Mit rontottam el, mit csináljak, hogy nem szokik be? Retteg, sír, élet-halál harcot művel, azt hiszi soha többé nem létezek.
amikor otthagyom(kiküldenek), komolyan, az egész utcán több háztömbnyire hallani hogy sír a gyermekem, egészen addig, míg vissza nem megyek.
az igazgató szerint ez természetes, hiszen lázad a helyzet ellen, hogy anya elmegy. a gondozó szerint "csak be kell törni a gyereket"...
csakhogy ez még hagyján, hallottam már sírni az idegeim már erősebbek, de amikor visszamegyek, úgy csimpaszkodik rám, és "elomlik" a kezeimben, ahogy soha de soha nem csinálta még. komolyan még azt hiszi, ha elmegyek, örökre elveszít. hiába már elmúlt 1,5 éves és ismeri a "tárgyállandóságot" hogy ha nincs jelen valami, attól még az nem tűnik el, akkor is ez van a bölcsiben.
tudom hogy nekem pont nyugodtnak kellene lenni, meg bíztatni őt, hogy jó hely, ezt is csinálom neki, de igazából rettegek, mert holnap hétfő...
húgom hasonlóan viselkedett az óvodában
az az alap helyzet hogy ha anya délutános ő vitte apa hozta egyébkét meg fordítva
csak akkor volt gond ha anyu vitte mert tudta hogy anya akkor még otthon délelőtt van és ráér vissza rohangálni
ha apa vitte nem volt semmi gond, tudta hogy apa siet dolgozni délután anyu jön
Nem érett a bölcsire, jó eséllyel januárban a decemberi procedúra fog megismétlődni.
Muszáj már dolgoznod?
Nem tudjátok máshogy megoldani?
Szeptemberben meg lehetne újra próbálni.
Nekem két gyerekem is 2 múlt, amikor bölcsisek lettek és szerették.
Mert az a"normális kategória" beszoktatáskor, hogy kicsit sír, amikor elmész, de általában egy percen belül már nem sírnak utána. Viszont ha érkezésedig üvölt, az semmiképp nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!