Finommotorika függő. Talán óvodai szint. De amugy a kéz es ujjak csontosodasa még akkor sem fejeződik be.pl ovodásan még írni se kell tudni mert elvileg az káros is. (Óvónő mondta meg rászólt a gyerekemre hogy ne "írogasson"pici cikkcakk vonalakat csinalt hanem zsírkrétázzon meg nagy köröket tegyen alkarmozgással. Aztán még iskolában is szenvedünk mai napig az írással. Kiolvashatatlan..)
De szoval oviban már ugytudom legóznak simán de kozepso nagycsoport inkább. Es nem nyelik le nem veszélyes.
De a finommotorikát nem erősítik bennük.
ma 16:41
2/12 anonim válasza:
Amennyire emlékszem nehéz volt osszepattintani a darabokat. 2 éves kora előtt ez biztosan nem ment. Én vettem duplot és sok legot is, de nem szerette meg a lányom, akkor sem amikor már tudott belőle építeni.
ma 16:46
3/12 anonim válasza:
Bölcsiben voltam kisgyermeknevelo, volt Duplo epitojuk a gyerekeknek, és nagyon szépen építettek is velük, szóval azért nem óvoda, főleg középső, nagycsoportos szint..mondjuk olyan 2-2,5 éves kortól szokták jellemzően használni, inkább talán 2,5, de nem csak a finommotorika, hanem az értelmi fejlődés is közrejátszik benne, hogy mikor Erik meg rá. Aztán látod, valamelyik gyereket nem érdekli később sem.:)
ma 16:52
4/12 A kérdező kommentje:
Igen, azert erdekelt, mert a kisfiam aprilisban lesz 2 eves, de neki meg egyaltalan nem megy. Viszont lattam egy videot a neten, ott meg mar a 2 evesek szepen ossze tudtak pattintani.
Nyilvan minden gyerek mas, csak nem tudom le van-e maradva esetleg a finommotorikaban vagy meg nem lenyeges :D
ma 17:09
5/12 anonim válasza:
Bölcsiben en nem emlekszem hogyvadtak volna nekik apro legoreszeket.
A duplo nem tudom mekkora. Az lehet bölcsi szint.
ma 17:09
6/12 anonim válasza:
Oviban is kiscsoportban sem jellemző. Inkább társasok zsírkrétázás stb.
ma 17:11
7/12 anonim válasza:
3 körül már megy a dupló szinte mindenkinek, de leginkább tornyot építenek. 4 évesen már kiraknak képről figurát, legalábbis az enyém duplóból, de nem nagyon érdekelte. 6 évesen kattant rá a legóra(normál), 6-8ig imádta, 9 évesen már "babás" volt, de néha még rakta. Aztán vettem pár mozgós, mechanikai, motoros legót, amit maguktól vagy ráhatásra mozogtak és hirtelen érdekes lett.
ma 17:26
8/12 anonim válasza:
Lányom 2 éves 4 hónapos nemrég kezdte egymásra rakni őket.
ma 17:48
9/12 anonim válasza:
Kb 2 éves volt mindkét gyerekem, mikor tudtak Duploval építkezni.
ma 18:02
10/12 anonim válasza:
3 éves a lányom és mostanában kezdett pl állatkertet, hazat építeni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!