Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hol rontottam el?

Mit csináljak, hol rontottam el?

Figyelt kérdés
3 éves kisfiam nem hallgat a szép szóra. Hisztizik, amikor nem engedek meg neki valamit. Akkor hagyja csak abba, ha ráordítok vagy a popsijára, kezére verek.

2021. szept. 28. 17:11
 1/9 A kérdező kommentje:
Az óvodában is ez a panasz rá, hogy nem ért a szép szóból. Hiába mondja neki az óvónéni, hogy nem szabad, hisztizni kezd.
2021. szept. 28. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
42%

Mivel kb minden második gyereknevelésről szóló cikkben kifejtik hosszasan, hogy a gyereket nem verjük meg és nem orditunk vele ha azt szeretnénk, hogy normális érzelmileg is egészséges felnőtté váljon, így aztán komolyan nem hiszem el, hogy ez egy valos kérdés. Szerintem egy újabb, olyan kérdés amit azért írtál ki, mert szeretnéd ha jól osszevesznenek alatta az anyák. Konkrétan azon fognak veszekedni, hogy belefer-e egy kezrecsapas, vagy popsira veres, avagy nem fér bele.

Szívesen..

2021. szept. 28. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Ne verd meg, az bàntalmazàs. 3 èves meg csak, dackorszkos, kimerìti az òvoda, az ùj elethelyzet. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy ütöd, meg üvöltesz vele. Szanj rà sok időt, legyen kevès, de hatarozott szabàly. Legyetek sokat szabad levegőn, dèdelgesd sokat, hagyd dönteni olyan helyzetekben, mikor ez lehetsèges.
2021. szept. 28. 17:25
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Ha mégis valós kérdés, akkor azért nem ért a szóból az óvodában, mert te otthon orditasz vele és nem ahhoz van szokva, híg kérnek tőle hanem ahhoz, hogy parancsolnak és orditanak meg megverik ha valamit nem úgy tesz ahogy te akarod. Az ovoneni elé kell állni és megmondani neki hogy te keménybe tolod otthon és akkor már meg fogják érteni ők is, hogy hol a hiba.
2021. szept. 28. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Dackorszak. Elmúlik majd. Az előzőekre ne figyelj, úgy irnak, mintha vernéd a gyereket. Egy popsira, kézre csapásra nem hal bele a gyerek, a lelkivilága sem lesz összetörve. Anyáinknak mégba tanár is adott körmöst, ha rosszul viselkedett.

A mai sni, meg egyéb autista, hiperaktív meg lemaradott gyerekre is könnyebb ráfogni ezeket a divatbetegségeket, mint rácsapni, nevelni. Valamivel a hülye szülőnek védekezni kell.

2021. szept. 28. 19:21
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
A popsira, kèzre csapàs is verès. Nem gyereknevelèsi mòdszer. A dackorszakhoz a felnőtt rèszèről türelem ès nem agressziò kell.
2021. szept. 28. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom a következő könyveket - röviden leírni nem lehet, de ezekben találsz eszközöket, amiket használhatsz, konkrét szituációkat, esteket írnak le, hogy legyen példa előtted.

- Beszélj úgy, hogy érdekelje. Hallgass úgy, hogy elmondja

- Pozitív fegyelmezés

- Erőszakmentes kommunikáció

Nekem az első az folyamatos AHA élmény volt.

2021. szept. 28. 23:12
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem elég rossz módszer, ha rácsapsz a gyerekre. Az üvöltés még rosszabb.

Dackorszak.

Ha hisztizik otthagyom. Kihisztizi magát és lenyugszik. Nálunk ez vált be.

2021. szept. 29. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Tudom, hogy a legnehezebb és nekem se mindig megy, de egy hisztiző gyerekkel ott kell maradni. Hogy érezze, hogy akkor sincs magára hagyva, amikor épp "nem jó". Épp elég baj neki, hogy nem tudja még kezelni az érzéseit (hisz a hiszti ez), ha még mellé érzi, hogy az egyetlen személy akire számíthat, az is magára hagyja ezekkel a számára megoldhatatlan rossz érzésekkel, azzal csak azt tanulja meg, hogy a bajban nincs kihez fordulnia.

Látszólag megoldja, de ami lecsapódik benne az ilyen magárahagyással, az hosszútávon nagyon nem jó hatású.

2021. szept. 29. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!