Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Verekedős és irigy a kisfiam!?...

Verekedős és irigy a kisfiam!? Miért van ez? Mit rontottam el? Mit csináljak? Ez normális dolog?

Figyelt kérdés
2 éves múlt és mostanában ha más gyerek jön hozzánk vagy ha mi megyünk akkor is nagyon irigy,nem akar odaadni semmi játékot.Ha nem fognánk le akkor nagyon durván odacsapna(oda is csapott).Ilyenkor rögtön leszidom és van,hogy a kezére is csapok.Ő elkezd sírni,de nem veszem fel...stb.De nem tanul belőle,sőt mióta jobban megvisel ez a dolog és többet is foglalkozok vele,azóta jobban csinálja.Kétségbe vagyok esve.
2010. jún. 25. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Az egyke gyerekek szoktak ilyen idős korukban irigyek lenni, Az énlányom is ilyen volt, de nem bántottam érte, inkább ha jött hozzánk babás anyuka, vagy mi mentünk el valahova, már előre jeleztem, irigy a lányom és jót nevettünk rajta. Hál Istennek kinőtte.
2010. jún. 25. 22:40
 2/7 A kérdező kommentje:
De ha más gyerek van a közelben,akkor állandóan a nyomában kell lenne,mert különben "lecsap."A másik szülő előtt pedig ez kínos.Minden szülő másképp reagálja le.
2010. jún. 25. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Légy üdvözölve a dackorszakban! :) Amúgy szerintem ez természetes, kezd kibontakozni a lurkó öntudata. Nem csak egykék csinálják! Próbálgatja a határokat, szocializálódik. Ha kell néhány tipp, klikk a linkre! :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Amúgy semmit nem rontottál el! Nyugi!

2010. jún. 26. 00:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, ezen az egyke szövegen azért kiakadtam... 2 évesen azért még elég sok gyerek "egyke", vagy épp csak pár hetes-hónapos kistesója van, akitől szintén nem fogja még megtanulni az alkalmazkodást és osztozkodást... Ez tök nem ettől függ!!!

2 évesen szinte minden kisgyerek irigy, ez totál természetes életkori sajátosság. Ami beválik, hogy meg kell tanítani a "csereberére". Hogy ha szeretne elkérni egy játékot a másiktól, akkor az úgy a legkönnyebb, ha ad helyette ő is egyet. Ezt pl. tökéletesen lehet gyakorolni játszótéren a homokozóba, ahol a kicsiknek mindig a másik gyerek lapátja, vödre kell...

A verekedést igenis le kell állítani, de könyörgöm, ne úgy, hogy büntetésből Te is odacsapsz!!! Ezzel zavarod össze a legjobban! Miközben azt tanítod, hogy ne csapkodja a másikat, te pontosan ugyanezt teszed vele! Ha verekszik, akkor fogod, és elhozod onnan, ahol játszott (és ütött), megfogod a kezét, a szemébe nézel, és megmondod, hogy nem szabad verekedni, bántani a másikat. Majd odaküldöd bocsánatotkérni (én legalábbis tanítom a bocsánatkérésre is, ez szerintem a minimum kell hogy legyen).

Ha épp észreveszed, hogy ütni készül, akkor elkapod a kezét, ugyanúgy arréb viszed, elmagyarázod neki, hogy nem szabad.

Azt mondják, hogy azért célszerű ilyenkor kicsi arrébb vinni a gyereket, hogy kizzökentsd abból a szituációból, ami az agressziót kiváltotta. Mert ha ő például mérges Pistikére, és Pistike továbbra is ott ugrál 2 centire tőle, miközben Te épp leszidod, akkor 1. úgysem rád fog figyelni,hanem Pistikére, 2. amit felállsz, egyből nekiront megint Pistikének.

Csak ügyesen, és kitartás!!!

2010. jún. 26. 05:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Oh az én kisfiam is ugyanezt csinálja:)Jellemző életkori sajátosság, majd kinövi, szerintem ne csinálj belőle gondot.Más gyereke sem különb nehogy azt hidd.

Barátnőm kislány akkora kb. mint a fiam folyamatosan csépelik egymást és veszekednek, egy idő után már mondjuk intézzék el egymás közt, máskor meg tök jól elvannak. Próbáld olyan gyerekek közé vinni, akinek apja-anyja nem csinál ebből gondot, de szerintem felesleges is.

Ha esetleg üt-vág mondd neki, hogy ilyent nem szabad csinálni, mert fáj a másiknak. Mást nem nagyon tehetsz, majd elmúlik.Addig nyugalom.

2010. jún. 26. 12:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát igen,azért csapok a kezére,mert a szép szóból,sőt a hangosabb leszidásból sem ért,plusz a másik szülő azt gondolja,hogy leszarom,hogy az ő gyerekét éppen terrorizálja az enyém.Nem úgy üt,hogy csak egy kicsit odalegyint,hanem komolyabb sérülést is okozhatna ha nem figyelünk egy pillanatra.Egyébként a környezetünkben a többi ilyen korú kisgyerek nem agresszív,sőt olyan kis kedvesek,mosolygósak,rajtunk meg látom,hogy csak csodálkoznak.
2010. jún. 26. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:
20 hósom meg idegeneket meg a nagyszüleit üti, csapkodja. Na? Tiszta idegölő! Annyira idegesit, hogy szétrobbanok miatta! Pontosan átérzem, amit írsz, én sem tudom higgattan kezelni, mostmsr odacsapok, mert nem hallgat rám, bármi másban szót fogad, de ha csapkod, csak a kemény fellépésem állitja meg. Hiába szólok és fogom le a kezeit. Csak rosszabb. Utána visszamegy a mamához és kettőt odacsap:( annyit fogok tenni, hogy nem kicsit távolabb, hanem másik szobába húzom ki azonnal, ott fogom leszidni, addig pedig kontrolálom magam, hogy ne üssek rá a kezére. Kiváncsi leszek , beválik e.
2010. jún. 26. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!