Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekeket sem érdeklik a...

Más gyerekeket sem érdeklik a könyvek?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hónap múlva lesz 2 éves és nem köti le a mesélés.

Az h megnézegeti a könyvet, lapozgatja, megrágcsálja... leköti max 5 percre.

De az h olvassak neki belőlük az nem érdekli.

Én nem vagyok elég kitartó? Mondjuk nem erőltettem sose, ha nem érdekelte nem olvastam (kiveszi a kezemből, csak erővel tudnám magamnál tartani de akkor nem hallgatja a mesét csak sír).

Rá lehet valahogy szoktatni a mesehallgatásra?

2023. nov. 30. 22:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én még azt csináltam, hogy a napját meséltem el neki este.

A 15-20 oldal nem tűnik korának megfelelőnek btw…

Mit jelent a beszédben elmaradás egy 1,5 évesnél?

2023. dec. 1. 12:15
 22/28 anonim ***** válasza:
A fiam imádja a könyveket de nem köti le ha olvasok belőle,viszont a tárgyas könyvek nagyon érdeeklik kérdezem mi az és örömmel mondja hogy ezmeg az. De a benne lévő szöveg egyáltalán nem
2023. dec. 1. 12:17
 23/28 A kérdező kommentje:

oh a 15-20 oldal nem felolvasás volt, hanem megpróbáltam olvasni a saját könyvemet 😅

Csak arra írtam, hogy nem tudok példát mutatni olvasás terén, mert nem hagyja 😅

2 éves lesz februárban, elvileg 50 szót kellene tudnia addigra.

Persze tudom, hogy minden gyerek más és semmit nem jelent ha még nem beszél és ne hasonlítsam a többi gyerekhez :D

De nehéz nem aggódni 😳

Egyébként amíg pocakban volt, az apukája majdnem minden este olvasott neki esti mesét 🥰

utána örültünk ha éltünk és nagyobbacskán se érdekelte 😬

2023. dec. 1. 12:56
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Sose olvasok a gyerek előtt mégis imádja a könyveket 2,5 évesen a Bori könyvek kötötték le leginkább. És 22 hónaposan kezdett beszélni, addig pár szava volt…
2023. dec. 1. 13:34
 25/28 NTBS ***** válasza:
Ez gyerekfüggő.
2023. dec. 1. 13:38
 26/28 anonim ***** válasza:
Egyik gyerekemet sem kötötte le, max csak annyira, hogy lapozgassa. De egyik sem tudta végig hallgatni a mesélést. Amikor óvodás lett a lányom, inkább akkor kezdte el érdekelni.
2023. dec. 1. 18:13
 27/28 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem érdekli, nem gond, simán változhat.

De hogy két évesen rágja a könyvet, az nem oké.

2023. dec. 1. 19:17
 28/28 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3,5 éves, most kezdte el érdekelni az olvasás, minden nap kéri. Születése óta próbálkoztam nála, de csak a könyvet lapozta, tépte.
2023. dec. 2. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!