Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerekeket sem érdeklik a...

Más gyerekeket sem érdeklik a könyvek?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 hónap múlva lesz 2 éves és nem köti le a mesélés.

Az h megnézegeti a könyvet, lapozgatja, megrágcsálja... leköti max 5 percre.

De az h olvassak neki belőlük az nem érdekli.

Én nem vagyok elég kitartó? Mondjuk nem erőltettem sose, ha nem érdekelte nem olvastam (kiveszi a kezemből, csak erővel tudnám magamnál tartani de akkor nem hallgatja a mesét csak sír).

Rá lehet valahogy szoktatni a mesehallgatásra?

2023. nov. 30. 22:16
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%
Az enyém imádja a könyveket, pedig isten bizony nem "szoktattam". Naponta 2-3 képes-mondókás könyvet ki kell neki olvasni. Viszont nem nézhet még tévét, youtube-ot stb. Lehet azért van ennyire oda a könyvekért. Vagy személyiség függő. Miket próbálsz olvasni neki? Mi az ami leköti egyébként?
2023. nov. 30. 22:22
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémet egyáltalán nem érdekli. 2 évesen még oké szerintem, de őt később sem erdekelte. Kiderült, hogy nem is ért belőle semmit, beszédértési zavara van.
2023. nov. 30. 22:46
 3/28 anonim ***** válasza:
89%
2 éves múlt a fiam, a képeskönyvnél tartunk még. Amiben történet nem nagyon van. A nagyon egyszerűeket talán kezdi érteni, pl. A három kiscica (akik egeret, békát, halat kergetve lisztbe, kályhacsőbe, tóba ugranak és fehérek, feketék, vizesek lesznek).
2023. nov. 30. 23:17
 4/28 anonim ***** válasza:
92%
Az enyém már néhány hónapos kora óta falja a könyveket. Eleinte még szó szerint. 🙈 Most 2,5 éves, már egy éve gyermekkönyvtárba járok vele, nagyon szeret "olvasni". Lapozgatja a könyveket, többnek kívülről tudja a szövegét, és eljátsza, hogy olvas. Meg nekünk is szokta odahozni, hogy olvassuk fel neki. De lehet, hogy ez személyiségfüggő is. Vagy számít az is, hogy mit lát tőletek. Nálunk sokszor láthat könyvet a mi kezünkben is, gondolom próbál utánozni.
2023. nov. 30. 23:18
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van tv mégis imádja a könyveket,abból a bogyó és babóca a favorit. Én szoktam szerepjátékozni,elváltoztatom a hangom, ha ugranak a szereplők ugráltatom a könyvet,ha repülnek benne reptetem,nem monotonon olvasom fel.
2023. nov. 30. 23:19
 6/28 A kérdező kommentje:

Tévé itthon nincs, csak a mamánál.

Én is próbáltam, hogy érdekesebb legyen a felolvasás de nem érdekelte úgy sem 😳

Próbáltam h nem felolvasom, hanem mutogatom a képeket és azokról "mesélek".

Az igaz h nem olvasok előtte, mert nem lehet nem vele foglalkozni, mellette nem lehet sajnos leülni és olvasgatni :(

Amikor próbáltam, meg akarta szerezni a könyvet és ha nem hagytam, abból ordítás lett..

Egyszer sikerült kb 15- 20 oldalt elolvasnom kb egy óra alatt úgy, hogy az apja is ott volt és közöttünk szaladgált, cserélgette az ő könyvét az enyémmel.

2023. nov. 30. 23:31
 7/28 anonim ***** válasza:

Napközben a fiam sem hagyott olvasni.

Nekünk 8 hós kora óta ez esti rutin, eleinte ő a kiságyban volt, 1 évesen feküdt rajtam és már nézte a képeket, ilyenkor hagyta hogy olvassam. 1,5 évesen már kikereste a kedvencet amit hónapokig olvastam.

2023. dec. 1. 00:07
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne eroltesd, kicsi még. Ne akarj neki 15-20oldalas mesét olvasni! Még ne várd, hogy egy órán keresztül lekosse az olvasás! Még a 6-7eves, első osztályos gyerekek sem tudnak egy orán át ugyanarra a feladatra oszpontositani.

Ha neki az tetszik egyenlőre, hogy nézeget, lapozgat, akkor csináljátok azt. Esetleg saját szavaiddal röviden írd körül, amire épp ramutat (a cica ralép az egér farkára.. Nézd, itt a tücsök hegedül.... Itt sír a tücsök, szomorú, mert fázik...) az is lehet, hogy nem korának megfelelő könyveket lapoztok... A túl bonyolult, összetett képeket nem biztos, hogy megérti... Teljesen elég, ha leporellokat nézegetek, ne várd, hogy Pl a LaFontaine mesék érdekeljék, vagy vegighallgassa a Piroska és a farkast. Rövidke, 2- 3perces meseket keress.

Idővel megjöhet a kedve, bár bizonyára alkati kérdés is, csak ne eroltesd, mert azzal viszont egy életre elveheted a kedvét könyvektől.

2023. dec. 1. 00:11
 9/28 anonim ***** válasza:
54%

Mi onnantól olvastunk a lányunknak,hogy megmozdult a hasamban.

3 évesen még nem beszélt (autista), de már be volt íratva a gyerekkönyvtárba. Azóta is járunk 3 hetente. Már 8 éves. Minden este mese van. Én,vagy a férjem olvas neki.

Rengeteg könyve van,lassan már at kell válogatnunk.

Szóval nem tudom, hogy a szoktatás (de rossz szó ez ide..mind a ketten olvasunk a férjemmel. Kettőnk könyveiből egy egész könyvtár lett otthon. ) vagy a példa segített,de a lányom nagyon szereti a könyveket.

Meg is tanult írni-olvasni 6 éves korára magától.

2023. dec. 1. 00:36
 10/28 anonim ***** válasza:
75%
Az enyémet sem érdekelte, nem is erőltettem
2023. dec. 1. 03:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!