adok neki rágcsát ha előtte eszünk, ezt már 8 hős korától, de ne úgy képzeld el hogy rendesen kap hanem csak csipetet vagy egy számára harapást ami szintén kicsi. Ezt azért írom mert nem akarok álszent lenni.
Viszont a helyedben nem adnék neki ilyeneket. Csak alkalomszerűen.
Igazából nincs is rá szüksége. Én is hallgatom eleget hogy de. De igazából nincs.
Sokat ront ez is azon hogy nem eszik. Készíts neki egészséges rágcsát. Répát szeletelj apróra , ízesítsd és pirítsd le. Céklát is lehet, cukkini stb.
Sütiből is lehet almával édesítettet is csinálni.
Mindenesetre akkor nem a darabossal van a baj hanem a főttel. Legalábbis abból gondolom hogy a csokit, csipszet megeszi, amit szintén rágni kell.
Sima egyszerű főtt ételeket sem eszik meg? Nem tudom kérdeztem e, de együtt észtek? Úgy próbáltad már hogy először főzelékkel kezded? Ami ugye folyós de vannak benne darabok? És akkor szépen fokozatosan. Vagy hogy vagsz elé zöldségeket, gyümölcsöket, vajas kenyeret, krémes kenyeret hasonlókat és akkor hátha ha van választék akkor eszik.
Ná
4-esnek igaza van. Egy 2,5 éves nem hülye, tudja, ha úgyis kap nasit.
Az enyém jó evő, ö simán megeszi az ebédet, szinte bármi, de szól is utána, hogy kész van és kér finomságot, mert mindig ebéd után kapja, és tudja, hogy az jön.
A te gyerekes is tudja, hogy úgyis adsz neki pürét meg nasit. Én tuti nem adnék nasit, m8g nem eszik normálisat.
:(
A kemeny ragcsat akar a ropit is siman megeszi
Ezt a hercehurcat a fott etelek eseten muveli
Biztos enis hibas vagyok mert minig megsajnalom es bar eltervezem nem adom,mindig megtörök..:(
Fozeleket pl krumpli fozelek megeszi,HA olyan kedvebe van epp
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!