Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan figuráznak ki mert...

Jogosan figuráznak ki mert szóltam a kisfiamnak hogy engedje a kicsit is labdázni?

Figyelt kérdés

Játszótéri szitu.

Kisfiam kapura játszik focit, nincsenek a játszótéren. Arra tévedt viszont egy bölcsis az apukájával és a kicsit érdekelte a labda, mondtam kisfiamnak egy kicsit finoman passzolhat neki. Apuka mondta nem kell. De engem meg zavart hogy a kisfiam olyan "irígy" lenne és szóltam legalább tanuljon kicsit szocializálódni is.

Aztán párat rugdosott a kicsi és mentek.

Aztán mondtam a kisfiamnak, mert össze vissza lő, hogy néha cselezhetne trükközhetne is. (Mert jó kis cseleket tud kapura lövéshez)

Ekkor hallom hogy a játszó melletti építő munkások elkezdenek engem kifigurázni, hogy tanuljunk szocializálódni meg trükközzünk és gúnynevetés.

Jogos volt?

#anya #munkások VS
2023. nov. 16. 15:55
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem beszél mindenki ellened. Ezek hétköznapi szituációk, amiket felnőttként kell helyén kezelned. Nekem úgy tűnik egy kicsit neked vannak szocializációs problémáit, amit kivetitesz a gyerekre.

Pl: kutyás szitu. Igazad van, hogy ne nyúljon a kutya elé, de ilyen szituációban elmagyarázhatod a gyerekednek, hogy CSAK akkor simogatjuk meg, ha előtte megkérdezte a gazdáját. Ez is szocializáció. Főleg, hogy a gazdi kifejezetten felajánlotta.

A másik meg, attól nem kell tartanod, hogy felülbírálnak, mert te vagy az anyja. A te szavadat, tekintélyedet ha úgy tetszik nem bírálja felül a gyerek szemszögéből, ha pl a buszon a néni, akit nem zavart, hogy túl közel ült hozzá.

Nézd egy kicsit a másik szemszögéből: te nem engeded, hogy elkérje más biciklijét a játszótéren. Apuka látja, ő pedig mondja, hogy de szívesen odaadja. Ő lehet éppen az osztozkodást tanítja a saját gyerekének. Én ebből a példából is azt vonnám le, hogy mindig, minden esetben előtte meg kell kérdezni. Szocializáció.

2023. nov. 16. 17:36
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

"Hol van ebben az hogy lenézem őket?"

Azt is írtad, hogy intelligensek nem szólnának be.

2023. nov. 16. 17:38
 23/48 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen úgy beszélsz a gyerekedről, mintha kicsi lenne, holott iskolás...
2023. nov. 16. 17:40
 24/48 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az az érzésem, nem tanítani akarod vagy szocializálni, hanem kontrollálni. Az sem jó egy bizonyos szinten.
2023. nov. 16. 17:53
 25/48 A kérdező kommentje:

De hagy én döntsem màr el hogy a gyerekem simogathat e kutyát vagy nem. Ne egy járókelő.

22 de itt is írták hogy munkások véleményére adok?

Ki tudja lehet mindenki véleménye ez rólam, csak munkások ezt a képembe vágják, de a kultúráltabbak (akkor nem intelligenset írok ha ez diszkrimináció) nem kezdenek el másokat utánozni, degradálni akkor se ha sík hülye a neveléshez. Megtartják maguknak a véleményüket.

23 a példák miatt kell hogy erthető legyen mert ezek önértékelési zavaroknak elemzik már itt a nevelést.

Es hirtelen ezek ugranak be az apuka után a kutyásak meg a többiek.

Mostanában inkább segítő támogató a környezet.

2023. nov. 16. 17:53
 26/48 A kérdező kommentje:

24 tökmindegy mit akarok, a gyerek mindent tanul utánoz szótfogad és elsajátít.

A gyerek akkor is másol tanul ha nem tanitják is.

Te kontrollnak hívod azt hogy én nem akartam azt látni hogy egy bölcsistől félti a labdáját 1 percre, te meg kontrollnak.

Inkább ne legyenek érzéseid.

2023. nov. 16. 17:56
 27/48 anonim ***** válasza:
93%
Ezzel erővel te minek szólsz bele, hogy ha nem akarta az apuka, hogy játszanak, mert mittudomén épp arra tanította a gyerekét, hogy nem kaphat meg mindent és/vagy tartsa tiszteletben, ami a másé vagy csak nem volt hangulata haverkodni. Vagy a kutyás... valószínűleg csak kedves és jófej akart lenni, pont mint amikor te nem akartál irigynek látszani és adtad a labdát, ő is örömet akart szerezni a gyerekednek, hogy kölcsön adja a kutyát. Ezek nem ellened voltak, mindenki csak a saját kameráján keresztül látja a világot és maga körül forog, és tök természetes, hogy ütköznek a nézőpontok bizonyos szituációkban még sokszor akkor is, ha van jóakarat.
2023. nov. 16. 18:01
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem azt nevezem kontrollnak, ami egyszeri eset, hanem amiket felsoroltál a 17. válaszban. Ott azért több szitu van...és feltételezem, ezek mindennaposak és van ezeken túl is.
2023. nov. 16. 18:04
 29/48 A kérdező kommentje:

Az apuka mimek szolt bele?a szitu az volt hogy a bölcsis odament a labdához kezei kitárva apuka kanyarban. Ill messzebb.

En szoltam a gyerekemnek hogy de cuki, kicsit passzolgathatsz vele. A gyerekem meg áll és félti a labdát..erre jott oda apuka amikor én noszogattam tovább a gyerekem aki hallgatott is rám letette hogy passzol egy közeli kicsit neki óvatosan, ebbe a mozdulatba mikor teszi le a gyekem a labdát ért oda apuka hogy nem kell!

Igen lehet kedves akart lenni.

De ezzel megzavarta a gyerekem hogy akkor most passzolhatja a kicsinek vagy nem? 2 tűz közé került ezzel. Egyik azt mondja passzolj másik meg nem kell.

2023. nov. 16. 18:07
 30/48 A kérdező kommentje:

17

Tw meg ne akarj kiforgatni. A gyerekre raszolunk hogy mosson kezet menjen pisilni mosson fogat, ne támassza a pultot ne feküdjöm egy nénire köszönünk nem kapunk kutyák felé, nem rugjuk ki a labdát úttestre megvárjuk míg zöld lesz.

Ha nagyon kekeckedni akarsz keress már magadnak mást.

2023. nov. 16. 18:09
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!