Mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves gyermekem.

Nagyon le van maradva a beszédben és hibásnak érzem magam.

Foglalkozok vele,de amikor tanítgatni akarom akkor nem nagyon figyel ,nem ismétli amit mondok neki..

A másik problémám hogy eszköztelen vagyok...hiába kérem szépen,vagy néha már hangosabban akkoris a kanapé tetejéről akár leugrálni...

nagyon határozottan rá szólok hogy nemszabad de akkoris folytatta..

Tudom hogy valami nem jó így és vádolom is magam érte mert egyszerűen nemis tudom mit csináljak vele hogy kezelhető legyen

tegnap 22:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne hibáztasd magad! Attól, hogy mindent megteszel, mèg lehetnek a gyereknek problémái.

Ha a hallása rendben, akkor majd fejlődik a maga tempójában. Minden gyerek más.

A dackorszak jellemzője a ,,csakazértsem". Próbáld meg biztonságossá tenni a terepet, tegyél oda matracot, amire ugorhat. Játszóterezzetek sokat. A nem fontos dolgokat engedd el, úgy könnyebb.

Fontos, hogy ne szokj rá a kiabálásra. Még senkit sem veszekedtek jobbá.

tegnap 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Meg ne úgy próbáld tanìtgatni, hogy ismètelnie kelljen.

Az ilyen feladatozòs helyzetek nem produktívak. Mesélj, olvass neki sokat. Beszélj hozzá. Menjetek sokat olyan helyre, ahol hallja hogy beszélsz mással. Ènekelj neki. Utánozzátok az állatok hangját. Edzd az azcizmait. Répa, alma evés. Buborékfújás, gyertya elfújása, papírgalacsin ,,kegetés" ráfújàssal. Ropit próbàljatok meg a felső ajkatokkal megtartani. Nyàron adj neki fagyit nyalni. Ha mèg szopik, az is edzi az arcizmait. De mindent csak játèkosan, és amihez nincs kedve azt ne erőltesd. Mèg nagyon pici!

tegnap 23:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagyok benne, hogy nem rontottal el semmit. Az en fiam is most lesz 2 eves, hat kemenyen feszegeti a hatarokat, az tuti.

Most en se tudok ebben jo tanacsot irni, de most olvasom a beszelj ugy, hogy erdekelje konyvet es mar elofordult par alkalommal a szazbol, amikor be is valt egy-egy tanacs. 🤣

De en ezt mar sikernek konyvelem el, haha.

A beszeddel kapcsolatban meg annyit, hogy nekunk azt mondta a vedono, ha nincs meg 2 eves korra az 50 szo, akkor elkuldenek korai fejlesztobe. Tsmt torna biztos lenne, meg logopedus is megnezi asszem.

De egyebkent meg az nalunk se mukodott soha, hogy keresre beszeljen. Akkor ismetli meg amit mondok, ha o akarja es olyan kedve van, ha kerem, akkor tuti nem. Nem lehet oket meg igy “direkt” tanitani, ez egy 2 evesnel nem mukodik.

Annal tobbet otthon szerintem senki nem tud tenni, minthogy beszel a gyerekhez, olvas neki, mondokazik, enekel es lehetoleg a kepernyot vagy minimalizalja vagy egyaltalan nem is engedi.

Aztan meg ha kell, akkor lehet vinni fejlesztesre.

tegnap 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!